Naprawdę piękny ogród
Widzę, że poruszacie temat czosnku niedźwiedziego W zeszłym roku stałam się szczęśliwą posiadaczką tego cuda Alinko pozwolisz, że wkleję zdjęcie?
Czosnek niedźwiedzi u mnie, w tym roku wygląda tak:
ewciu-NO tak i kiedyś jak miałam starą rabatę to u mnie był tan sam ale sie gdzieś zapodział przy przeróbce a ten to już nie ten Cebullo z tym czarowaniem to u mnie dość idzie już sobie wyczarowałam swoje berberysy na skarpę ,drzewo głóg pięknie kwitnący jałowca płożącego i w tym roku za pomocą nornic 6 nowych hortensji a teraz ta wierzba hakuro a w kolejce różne fajne sadzonki m.in. wiklina ale ona gdzieś marnie zaczyna ,to dość fajna odmiana o przymeszonych gałązkach i ciemnobordowej korze nie mówiąć już o 3 forsycjach które są z gałązek wyhodowane
a to już początek robienia skarpy z moich berberysów
muszę wam podpowiedzieć jak się dorabiam berberysów bo może nie wszyscy wiedzą .otóż sieją się one tuż pod krzakiem matką i długo były przeze mnie brane za chwasty aż się okazało że to siewki. były ich dziesiątki i po przesadzeniu na nowe jasne miejsca zaczęły pięknie się przyjmować,przesadzam na obwódki gdzie sie da a czasem obdarowuje gości
Piękny widok z okna , też tak chcę ...... tylko kiedy ?
Ja mam z zeszłego roku rownież perukowca royal purple oraz golden spirit , ten zielony bardziej jednak mi sie podoba .
Fajnie pobuszować po wszystkich ogrodach jako że pogoda nie rozpieszcza
Jak zwykle pięknie u Ciebie.
Nowe nabytki do pozazdroszczenia Klonika shirasawa sama poszukuję, w jakiej cenie dostałaś swojego?
Widok z okna naprawdę rewelacyjny, pozazdrościć.
krzysztofie-oglądac ogrod z okna?????? co to za przyjemność KASIUklonika shirasawa dostałam w krzywaczce kolo Krakowa za 40 zt. jest na razie w garażu bo deszcz nie wypuszcza mnie z domu .u nas prawie powódź rzeki już tuz tuz przed wylaniem EWUSIU dzięki za mile słowa szkoda tylko ze nie można sobie usiąść spokojnie w ogrodzie i delektować się marku dzięki za odwiedziny tez mam perukowca ale z nim coś nie tak bo na zimę nie zrzucił liści i teraz są stare i wychodzą nowe. ja go co roku dość ostro przycinam i przez to jest bardzo gęsty.tez misie teraz marzy golden spirit jest taki złociutki bardzo mi się podoba MAŁGOSIUkażdy z nas kocha swój ogród za to jaki jest bez względu na to czy sie komuś podoba czy nie mój też ma niedociągnięcia np suszarka w bardzo widokowym miejscu i jak mam namówić mojego m. żeby ją przekopał po raz trzeci
a twój ogród odwiedzam z zapartym tchem i uważam że tez jest super
Też byłam wczoraj w Krzywaczce .. ale palmowe klony musiały tam jeszcze zostać, bo miejsce dla nich nie jest jeszcze przygotowane
A dziś wpadłam na pomysł połączenia klona palomowego o czerwonym wybarwieniu z "wrednym wiązem ".. ( wiązem holenderskim wredei ) i być może jeden taki klonik pojawi się już w tym roku .. a inne pójdą nad oczko ... kiedyś
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013