Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
Geniu, bardzo to smutne
Ceny roślin na allegro potrafią być wygórowane, a jeśli w zamian dostaje się coś zupełnie innego to skandal. Czasem trudno potem o jakąkolwiek reklamację. Będziesz próbować coś z tym robić?

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Na moje oko ten irysek bardzo ładny
chętnie bym takiego kupił i nawet by mi przez myśl nie przeszło żeby go określić jako byle co, też kupiłem kilka w tym roku na alegro 3 będą kwitły za niedługo ciekaw jestem czy będą takie jak na obrazku 

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gieniu Irysek całkiem ładny ale rozumiem Twój smutek
jeśli kupujemy coś co nam się podoba a potem okazuje się że jest coś innego nawet jak jest to ładne
jesteśmy jednak rozczarowani...
Gieniu nie martw się jutro przyjdzie lepszy dzień

Gieniu nie martw się jutro przyjdzie lepszy dzień

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Kochani 100krotko,Aniu, Przemku,Jolu to zdjęcie wyszło tak że wygląda kolor ciekawy , ale tak na prawdę ta góra jest szara . Nie wiem czy pamiętacie takie malutkie bure iryski rosnące pod ogrodami .
Ja zamawiałam piękne duże irysy z falbanką . jeżeli ktoś chce mogę go wysłać , ja dużo ładniejsze powyrzucałam z ogrodu dla mnie to śmieć nic nie warty .Szkoda nawet płacić za przesyłkę .
A ja zamówiłam wtedy z 30 irysków , też dla mojej najlepszej sąsiadki , u mniej na razie żaden nie zakwitł , ale jak zakwitnie to nie i wiem co ona na to powie , chyba już nigdy nie podejmę się zamawiania na alegro dla przyjaciół .
Ja zamawiałam piękne duże irysy z falbanką . jeżeli ktoś chce mogę go wysłać , ja dużo ładniejsze powyrzucałam z ogrodu dla mnie to śmieć nic nie warty .Szkoda nawet płacić za przesyłkę .
A ja zamówiłam wtedy z 30 irysków , też dla mojej najlepszej sąsiadki , u mniej na razie żaden nie zakwitł , ale jak zakwitnie to nie i wiem co ona na to powie , chyba już nigdy nie podejmę się zamawiania na alegro dla przyjaciół .
Z tym irysem to skandal .Reklamuj,a przynajmniej napisz ku przestrodze od kogo
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Z reklamacją to pewnie szkoda nerwów ale od kogo kupowałaś napisz koniecznie.
- e-genia
Przemku podaj namiary wyślę Ci go i jeszcze kilka moich niskich irysków w prezencie .
Ewo , Andrzej , nie widzę tych osób na alegro w tym roku .
Miałam telefon próbowałam zadzwonić jeszcze jesienią bo były zgniłe 3 kłącza .
Ale odzywała się tylko poczta głosowa że dopiero w tym roku w październiku można zadzwonić .
Genia
Ewo , Andrzej , nie widzę tych osób na alegro w tym roku .
Miałam telefon próbowałam zadzwonić jeszcze jesienią bo były zgniłe 3 kłącza .
Ale odzywała się tylko poczta głosowa że dopiero w tym roku w październiku można zadzwonić .
Genia
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Skoro mimo wszystko nie chcesz podać to napisz na PW.
All jest pełne "przekręciarzy"
Mnie zadziwia taki jeden. Ma 10% negatywów a ludzie u niego kupują!
All jest pełne "przekręciarzy"
Mnie zadziwia taki jeden. Ma 10% negatywów a ludzie u niego kupują!
- e-genia
Mam mało miejsca i jeżeli mam iryski to chcę mieć takie .

ten jest skromniejszy , ale mi się podoba

ten jest skromniejszy , ale mi się podoba

-
- 50p
- Od: 13 lis 2009, o 21:34
Gieniu,
Podpatruję, co u Ciebie. Masz może nazwę tego pierwszego iryska? Bardzo ładny kształt ma kwiat - płatki dolne w poziomie, mocno falbaniasty, piękny.
A nowoposadzone iryski lubią czasem płatać figle i nie zakwitają zawsze w pierwszym roku. Trzeba się więc uzbroić w cierpliwość. U mnie czasem grube kłącza i nie zakwitną, niekiedy nawet przez 2 pierwsze lata.
Jeśli woda ustąpi i da się dojść do mojej grządki, napiszę Ci, ile procentowo u mnie wypuściło pąki z zeszłorocznych nabytków. Kłącza były grube.
Podpatruję, co u Ciebie. Masz może nazwę tego pierwszego iryska? Bardzo ładny kształt ma kwiat - płatki dolne w poziomie, mocno falbaniasty, piękny.
A nowoposadzone iryski lubią czasem płatać figle i nie zakwitają zawsze w pierwszym roku. Trzeba się więc uzbroić w cierpliwość. U mnie czasem grube kłącza i nie zakwitną, niekiedy nawet przez 2 pierwsze lata.
Jeśli woda ustąpi i da się dojść do mojej grządki, napiszę Ci, ile procentowo u mnie wypuściło pąki z zeszłorocznych nabytków. Kłącza były grube.
Marysia
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, piękne masz irysy! A wkrótce rozpoczną swój festiwal wysokie. U mnie już zaczęły.
Trojeść bulwiastą wysiałem. Jak coś z tego będzie, to się podzielę, choć proponowałem nasiona, ponieważ ona nie lubi przesadzania.
Sam tego doświadczyłem i przesadzana w ub. roku padła zimą.
Trojeść bulwiastą wysiałem. Jak coś z tego będzie, to się podzielę, choć proponowałem nasiona, ponieważ ona nie lubi przesadzania.
Sam tego doświadczyłem i przesadzana w ub. roku padła zimą.
-
- 50p
A ja nie mogę zobaczyć tego niby brzydkiego... Coś z fotosikiem nie tak.
Marysia
- e-genia
Marysiu nie znam nazwy kupowałam tego iryska kilka lat temu na targowisku bez nazwy .
Tym razem to nie wina fotosika to moja wina ,po prosty usunęłam zdjęcie dobrze że jeszcze jedno miałam .
Jacku
nie przejmuj się . Mam nadzieję że mnie nie padnie , mnie kwiaty kochają 
Tym razem to nie wina fotosika to moja wina ,po prosty usunęłam zdjęcie dobrze że jeszcze jedno miałam .
Jacku

-
- 50p
e-genia pisze: Tym razem to nie wina fotosika to moja wina ,po prosty usunęłam zdjęcie dobrze że jeszcze jedno miałam .
No tak, teraz widzę. Faktycznie to jakiś staroć, który ktoś popakował w woreczki i doczepił ładne zdjęcie.
Gieniu, najlepiej orientować się, czy ktoś tylko handluje towarem, czy uprawia odmiany u siebie. Piszesz, że telefon nieaktywny. Pewnie nie będzie już aktywny, żeby nie zgłaszać reklamacji, a konto już pewnie ma nowe na Allegro. Będzie dalej oszukiwał.
Marysia
-
- 1000p
- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U Ciebie zawsze wesoło i kolorowo.Ja ma niskie iryski, Adamowi się podobały muszę mu wysłać.Miałam6 też piękne okazy ale z czasem mi gineły więc zrezygnowałam z nich chociaż jest jeszcze kilka ale to te zwykłe.