Witaj Irenko. U ciebie jak zwykle przepiękne różaneczniki, jak zdrowo i obficie kwitną. . Conica ..bardzo mi się podoba za te zieloniutkie młode wypusty. Tulipanki jeszcze u ciebie pięknie kwitną. U mnie także ciągle pada.
Witaj Irenko pięknie kolorowo u Ciebie mimo takiej ilości deszczu .
Troszkę boję się o swoje roślinki ,szczególnie irysy one nie lubią takiej ilości opadów a ziemia u mnie gliniasta .
Zdjęciom to akurat Twoim nie zaszkodziło wyglądają ciekawie .
Genia
Witaj Irenko - patrząc na Twoje piękne fotki zastanawiam się czy u Ciebie ślimaki nie żerują ???
Te rządki główek sałaty ... u mnie wszystko prawie zjedzone A u Ciebie jak zwykle.. po prostu pięknie!
Pozdrawiam.
Maryna.
Witajcie mili goście, dzisiaj u nas okropna pogoda, pada deszcz do tego chłodno. Pracy na działce wiele, do wycinania przekwitnięte kwiaty, trawnik do koszenia a tu mokro, nie takiej wiosny oczekiwałam.
Łukasz kwiaty starają się kwitnąć mimo niesprzyjającej pogody. Iglaczki o tej porze roku ładnie wyglądają z nowymi odrostami.
Gosiu gdyby było cieplej to na pewno byłoby jeszcze ładniej. Sałata jest już do jedzenia, urosła bo była przykryta szybami. Twoja też urośnie szybko bo deszczowa pogoda temu sprzyja.
Gabi miła jesteś, dziękuję a fotki są takie "półcudne". Wspominasz o buszu, rzeczywiście wszystko rośnie wielkie wręcz wybujałe i trzeba obwiązywać albo podpierać a to dodatkowa praca, zielska niestety też pełno.
Jadziu nie omija deszcz a jeszcze dokłada. To prawda, że wszystko rośnie duże a prymule aż się pokładły. Na ostatnim zdjęciu to azalia , mój nowy nabytek, poprzednia zmarzła.
Fabi to zdjęcie zostanie wspomnieniem, dużo Rh i niektóre azalie zmarzły, musiałam usunąć i w zamian posadziłam o podobnych kolorach ale co z tego wyjdzie to zobaczymy.
Mariolu mnie też podobała się ale w tym roku już tak nie będzie, zima dużo szkody narobiła, musiałam wymienić i posadzić inne. Liliowa azalia przezimowała super co widać, liście ma ale wszystko przykryte kwiatami.
Krysiu do rewii daleko przez chłody i deszcze, wszystko się opóźnia, sądziłam, że w najbliższych dniach zakwitną ale tak nie będzie.
Zeniu zaczynają kwitnąć Rh i azalie, nie wszystkie równo kwitną, nie wiem czy to takie odmiany czy pogoda ma wpływ. Iglaki wiosną a zwłaszcza świerki ładnie wyglądają z młodymi odrostami. Tulipany prawie przekwitły, deszcze je zniszczyły.
Geniu może byłoby bardziej kolorowo gdyby ciągle nie padało. Dzisiaj gdy weszłam na działkę wszystko klapnięte, mokre. Iryski to delikatne kwiaty i taka pogoda na pewno im nie służy. Wspominasz o gliniastej ziemi, jest ciężka w uprawie ale wszystko na niej dobrze rośnie, najlepiej świadczy o tym twój piękny ogród.
Maryniu ślimaków mam pod dostatkiem ale tam gdzie rośnie sałata i inne warzywa ziemia często jest spulchniana i ślimakom jakoś tam źle się chodzi, w innych miejscach zbieram i przesiedlam do lasu. Co do piękna ogrodu to o tej porze roku każdy jest niezwykły i piękny.
Krysiu miła jesteś, tak jak u ciebie jest pięknie i ciekawie to pomarzyć. Mój ogródek jest zwykły i przeważnie takie też są kwiaty.
Wszystkim miłym gościom za tyle ciepłych słów serdecznie dziękuję. Pozdrawiam, miłego wieczoru.
Romku na zdjęciach tak to wygląda ale obecnie dużo kwiatów a zwłaszcza tulipany są zniszczone, płatki połamane. Z opóźnieniem zaczynają kwitnąć Rh i azalie.
Halinko miło, że wpadłaś, azalie i Rh zaczynają dopiero kwitnąć, może jak zrobi się cieplej to i w ogrodzie będzie piękniej.
Dzisiaj nadal pochmurno, deszczowo i zimno, udało się zrobić kilka zdjęć.
Irenko witaj
Cudownie jest w Twoim ogrodzie i piękne zdjęcia robisz.
Różaneczniki i azalie, jak z bajki. Widać, że jesteś wspaniałą znawczynią tych roślin, umiesz sprostać ich wymaganiom. Byliny także śliczne, pełnik tak ładnie Ci kwitnie, nie wiem co stało się mojemu.Niby jest taki dorodny, liście ma duże, ale ani jednego kwiatka. Pozdrawiam serdecznie.