Jestem tu nowy, ale zdecydowałem się zarejestrować i założyć nowy wątek po kilkudniowych intensywnych przeszukiwaniach w Sieci (w tym również w tym bodaj najpopularniejszym w Polsce forum

Moja przygoda z tą palmą zaczęła się od wizyty w nowo powstającej wówczas hurtowni ogrodniczej moich znajomych, gdzie pojechałem z zamiarem zakupu palmy spod tzw. lady do mojego biura. Śmiało mogę powiedzieć, że była to miłość od pierwszego wejrzenia

W pierwszych tygodniach po zakupie uschły jej dwa z czterech liści... Następnie delikatnie eksperymentowałem z jej zapotrzebowaniem na wodę... Dopiero po roku zdecydowałem się na jej przesadzenie z torfu do nowej doniczki i ziemi. Na chwilę obecną bardzo powoili wypuszcza trzeci liść, pomimo zdobytej już przeze mnie wiedzy, jakoby szybko rośnie. Doszedłem jednak do wniosku, że to za sprawą jej kiepskiego stanowiska (jakieś 5 m od okna skierowanego na północ), którego nie da rady zmienić, bo tak mam usytuowane biuro

Gdyby ktoś był zainteresowany namiarami na wiedzę na jej temat, do której już dotarłem, proszę o info... Ale piszę też tutaj dlatego, że być może ktoś z Forumowiczów również ma taką palmę lub się z nią spotkał i może się podzielić jakimiś cennymi informacjami na jej temat...
Pozdrawiam, a poniżej fotka mojej wyjątkowej (oczywiście moim zdaniem) palmy