Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Izo - bellu - :wink: ,
sympatycznie u Ciebie ! I różności kwitną pięknie! ;:138

Spotkanko trzeba będzie wymyślić niezawodnie.
Jak widzę wszyscy są spragnieni osobistych kontaktów.
No nie ma to jak czasem na żywo porozmawiać o swojej pasji.
Jeszcze jak można na żywo podziwiać kwiaty cudne...
Jak byście coś "majstrowały" - to może cynk jakiś? :wit
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Izabelko, sezon różany masz rozpoczęty, gratuluję ;:138
Ach, co to za piękny widok ;:167
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Izulku, wpadłam do Ciebie po długiej przerwie i okazało się, ze mam zaległości strrrrrrrraszne po prostu! Masakra! Czytałam, czytałam, aż zaczęły mi się oczęta zamykać, bo pracowity dzień mam za sobą ... Wybacz więc, że nie napiszę dziś już na temat ogródka, jedynie wyrażę podziw dla urody kota oraz zdziwienie, że masz już kwiaty róż :shock: Przecież Kraków daleko od Wrocławia, jeszcze dalej od Szczecina, to jakim sposobem ? ...
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To wisteria tak pięknie zakwitnie?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Andrzej Max pisze:sympatycznie u Ciebie ! I różności kwitną pięknie!
No... :) Ale bez Ciebie to nie to samo... Halo! To już ta pora, kiedy pojawiasz się na forum! :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Znowu leje :evil: A tak ładnie było po południu. A ja zamiast wziąć się do roboty to chodziłam po ogródku i patrzyłam co trzeba zrobić... No i zrobiła się noc.

Martuś - trafiły mi się takie nieukorzenione rośliny, ale glicynia była naprawdę skandaliczna. M upolował ją na wyprzedaży za 30 zł, ale cena wyjściowa była 139 zł :shock: Gdybym ją kupiła wcześniej za taką cenę, to jak dwa razy dwa dostałabym apopleksji na widok takich kikutków w miejsce bryły korzeniowej. Już od jakiegoś czasu obiecuję sobie sprawdzać co tak naprawdę jest w donicy, ale jak mi się do czegoś oczy ucieszą, to... zapominam.
Psidło esteta. Serio, jak widzi moje zainteresowanie czymś to dochodzi i sprawdza delikatnie. Sucz próbuje zająć miejsce obiektu, który budzi zainteresowanie... idzie jak czołg...
Na upartego się da wyznaczyć jeszcze szlaczki, ale na razie basta :;230 Z przodu jeszcze sporo miejsca, tyle, że wszystko trzeba by ogradzać odpsio...

Dorotko - czytałam o Twojej fothergilli i trzymam za nią mocno kciuki. To piękna roślina, a kupiony przez Ciebie egzemplarz ma już parę latek i wygląda bardzo ładnie. Może dobrze, że na dnie donicy była glina, bo korzenie nie obeschły?

Andrzeju - witam Cię. Sympatycznie? To się cieszę :D
Spotkanko trzeba wymyśleć... może tak bez okazji... Bo jak jest okazja to ludzie zazwyczaj nie mają czasu :;230 Jak się zgadamy, to będę uprzejmie donosić co, gdzie i jak. Wezmę pomarańczowy ortalion :;230

Aniu Różana- gratulacje z Twoich ust przyjmuję z dumą. Cieszę się z tej Serbki jak wariat :tan I wszystko wskazuje na to, że większość powinna pokazać kwiaty. Właściwie tylko Kornelia wygląda... powiedzmy mało obiecująco... Generalnie te nie powtarzające kwitnienia bardziej wyrywne.

Piterek - no właśnie to pytanie na wagę być albo nie być. Zobaczymy, czy te mikre korzonki dadzą radę. Parę kwiatów zrzuciła, ale i zmasakrowana ciut była w transporcie i przy sadzeniu... Ten deszcz to dla niej błogosławieństwo.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

No właśnie... leje :evil:
W kaloszach można brodzić i ćwiczyć rzut ślimakiem... namnożyło się tego, że ho, ho :shock:
Podobno jutro bezdeszczowo... skoro już wiesz co trzeba zrobić... będzie szansa :lol:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Czarodziejko - straszne gaduły te forumki, co :;230 A ja postanowiłam, że nie dobiję do setki przed dniem dziecka :;230
Kot to uosobienie wdzięku i gracji. cokolwiek nie robi, robi to z klasą :D
A te róże, to wyśniłam, wymodliłam, gdyby nie zdjęcia, to sama pomyślałabym, że wymyśliłam... Pojedyncze kwiatuszki. A Twoja róża u Grażynki Kogry też zakwitła, nieprawdaż :D :?: Pracowity dzień - mam nadzieję, że nie szalałaś i pamiętałaś, żeby się oszczędzać...

Martuś - a do kogo tęsknisz, bo nie rozumiem... do mnie, czy do Andrzeja? :;230

Gorzatko - Leje... jak po bombie :;230 Jutro od razu pędem do roboty... Nie ma co kombinować, byle tylko nie padało. Zaczęłam ułaskawiać winniczki. Nie są wybitnie wredne, więc zajmuję się innymi stworami...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Oj, rozumiesz, rozumiesz :) Andrzeja jeszcze nie znam....
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W ramach porozumień i wyrozumiałości mam dla Ciebie dzisiejsze irysy . Tylko muszę znaleźć kabelek do aparatu. Zawsze się gdzieś zapodzieje... Zaraz wracam ;:65
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No, udało się :D No to będzie na dobranoc irysowo :D
Zakwitły dziś dwa - imiona nadane domowo : dymek i lawendowy.
Ewo, masz rację. Jak motyle :D Jak piękne motyle ;:138

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bardzo proszę omijać wzrokiem lazur oczka. Ostatnio chciałam poprawić "maskowanie" i kamienie wpadły na dno oczka. A wejść do niego nie wejdę. Ożyły paskudne pijawki... W naiwności swojej żywiłam przekonanie, że wymarzną one, mszyce, bruzdownicie, tarczniki i miseczniki i inne ogrodowe kataklizmy. Niestety wszystkie mają się dobrze ;:223
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

aleb-azi pisze:W naiwności swojej żywiłam przekonanie, że wymarzną one, mszyce, bruzdownicie, tarczniki i miseczniki i inne ogrodowe kataklizmy. Niestety wszystkie mają się dobrze
No co Ty? Takie rzeczy nie wymarzają.... Wymarzają natomiast dawidie, magnolie, kielichowce i inne cuda... :twisted: Ten świat nie jest do końca dobrze urządzony... :;230 A Dymek i Lawendowy bardzo okazałe!
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka pięknie się prezentują te zamknięte pąki kosaćców,ale pokazujące kokieteryjnie namiastkę błękitu... :shock: Czy bruzdownice atakują,... :?: wydaje mi sie ,że te czarne muchy już żerowały... ;:24 I mam nadzieje ,że nie wrócą...ale powróciły niestety mszyce,na szczęście w niewielkich ilościach :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ech Martuś, ale zawsze można mieć nadzieję, że złe diabli porwą a dobre anieli pomnożą... Grubaski wyrosły :D Ech dumna jestem z nich i już ;:3

Nelu- bo niebieskie jest ładne, prawda :?: :;230 Bruzdownice u mnie wyskoczyły trzy- cztery dni dni temu. Parę mi ucieklo... Wlazły tu i ówdzie, ale chyba wytrzebiłam. Generalnie po maju nie powinny się już pokazywać. O mszycach nie mogę niestety powiedzieć, że wróciły. U mnie są cały czas. I nie są to małe ilości... ale faktycznie jakby było ich mniej.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja niestety potraktowałam niektóre roślinki chemią systemiczną - zbyt rzadko jestem na działce, a robale nie próżnują...oj, nie próżnują ... na razie mam więc na miesiąc spokój - będą próbowały żreć moje roślinki to... im śmiertelnie zaszkodzi ten posiłek... :evil: a od czerwca będę już na działeczce codziennie, to się zaopiekuję zieleniną... ekologicznie ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”