Witajcie! Bardzo mi miło, że mam tylu gości!
Guciu, u mnie jak na razie opadłych liści tak dużo nie ma. Te które opadły "zjada" kosiarka do trawnika...
Ewelinko, to nie jest ten sam taras.
Jeśli chodzi o okiennice, to ja tez je bardzo lubię! Są przytulne i praktyczne. Zdaje się, że w dawnej Polsce, często domy były wyposażone w okiennice. To chyba wynika częściowo z mody. Z moich obserwacji wynika, ze Polacy znacznie bardziej niż Francuzi dążą do nowoczesności. Tutaj ludzie są ogromnie przywiązani do tradycji. Wystarczy posłuchać radia, żeby się przekonać, że w Polskim Radiu puszczane są najczęściej super modne przeboje, często zagraniczne. W Radiu Francuskim, natomiast, oprócz przebojów współczesnych, nadają bardzo dużo przebojów z dawnych lat. Piosenki takich wykonawców jak: Aznavour, Dalida, Piaf, Brel... i długo tak jeszcze mogłabym wymieniać, można usłyszeć praktycznie codziennie. A jak często w Polsce można dzisiaj posłuchać Santor, Hanki Ordonównej czy Fogga...? Moim zdaniem trochę szkoda...
Soniu, ciesze się, że i Tobie się podobają!
Nalewko, to chyba jednak takie białe gąski, ale jak Ci zależy, mogę je "przechrzcić" na kaczki!

A, że je lubisz, nie musisz mówić... wystarczy popatrzeć na Twój emblemat!
Te gąski- kaczki są zawieszone na szybie pralnio- spiżarni...
Eleko, tak, to jest róża! A wylewa się, bo była straszna ulewa i ja "wylała"...

Ale fakt, ze ładnie to wygląda! Bardzo lubię te drobne różyczki: obficie, długo kwitną i nie są chorowite.
Lilu 31, bardzo dziękuję za odwiedziny i miło mi, że Ci się u mnie podoba! Jeśli chodzi o rośliny, które Ciebie interesują, ten krzew, to jest sambucus nigra (bez czarny) BLACK BEAUTY. Trawa, która Ci się podoba, to pennisetum alopecuroides, czyli
rozplenica japońska. Krzak widzisz tez na innych zdjęciach z tarasu, ale już nie kwitnący. Doklejam zdjęcia, na których chyba najlepiej go widać (najbliżej), niestety nie mam zdjęcia, na którym byłby lepiej widoczny a w tej chwili już jest mało atrakcyjny...

Chyba, ze poczekasz do wiosny, to zrobię mu zdjęcie, jak będzie cały w kwiatach! Trawki tez niestety nie mogę Ci pokazać lepiej, bo starych jej zdjęć z bliska nie mam, a ponieważ strasznie się rozrasta i rozsiewa, wczoraj ja ścięłam, wykopałam i "przeprowadzę" w inne miejsce. I dla niej i dla jej "sąsiadów", wyjdzie to na korzyść!
Zapraszam na ciąg dalszy...