Czytałam o Twojej róży z guzowatością,była całkowicie opanowana przez nią...

Jak myślisz,nie mogę tam włożyć nową rożę,w nowej ziemi...

Gabrysiu ziemię tez wymieniałaś i co w te miejsce posadziłaś.?Wiesz ...masz rację to może być pszonak,pamiętam ,że skubnęłam w tamtym roku kawałek z jakieś grządki zaprzyjaźnionej ogrodniczki...

Madziu mam już za mało miejsca na szykowanie wielkiej dziury dla powojników wielkokwiatowych,one są bardzo wrażliwe,a bylinowe i viticella nie potrzebują takich fanaberii

Danusiu czy to e-clematis,byłam pewna ,że kupowałam w Multiflorze ...jednak nie

Sadzonki w porządku i mieli większy wybór tych mało wrażliwych.Może napisz jakie chciałaś ,zobaczę u Tomszaka ,czy ma na stanie...

Gośka

Można posmarować miejsce po kalafiorze maścią Tribiotic dostępnej w aptekach(wyczytałam na forum),kupiłam tę maść ,ale ziemi nią nie wysmaruję...

Jadziu ceny clematisów są różne ,gdybyś chciała mogłabym Ci kupić po 12 zł,z dobrego źródła,miałabyś okazję do przyjazdu...

Wiesiu bardzo dobrze ,że przypomniałaś te strony,ja też skorzystam ...,informacje od razu przed nosem

Dzisiaj przyrządzałam wywar ze skrzypu ,zerwanego wcześniej...
Izka prosiłaś o przepis na zupę skrzypową ...Tak a propos M bardzo się zdziwił,ujrzawszy 2 wielkie słoje z kompotem skrzypowym ,w piekarniku suszący się skrzyp,a obiadu niet...

1/2 kg skrzypu zalałam wodą i gotowałam przez 30 min,a że pogodę mamy mokrą,postanowiłam ,że wywar pozamykam w słojach ,aby po deszczach go użyć...
Oprysk takim wywarem w rozcieńczeniu 1;20:
Można też 1 kg skrzypu zalać 10 l wody na 12 h,rozcieńczyć z wodą 1;5 i podlewać.
Tutaj są przepisy na roślinne zupki
http://pl.wikibooks.org/wiki/Ekoogrodni ... C5%9Blinne