Michał - widzę, że lubisz dokładnie wiedzieć co rośnie w Twoim ogrodzie. Mnie jest wszystko jedno, cieszę się, gdy znam gatunek i to mi wystarcza, a odmian danego gatunku może być np. 150. Kto by się w tym połapał?
Czekam na zdjęcia skarpy
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
arkandorze...
Lubie wiedzieć co rośnie u mnie w ogrodzie, gdyż wtedy mam większe pole manewru pod pielęgnacje moich roślin...
gdyż, trzeba zwrócić uwagę, że niby takie same 2 rośliny a trochę innego typu i już inne mają warunki uprawy...
a można było by uprawiać je tak samo ...
arkandorze...
z drugiej strony jeżeli posiada się dokładny plan nasadzeń swojego ogrodu to wszystko jest wiadome gdzie co rośnie...
a niestyty ja posiadam tylko częściowy spis roślinności na moim azylu
Lisko ...
Byłem dziś w szkółce i mieli wisterię ale nie była zbyt ładnie rozrośnięta a cena to mnie powaliła...
tak na oko miała z 30-40 cm a cena 65,- to chyba lekka przesada..
muszę poszukać gdzieś indziej
Jak się dorobię to dam znać
Michale, szczepiona na pewno była, te są zawsze droższe, ale za to gwarantują kwitnienie już w drugim, trzecim roku po posadzeniu. Z siewu to można i za 15zł kupić, ale czeka się nieraz kilkanaście lat.
Oczywiście za 65 zl to powinna być już ładna roślina, mocna.
Witaj Michale dawno do Ciebie nie zaglądałam ale przez Alinkę zobaczyłam że chciałbyś szczepkę funki, zobacz u mnie tą którą mam tak dużo z kuklikami to mogę się a Tobą podzielic bo rozrasta się niesamowicie i mogę ci dorzucic szafirków.Tylko musiał byś mi powiedziec jak to pakowac kiedy wykopac bo ja nigdy tego nie robiłam.
Stasiu...
Byłbym bardzo wdzięczny za takie podarki
Wyślę Ci inf. na pw jak postępowa, gdyż bardzo lubie hosty i z miłą chęcią bym przyjął je od Ciebie ...