Witaj Joluś - niebieski bodziszek i kolejne codo barwy różowej to też bodziszek?
Mnie przypominają obie fotki orliki... być morze znowu nie widzę wszystkich fotek jak się zalogowałam.
Dobrej nocki Joluś
Jolu, ja wczoraj w swoich gęstwinach znalazłam jedną całkiem sporą brzózkę, co się uchowała przed rzezią, to ją spróbuję do doniczki przesadzić, może się uda
A kilka tygodni temu na działce po sąsiedzku nowi właściciele wykarczowali cały młodziutki brzozowy lasek Myślałam, że sobie zostawią choć trzy...
Liseczko Kochana ;:196to na pierwszym zdjęciu to bodziszek mam nadzieję że w Twoim ogrodzie tez on się pojawi
Liseczko do lasu to ja mogę pojechać ale kłopot w tym że brzózki jak są młode to nie mogę je odróżnić
Zytko na pierwszej fotce jest bodziszek na pozostałych są orliki
Halinko doczekasz się doczekasz i pewnie już niebawem ni Twoje zakwitną
Mariolu postaram się dowiedzieć jak ona się nazywa ta hosta....
Witaj Martusiu mówisz że sąsiedzi wykarczowali wszystkie brzózki szkoda
Kochanie cały czerwiec wszystkie weekendy mam pozajmowane, domyślasz się czemu ale w lipcu spotkamy się na pewno to przechowaj tę brzózkę dla mnie
Witaj Jolu widzę ze też masz ten ciemny fioletowy czosnek ,piękny jest u nas był tylko taki jaśniejszy .
Mnie też żal powodzian, nie mogę nawet wyobrazić sobie co czują w takiej chwili
Całe życie ciężko pracują a potem w jednej chwili wszystko tracą no i te zwierzęta które giną w powodzi bo ich już nikt nie ratuje.
Jolu, ale nas barwami obsypałaś, skalniak piękny, kompozycja jak najbardziej dopasowane, bardzo mi się podoba połączenie floksa szydlastego, dąbrówki i rozchodnika, superaśnie to wygląda . Co to za biała roślina, ta chyba cebulowa
Witaj Jolu po dłuższej przerwie, wreszcie Cię odnalazłam i od razu kilka pytań mam do Ciebie.
Czosnki masz imponujące i już Ci kwitną! Powiedz Kochanie czy sadzisz je tak blisko siebie ,czy zostawiasz je by się rozrastały? W takim zagęszczeniu baaardzo mi się podobają.
Czy wyhodowanie nasienników miesięcznicy to trudna sprawa? Już raz próbowałam ale wyszła... klapa
Zapamiętałam Cie z ubiegłego roku z przepięknych maków ,które mnie urzekły do tego stopnia ,że sprawiłam sobie na początek jedną roślinkę a teraz nie mogę doczekać się kwiatków.Czy kwitną już u Ciebie?
Jollluś, piękne zdjęcia! Jakby u Ciebie wcale nie padało!
Slicznie kwitnie Ci czosnek olbrzymi, ale ... czy ma liście? Mam jeden egzemplarz, który drugi raz z rzędu stracił wszystkie liście, chociaż kwitnie.
Jollllus, mam pytanie: czy mogłabyś skubnąc z Twojego bożego drzewka ze dwie małe gałązki na sadzonki? ... Mam roslinę, która ma być podobno bożym drzewkiem, ale ... jej zapach nie jest cytrynowy, raczej trochę jakby korzenny Stąd mam poważne wątpliwości, czy to jest Boże drzewko. Chciałabym mieć to prawdziwe, cytrynowo pachnące