Kwiatki Pauzalki :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wrzosy piękne :) może w tym roku lepiekj się przyjmą :) oby :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Pauzalka
500p
500p
Od: 15 wrz 2006, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lekkie przemeblowanko dzisiaj było :) Oto dwie nowe roślinki, które dostałam od chatte :D len i nachyłek :D na razie słabo je widać, ale mam już wątpliwość czy nie za blisko siebie je posadziłam ?

Obrazek

W każdym razie mojemu kocurkowi najbardziej spodobał się nachyłek, położyłam sobie pakuneczek na docelowym miejscu a on obwąchał, wziął całość w ząbki i uciekł :lol: Chatte czy w tej reklamówce było wcześniej może coś ciekawego dla niego czy mam już poustawiać naokoło mojego nachyłka jakieś odstraszacze na kotka? :D
Mój ogród.
Pauzalka
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Pauzalka pisze:...
W każdym razie mojemu kocurkowi najbardziej spodobał się nachyłek, położyłam sobie pakuneczek na docelowym miejscu a on obwąchał, wziął całość w ząbki i uciekł :lol: Chatte czy w tej reklamówce było wcześniej może coś ciekawego dla niego czy mam już poustawiać naokoło mojego nachyłka jakieś odstraszacze na kotka? :D
:;230 Nie mam pojęcia, co wyczuł Twój kotek, bo nie wiem co mogło być w tej reklamówce. Ale na pewno od niej pochodził zapach, który tak zainteresował Twojego kocurka. Nachyłek kotów nie interesuje, chociaż... jak urośnie i utworzy dużą kępę, to moje koty lubią się kłaść w sam srodek kępy :?
Poza tym roslina jest bezpieczna.
Mam nadzieję, że roslinki zdążą się przyjąć :D
Jak chodzi o trawy, to możesz jeszcze poszukać na Allegro. Ja tam kiedyś kupiłam miskanta.
Ytzymam kciuki za Twoje wrzosy ;:215
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pauzalka pisze:
KaRo pisze:Obrazek Piękne i uda się uda...MUSI SIĘ UDAĆ. Obrazek
Dziękuję KaRo :D Będę się bardzo starała bo bardzo mi się zawsze wrzosy podobały, a ciągle z nimi taki pech :cry:
Paulo ja moje pierwsze wrzosy posadziłam jesienią w 2006r.Wiosna i latem wyglądały nieciekawie,
moja sąsiadka Tereska stwiedziła,że nic z nich nie będzie.Wyglądały jak uschnięte.Ja jednak dałam
im szansę ,podsypywałam nawozem i ..... odbiły.
Możesz zobaczyć je w moim wątku.
Pauzalko ,może za szybko je skasowałaś?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Wrzosy się ciężko przyjmują i błędem jest chyba sadzenie ich jesienią w czasie kwitnienia też mam ten problem ani żyją,ani padły :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
IwonaA
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 09:33

Post »

Napisałam na gg, podam Ci adres odnośnie traw. Pozdrawiam :D
Iwona
---------------
Życie jest piękne....
Awatar użytkownika
Pauzalka
500p
500p

Post »

Tym poprzednim wrzosom długo dawałam szanse, ale sie nie doczekałam niestety. Jedne po zimie nie odżyły, a inne w środku lata uschły :x
Jutro się wybieram na poszukiwanie traw, jeśli nie znajdę to zamawianie przez internet chyba do wiosny odłożę bo zanim dojdą to już mróz będzie. Niestety -10 stopni zapowiadają u mnie od niedzieli, a dzisiaj sypie śnieg :shock:
Mój ogród.
Pauzalka
Awatar użytkownika
Pauzalka
500p
500p

Post »

Ponieważ zima już za rogiem, wykopywałam dzisiaj dalie... i się załamałam troszkę. Dlatego mianowicie, że się strasznie rozmnożyły :shock:
Może ktoś by kilka chciał ode mnie? Chętnie się zamienie :D
ALE problem polegałby na tym, że nie są opisane i nie mam pojęcia, która będzie miała jaki kolor :?
Dla ewentualnych chętnych i dla lubiących tylko pooglądać, zamieszczam pare zdjęć :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mój ogród.
Pauzalka
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Pauzalko piękne wrzosy a i dalie do pozazdroszczenia :) Znów muszę Cię nawiedzić :lol: :lol:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witaj Pauzalko rzeczywiście masz piękne dalie ja swoje wykopałam w czwartek mam inne kolory ,czerwień, pomarańcz, łosoś chętnie posadziłabym w moim ogródku inne kolory.Możemy się dogadać na pw :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Dalie

Post »

Jeżeli chcesz to mogę się zamienić daliami jeżeli jest twoja propozycja aktualna to napisz :)
Awatar użytkownika
Pauzalka
500p
500p

Re: Dalie

Post »

bogusia177 pisze:Jeżeli chcesz to mogę się zamienić daliami jeżeli jest twoja propozycja aktualna to napisz :)
Trochę chętnych już się do mnie zgłosiło, więc dokładnie ile mi zostanie będę wiedzieć jak zacznę je dzielić :)
Szczegóły na PW :)
Mój ogród.
Pauzalka
Awatar użytkownika
Pauzalka
500p
500p

Post »

Dzisiaj ostry przymrozek nawiedził w nocy mój ogród i załatwił równo wszystkie kwiecia :cry: Przepraszam, pomyłka, nie wszystko :) Róże się nie dają, twarde sztuki są, więc mam jeszcze na czym oko zawiesić :D

Takie widoczki były u mnie rankiem :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mój ogród.
Pauzalka
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeszłam się dzisiaj po Twoim ogrodzie i...nie będę orginalna, ale jest śliczny! Zdjęcia przepiękne! Szkoda tylko, że mróz siadł na roślinki, ale z drugiej strony, zdjęcia wyglądają fantastycznie ;:180 . Uwielbiam dalie, ale niestety nie mam ich jak przechować, nie mam piwnicy. Ostatnią zimę spędziły w ogrodzie(nie zdążyłam wykopać) i o dziwo, przetrwały ;:1 , ale na drugą łagodną zimę nie mam co liczyć. Jeżeli pozwolisz, zaglądnę tu jeszcze :lol:
Pozdrawiam cieplutko
Mirka
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Przepiękne zdjęcia ,szczególnie urzekły mnie te "zimowe" .
Szkoda lata ale te zdjęcia tez z przyjemnością sie ogląda Pauzalko. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”