Jolu może ja odpowiem na zagadkę ,czy to jest ISMENA.JolantaGraj pisze:STASIU -MAMO ANI ,takie żarnowe koła można jeszcze spotkać na wsiach .Wystarczy się rozejrzeć lub popytać .W wielu gospodarstwach jeszcze takie mają .Jeśli kiedyś do mnie przyjedziesz ,to Ci jedno z prezentuję .Zapraszam serdecznie .
![]()
PITERKUza dwa ,trzy lata to może będzie na czym oko zawiesić .Na razie wszystko jeszcze takie maleńkie ,nie rozrośnięte i mnóstwo wolnej przestrzeni .
DALU ,dalia to gratisik z cebul kwiatowych .Rosła w domu i dlatego już kwitnie .Miejsca u mnie sporo ,na razie nie muszę rozciągać ogrodu .Może kiedyś mnie odwiedzisz i zobaczysz na własne oczy .ZAPRASZAM .
GRZESIK ,kamienie żarnowe to zdobycze M .Zwozi je z różnych zakątków .Nie liczyłam ,ale mamy ich kilkadziesiąt .Twoje ciurkadełko jest bajeczne .Może kiedyś sobie takie sprawię .Na razie wody w ogrodzie mam sporo -oczko ,pompa i duży staw.
GORZATKO ,ja to już tak mam ,jak coś mi przyślą ,to zaraz sadzę .Potem kłopot ,bo zakwita mi w domu .Kwitły mi już lilie ,hosty ,niedługo może mieczyki
,teraz dalia.
A tutaj mała zagadka .Co zbiera się już do kwitnienia ...........![]()
KRYSIU ,BOŻENKO ,dziękuję .
MAJECZKO ,dla kociaków muszę znaleźć dobre domy .10 sztuk to za wiele ,jak na mój ogród .![]()
![]()
![]()
ORLIK
Pierwszy pąk hostowy, w gruncie .
![]()
Ogród -mój azyl -JolantaG część 5
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5
Jolu, widoczki piękne i wszystko akie zadbane
.

- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
piękne okazy prezentujesz.U Ciebie już kwitną lilie?? Moje dopiro wyszły z ziemi a mieczyki też powschodziły ale do kwitnienia to jeszcze ho ho ho
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
MIRKA ,ZOSIEK ,GORYCZKA ,MARCIN ,MAJECZKO ,KRYSTYNA ,IZABELL,SZYSZUNIA ,dziękuję .
KRYSTYNO ,jesteś bliska rozwiązania zagadki ,ale to nie Ismena .Spróbuj jeszcze raz . :P
Moje lilie ,mieczyki i inne cebulowe były podpędzane w domu ,więc już niektóre zbierają się do kwitnienia .

KRYSTYNO ,jesteś bliska rozwiązania zagadki ,ale to nie Ismena .Spróbuj jeszcze raz . :P
Moje lilie ,mieczyki i inne cebulowe były podpędzane w domu ,więc już niektóre zbierają się do kwitnienia .
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu piękne orliki, aż niesamowite ileż mają kwiatuszków i pąków
I bodziszki cuuudooo 

- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u mnie orliki jeszcze nie myślą o kwitnieniu,
żarna super się komponują (gratki za pomysł)
żarna super się komponują (gratki za pomysł)
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu!
Wszystkie rośliny, które pokazujesz piękne. Orlik nadaje się tylko na wystawę - jest
taki okazały, no i kolor piekny.
Wszystkie rośliny, które pokazujesz piękne. Orlik nadaje się tylko na wystawę - jest
taki okazały, no i kolor piekny.
- JolantaG
Wprawdzie nie byłam dzisiaj pod igiełką ,we Wrocławiu ,ale i tak co nie co kupiłam .
Fotki będą jutro ,bo dzisiaj już ciemno i strasznie leje .
Kupiłam -Karaganę na pniu Pendula,Lilak SUBERBA -podobny do MEYERA ,jakieś 2 bylinki kwitnące na biało ,bo biała rabatka jakaś taka pustawa
,bordowego żarnowca,bo mój zmarzł kompletnie i pnącze -ponoć to jakiś jaśmin.Widać ,że będzie kwitł na różowo ,ale etykiety nie było i nie wiem co ta za gość .
Proszę o pomoc ,czy słyszeliście o jakimś jaśminie -pnączu ,kwitnącym na różowo .
Oto ten jaśmin .

Fotki będą jutro ,bo dzisiaj już ciemno i strasznie leje .
Kupiłam -Karaganę na pniu Pendula,Lilak SUBERBA -podobny do MEYERA ,jakieś 2 bylinki kwitnące na biało ,bo biała rabatka jakaś taka pustawa

Proszę o pomoc ,czy słyszeliście o jakimś jaśminie -pnączu ,kwitnącym na różowo .

Oto ten jaśmin .

Witaj Jolu,Ty znów byłaś na łowach?
Czy o taki jaśmin Tobie chodzi? http://www.shootgardening.co.uk/sitePla ... inverleith
U mnie wymarzł, bo nie mam zwyczaju zabezpieczać wszystkiego.Mogłam go w sumie usadowić w donicy ...
Dla piaskowca zostaw sporo miejsca a najlepiej "podsadź go kamieniem" - pięknie się wije wśród kamienistych meandrów.. Nie lubi stać w wodzie , dobrze rośnie u mnie na piaskowej, dość ubogiej glebie.
Jeśli pozwolisz , dodam zdjęcie jednego z moich egzemplarzy - był nasadzany , jako maleńka odszczepka od innej rośliny we wrześniu ub. roku.

Czy o taki jaśmin Tobie chodzi? http://www.shootgardening.co.uk/sitePla ... inverleith
U mnie wymarzł, bo nie mam zwyczaju zabezpieczać wszystkiego.Mogłam go w sumie usadowić w donicy ...

Dla piaskowca zostaw sporo miejsca a najlepiej "podsadź go kamieniem" - pięknie się wije wśród kamienistych meandrów.. Nie lubi stać w wodzie , dobrze rośnie u mnie na piaskowej, dość ubogiej glebie.

Jeśli pozwolisz , dodam zdjęcie jednego z moich egzemplarzy - był nasadzany , jako maleńka odszczepka od innej rośliny we wrześniu ub. roku.

- JolantaG
POLU ,dziękuję za pomoc .
Prześliczny ten piaskowiec .Wypełni mi troszkę białą rabatkę .
Co do jaśminu ,to myślę ,że mój to jaśmin Stefana .Ma szansę przetrwać zimę .
http://www.ogrodkroton.pl/TSI/towar.132 ... nense.html

Co do jaśminu ,to myślę ,że mój to jaśmin Stefana .Ma szansę przetrwać zimę .
http://www.ogrodkroton.pl/TSI/towar.132 ... nense.html
Jolu - mam ten jaśmin u siebie. Cała góra wymarzła, ale od dołu pięknie odbija! Jedynie, że nie doczekałem się kwiatów w zeszłym roku - no ale Twój już cały w pąkach, więc tego problemu mieć nie będziesz! 

- JolantaG
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Jolka Ty to ciągle coś nowego kupujesz
Śliczne nowości
Ja tak przeglądałam Twój ogród w poszukiwaniu białej rabaty
i nie znalazłam jej
.Mogłabyś przy okazji zrobić zdjęcie i pokazać
Ja też mam białą rabatę i jestem ciekawa jak Twoja wygląda

Śliczne nowości

Ja tak przeglądałam Twój ogród w poszukiwaniu białej rabaty
i nie znalazłam jej

Ja też mam białą rabatę i jestem ciekawa jak Twoja wygląda

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś kolejne wspaniałe zakupy, ależ szalejesz
Prześliczny jest ten piaskowiec, a i żarnowiec cudo 

Ojoj lilak 'Superba'! Nazwa mówi sama za siebie, choruję na niego od dłuższego czasu, ale jeszcze nie spotkałem nigdzie... Ale myślę, że w końcu gdzieś trafię!