Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Post »

Ale fajnie wyglądają te truskawki w donicy :shock: , aż nabrałem smaku na truskawki, oczywiście te normalne, aczkolwiek ostatnio zakupiłem je na przekąskę, kilogram takiej przekąski 30 zł, ale były tak niedobre, że brak słów. Jak widać wygląd nie przekłada się na smak :lol:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu już mam truskawkę ;:138 M widział moje maślane oczy i mi kupił dzisiaj :heja ale moja ma białe kwiatki(chyba) :?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Bogusiu białe mają o wiele większe owoce i w smaku są jak te gruntowe.Te różowe maja owoce podłużne a smakiem przypominają trochę poziomkę.Ja ma tylko białe lepiej mi smakują różowe zlikwidowałam.
Ewuniu jeśli to już twoje tegoroczne owoce to chyba będą bez smaku bo brak jest słoneczka.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ooo kupiłaś oleandra?
Ja na razie nie kupuję...
wkurzyłam się, że umarły i musi mi przejść..
może w przyszłym roku się skuszę..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ambo-zaraz biegnę na Kaszuby zobaczyć.!
Jadziu-na razie piwonii wąskolistnej(paeonia tenuifolia)nie kupiłam,30 zł to jednak sporo,wyczytałam,że pochodzi z południowo-wschodniego Tybetu,ale czy jest wytrzymała na mróz?Przyznaję,że jej liście przypominające rozrośnięty koperek wpadły mi w oko.
Danusiu-Pokazałam naturalnie zeszłoroczne truskawki zwisające Pink Panda.Wspomniałam,że z nowo zakupionych kilka kwitnie a kilka zawiązało owoce.To są tegoroczne:
Obrazek Obrazek Obrazek
Grzegorzu-Na dojrzałe trzeba poczekać jakiś miesiąc(a czerwiec ma być upalny),za to będą owocować do października,a potem je zadołuję na grządce. Te poniżej były hiszpańskie,mała salaterka owoców za 2 zł 40 ,dobre były.
Obrazek
Bogusiu-to świetnie ,że też masz truskaweczki.W wątku truskawkowym czytałam,że przeznaczyłaś pod nie kawałek gruntu(5m2?)
Lisko-kupiłam jeden oleander,zobaczymy czy przetrwa.Ma mieć interesujący kolor.Tak uroczo wyglądała u Aszki grupka oleandrów plus leżak,że nie wytrzymałam i kupiłam.
Andziu-pomyślałam,że zamiast gazonów betonowych taka konstrukcja mogłaby powstać w Podwórkowym,drewnianą drabinę nawet mam.
Obrazek
Elsi-tak wygląda na dziś bez południa,czy przesadzić go do większej doniczki?
Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu! Kwiatowa drabina jest :shock: ..... ;:154 ......... rewelacyjna! No a betonowe gazony nie bardzo mi pasują do subtelnej atmosfery "Podwórkowego"
Głosuję za drabiną ;:138
A weszłam do Ciebie bo chciałam się pochwalić że już mam brunerę i to tylko i wyłącznie dzięki Tobie ;:180 Dzięki!
Ja sama nie zwróciłabym uwagi na tę roślinkę - a jest naprawdę cudna.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”