Wczorajsze zakupy częściowo posadzone i częściowo obfotografowane .. ale wszystko jeszcze w aparacie - a dziś już sił nie mam zgrywać
Napiszę wam tylko - co kupiłam - jutro postaram się pokazać
Więc tak:
Myślenice targ
- margerytki
- jakieś roślinki o niebieskich , dużych kwiatach,
- Irysy syberyjskie - mają być jasne .. ale jakie będą ???
Szkółka Jawornik
- 2 siewki piwonii drzewiastej - takie ok 30 - 40 cm - po 8 zł - kolor niespodzianka
- 3 różne hosty - po 5, 50
- dąbrówka biało - zielona
- 2 rojniki
- płożący iglaczek - po 5 zł ( promocja )
- 3 kosodrzewiny - też po 5 zł.\
- wiąz taki płożący ?? ( moje 2 podejście do niego )
Muszę tam wrócić m in. po :
- Irys syberyjski biały
- irys pumila niebieski z białym środkiem
- dębik osmiopłatkowy i innne - bylinki i skalniaki
- cyprysik "Tsatsumi Gold "
- sosnę kolumnową
Tutaj mają dość dużo bylinek i skalniaków i można wybrać w mniejszych lub wiekszych doniczkach .
Szkółka Krzywaczka
- 2 mini hosty zielone ( niziutkie , drobne listki ) - po 2 zł. ( inne były po 8 zł )
- klon na pniu wysoki o takich kolorowych liściach - 30 zł
- 2
karagany syberyjskie nana - szczepione na pniu - po 22zł
- zastanawiałam się nad azaliami - bo były po 10 zł - a chciałam zółtą .. ale były bardzo przebrane ..
- kalinę japońską chyba ( taka mała kulka
Dość ciekawa oferta drzew liściastych, fajne brzozy i klony.. z pewnością tam wrócimy .. po Rh , liściaste i hosty, dereń kanadyjski, klony palmowe .. a także mam upatrzone 2 iglaczki
Szkółka Batko - Śledziejowice
- laurowiśnia o nakrapianych liściach - 15 zł
- agrest krzaczasty - czerwony - 6 zł
- 2 jabłonie - "Złota reneta" - 6 zł
- 2 karagany -
syberyjska pendula i Karagana syberyjska 'Walker' o liściach jak szpilki.( karaganami podzieliłam się z bratową ) od 15 do 26 zł . Oddałam jej tą Walker i teraz muszę po nią pojechać
Bardzo chciałabym też
karaganę podolską odm. Globosa CARAGANA .. ale nigdzie jej nie widziałam
I nie pamiętam co jeszcze
Wrócę tam po - morwę białą, karaganę pendula o tych innych listkach ( dla siebie ), trawy , i coś tam jeszcze sobie upatrzyłam .. ale zapomniałam co
Nie wiem - kiedy znów pojadę do tych szkółek ... pewno w wakacje albo jesienią - bo teraz już budżet przekroczyłam .. znacznie ..
W niedługim czasie chcę jeszcze dokupić klona na pniu - o czerwonych liściach .. będę mieć wtedy 3 ( tak, jak zaplanowałam )
- o liściach jasnych , 2- kolorowego i czerwnego ... i to będą chyba wszystkie zakupy na ten sezon ....