Mikroogródek - Ankha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mikroogródek - Ankha

Post »

Niedzielny spacerek, dla nowych gości informacja, że teren, na którym teraz będziemy się poruszać, należy do Teściowej i Drugiej Synowej, za bardzo zatem nie mam wpływu na wygląd. Zdjęcia takie tam, poglądowe :;230 i różne uzupełniające ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cienista dolina, do której dostałam ostatnio Prawo Nasadzeń Wszelakich, może zatem żurawki :D :heja :tan :;230 - miejsce oświetlone lekko porannym słonkiem :uszy
Obrazek
a to dla wszystkich odwiedzajacych ;:138
Obrazek
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anka ja nie mam czasu ja w pracy jestem ,a TY fajne zdjęcia dajesz............ no wiesz
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To pracuj, obejrzysz później, nie uciekną :;230 a ja potem ze szczurkami więcej muszę... zaniedbane jakieś, brudne i szczęśliwe :wink: :;230
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania :wit żebyś ty widziała wczoraj moją Olkę jak ja sadziłam a ona samopas po działce biegała.Obraz nędzy i rozpaczy ubrochana błotem gorzej jak świnka Peppa :D
x_P-42

Post »

Aniu, czy u Was także cały czas pada? Już wścieklizny bez słońca dostaję. Kwiaty brzydkie, ciężkie od deszczu...Boję się,że jakaś zaraza mi się wda w rośliny a pryskać nie można, bo ciągle pada i pada....
Bardzo mi się podoba ten żółto - zielony tulipanek , ale mam jakieś opory, bo boje się, że ich cebule ściągną nornice, lub krety. A to zagrożenie dla moich host! ;:223
Pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, znaczy się prawda - Jagódka się cieszyła, bo pozwoliłam mimo ospy wyjść na trochę (słońca nie było) a Tymcio w gumowcach... wiadomo :D A świnka Peppa jest ekstra.
Polu, nie było tak źle do dzisiaj, owszem, wcześniej popadało raz czy dwa dziennie i spokój. Dzisiaj nie dość że dużo to często. Boję się o skalniaczki - mimo dobrego drenażu, już taka jestem panikara - latałam i sprawdzałam w deszczu trzy razy, czy w lewizji się woda nie zbiera (nie na szczęście) :shock: kiedy to się skończy ;:223 Woda stała. Większość moich tulipanów w koszyczkach, nornic nie ma, za to kret podryje, to często schną... jeśli w Twojej okolicy nie ma kretów i nornic, to myślę, czemu nie? Jeśli nawet u sąsiadów czy na polach się pojawiają, to może faktycznie nie ryzykować. ;:196
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Anka dotarłam do domu zmoknięta jak kura ( a wiesz , że myślałam, że Ty z Zabłudowa jesteś - mój kolega zawsze mówi " Zabłudów miasto cudów" , ale przez Juchnowiec też często jeżdżę - trasa piękna , często latają balony), rozgrzewam się, bo brrrrrrr.......

Oczywiście zahaczyłam o ogrodniczy wstawię później ;:167 ;:167 ;:167

Twoje zdjęcia obejrzałam na spokojnie:mówię Ci twój vindiflora ładniejszy , nie załuj ,że nie różowy,wierzba ;:196 ;:196 to nic, że na wspólnej części i piękny lilak. Buziaki
x_P-42

Post »

Aniu, ja swoje lewisje i goryczki przykryłam już przezroczystymi wiaderkami.Wolę nie ryzykować, bo ma padać do czwartku.
Pogoda jest upiorna , dziś po obudzeniu poleciałam do termometru ...+ 7 st.C. No, listopad normalnie. :evil:
Weszłam na stronkę Twojego miasteczka i poczytałam trochę . Ciekawa okolica , nigdy tam nie byłam a z tego, co czytam, chyba warto byłoby zwiedzić? ;:7
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirka, mój M (autochton) mówi, że mi się pomydrało, że Juchnowiec między Bielskiem i białymstokiem, :oops: mogłaś słusznie mnie do Zabłudowa podpinać :;230 zielono żółtego nie załuję, że mam, ale, że się zamówienie nie zgadzało (bardziej mi żal doll's minuet) wierzba, jakby była moja, to by dostała ostre cięcie - liście ma już na starszych gałązkach i nie wybarwia się tak ładnie, cóż.
Lilak starutka odmiana, ale niezmiennie cieszy - kiedyś sobie kupię Krasawicę :;230
Polu, właśnie byłam na dworze, ciągle leje, więc poprzykrywałam i goryczkę, lewizję i inne wrażliwsze skalniaczki. W Juchnowcu nie bardzo jest co zwiedzać :| popegeerowskie tereny, może bardzo późno barokowy kościół (sanktuarium) ...
U nas mokro i cieplej ;:196
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyszło słońce, mam nadzieję, że tak już zostanie... Warzywniak zryty krecią robotą, szukam pomysłu na gada, ale mi nic nie przychodzi. Mam kilka zdjęć przed krecim nalotem:
groszkowo, teraz leży po deszczu
Obrazek
kwiatuszki śliczne
Obrazek
podgląd na całą małość warzywno - kwiatową
Obrazek
i dla wszystkich odwiedzających, którzy nie mają własnych
Obrazek

Obrazek

Obrazek
smacznego :wit
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
x_P-42

Post »

ankha pisze: i dla wszystkich odwiedzających, którzy nie mają własnych
Obrazek

Obrazek
smacznego :wit
Dzięki, akurat szykuję śniadanko, przydadzą się. :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ;:138 ;:138 dziękuje moja sałatka jeszcze taka malutka a rzodkieweczki nie posiałam :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu witaj. Lubię czytać Twój wątek, gdyż tak barwnie, wesoło opowiadasz- dobry na poprawę humoru. Pracowita z Ciebie dziewczyna, masz już taką dużą sałatę i rzodkiewki, u mnie rzodkiewki może za tydzień, a sałata malutka, także siałam czerwoną. Fajna ta Twoja Cienista Dolina, ja mam podobną, wprowadziłam do niej konwalię, coś mi podkorciało i zawładnęła wszystko, co na drodze, nawet funkię zagłodziła, teraz to ja bym wiedziała, żeby konwalię sadzić w jakimś ograniczniku. Pozdrawiam. :) :) :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Nie chciałam uwierzyć, a jednak- niezły ogródek masz na tej małej przestrzeni :D Bardzo ładnie prowadzone warzywa- ja tak samo dopiero drugi sezon nimi się zajmuję. Super Ci się udaje wszystko własnoręcznie od nasion wyprowadzić.
Obiecująca ta cienista dolina- prawdziwe pole do popisu.
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny, ale to chyba tylko tak ładnie za zdjęciach wygląda :;230
Gosiaczku, szkoda, że nie możesz wpaść i sobie zerwać ;:196
Tajeczko skarbie, gdyby to mój M usłyszał - on twierdzi, że tylko w komputerze siedzę i z wami rozprawiam o roślinkach :;230 Konwalia rośnie od wieków w tym miejscu, i nadzwyczaj ekspansywna nie jest - ale jeśli tam posadzę jakieś swoje funkie (kiedyś) miodunki czy żurawki, i jak wlezą - to będę tępić ;:224
Anusiu :wit bardzo lubię od nasionka oglądać jak rośnie, tylko z tym większy stres jest ;:223 tu za duże, nie dobra pogoda do wysadzania, robactwo i zarazy a człowiek się bardziej przywiązuje ... jest ciekawie, a to lubię :tan
Mam nadzieję, że jak dostanę od M dodatkowe fundusze ( :;230 ) to zacznę zagospodarowywać cienistą dolinę, skoro już dostałam pozwolenie :heja
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”