Ogródek Pszczółki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.3

Post »

Moje drogie, dziękuję Wam za wsparcie w tych ciężkich chwilach. Jesteście po prostu kochane. ;:167
Kicia ma się troszkę lepiej, zaczął jeść i pić i trochę chodzi, ale niewiele. Mam nadzieję że jego stan się jeszcze poprawi
i znów będzie brykał jak kiedyś, choć nie jest młody bo ma już 13 latek. To już stateczny wiek jak na kotka.

Bożenko, życzę Ci przepięknych pól szałwi i maków w tym roku :P

Moniu, dziękuję za słowa otuchy i nadzieji na poprawę. Lekarz nie rości dobrze, ale nasze zwierzaczki
mają czasem taką niepodejrzewaną siłę do życia i na nią właśnie najbardziej liczę. ;:108

Krysiuniu, też tak bardzo liczę, szczególnie że już jest o niebo lepiej niż dwa dni temu. ;:138

Daluś, milutka jesteś, dziękuję za ciepłe słowa. ;:167 U nas poprawa pogody dopiero po 20 tym maja. I też nie
zapowiadają upałów ale może chociaż trochę będzie można posiedzieć na tarasie ;:224

Ignis Krysiu, dziękuję za wsparcie, ;:167 Jest tak zimno na dworze że nawet powojniki nie chcą się rozkręcać.
Na pełnie kwitnienia trzeba jeszcze poczekać kilka dni ;:65

Milutkiego dnia wszystkim odwiedzającym ;:7
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ WIESIU!
U mnie też zimno i pada. Ja w taką pogodę czuję się źle. Syn wziął urlop, żeby coś
nam pomóc no i nic z tego. Wiesiu trzymam kciuki za kotkiem ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiesiu :wit Zawitałam przypadkiem do twojego ogrody pod Paryżem i oniemiałam. Na tym majleńkim skrawku ziemi stworzyłaś raj! Bogactwo roślin, przecudne kompozycje i klimat zaczarowanego ogrodu. Pięknie ;:138. Nie wspomnę juz o kilku roślinach, na które się nie mogę napatrzeć. Powojnik montana jest po prostu zachwycający. Różana alejka również. Cóż tu komentowac. Po prostu będę przychodzić i podziwać.
Pozdrawiam
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Krysiu, ponoć pogoda ma się niedługo poprawić i ma nawet być w Polsce cieplej niż u nas :D
Też bym chętnie już wygrzewała kości na słoneczku, to jest to co nam najlepiej zrobi ;:108

Dorotko, witam tak przemiłego nowego gościa. ;:7 Sprawił mi ogromną radość fakt że podoba Ci się u mnie ;:108
i dziękuję za wszystkie pochwały. W małym ogródku jest bardzo trudno wytworzyć jakąś atmosferę, brak perspektyw
optycznych i szybkie zagęszczenie nie pomagają w tworzeniu całości. Ale staram się jak mogę, choć często trzeba ulec
raczej rozsądkowi niż chęciom ;:14 Przychodź jak tylko masz ochotę, zapraszam gorąco ;:196

A na poprawienie humorów przesyłam Wam czosnek z iryskami

Obrazek Obrazek

:wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wiesiu współczuję, wiem co przechodzicie ja w zeszłym roku straciłam mojego kotka tego z mojego avatarka, miał zaledwie 11 miesięcy i zachorował na wirusowe zapalenie otrzewnej nie było ratunku 3 miesiące podtrzymywałam go na zastrzykach bez szans wyzdrowienia z odrobiną nadziei, niestety choroba była silniejsza.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Dzień dobry Abeille. Wilec piękny i pełen tajemniczego światła. Właśnie ten kolor najbardziej mi się podoba. Niestety, u mnie w sklepie byly tylko jasno niebieskie i kolorowa mieszanka. Jeszcze ich nie posiałam, bo jakoś nie mogę się zebrać na tworzenie rabatek przy płocie.
Bardzo ciekawie u Ciebie i z przyjemnością podglądam ogrody twoich sąsiadów. Ceanothus zachwyca mnie od dawna. Te krzewy, a nawet drzewka, prezentują bogatą gamę odcieni, ale najpiękniejsze są te o barwach intensywnego błękitu i granatu. Ciekawa jestem czy to nasycenie ma swoją tajemnicę w minerałach ziemi?
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Danuśku , dziękuję za słowa otuchy. ;:167 Współczuję Ci straty koteczka, szczególnie że był prześliczny w avatarku taki niebieskooki.
Wyobrażam sobie jaka niesamowita musiała być strata to takim przyjacielu, do tego taki młodziutki. My jesteśmy bardzo przywiązani
do naszych kotów, wszędzie z nami jeżdżą i od lat się z nimi nie rozstajemy. Strata będzie bardzo ciężka do zniesienia. Myślę że na
początek weterynarz będzie go podtrzymywał zastrzykami, ale jeśli nie bedzie poprawy i powrotu do zdrowia to już nie bedzie go
więcej męczył.
Serdeczne uściski :wit

Witaj Felu, tego koloru wilca widziałam u sąsiadki na ulicy w zeszłym roku i w sumie bardzo mi się spodobał. Ona go prowadziła
na rododendronie. Wypełniał świetnie zadanie po przekwitnięciu Rh. I kwiaty w takim mocnym kolorku pięknie było widać z daleka. Już chyba
najwyższy czas na posianie Twoich wilców na rabatce pod płotem ;:108
Głęgoki kolor niebieski ceanothe zależy chyba przede wszystkim od odmiany choć jakość ziemi może też mieć swój wpływ jak u wielu roślin.
Buziaczki ;:196
Wątki Pszczółki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

WIESIU!
Piwonia owszem kwitnie ale dużo słabiej niż w zeszłym roku. Niestety zima bardzo spustoszyła ogród.
Ale to jest do naprawienia aby wszystko inne było w porządku ;:196
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Masz rację Krysieńko, jak reszta jest w porządeczku to w ogrodzie jeszcze dokonamy cudów i nadrobimy
wszystkie zimowe straty. ;:167
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Babopielka pisze: Ja przyszłam się pochwalić ,że wzeszła mi szałwia Cardemina i
A co to za szałwia ?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wiesiu to był kot brytyjski krótkowłosy sealpoint o niebieskich oczach.Tak to przeżyłam że nie mogę się zdecydować na nowego cały czas mam przed oczyma jak skonał mi na rękach u weterynarza zanim podjęłam decyzję o jego uśpieniu.Lekarz stwierdził że mnie wyzwolił od podjęcia tej decyzji.Dla mnie był to jednak szok. Przepraszam ale zawsze mnie ten temat wzrusza a przyszłam właściwie zapytać jaka jest u Ciebie pogoda bo gdy patrzyłam na twoje rośliny to wydaje mi się że na pewno dużo lepsza niż u nas.Clematisy masz piękne, a Józefina w szczególności. Niesamowicie wyglądają Glicynie moja tego roku trochę obmarzła ale już się bierze chociaż kwiatów nie ma za wiele a przy tej pogodzie to jak się rozwiną to będą wyglądać tragicznie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Wiesiu współczuję z powodu kotka,może nie będzie tak źle i pożyje jeszcze długo,długo...
Czosnki wyglądają pięknie przy irysach ,ładnie to wykombinowałaś...
A wilce takie u mnie rosły w tamtym roku ,posiałam już bezpośrednio do gruntu,albo dopiero... :roll: ,jeszcze nic nie wychodzi...Czeka mnie jeszcze posianie groszków pachnących,nie mogę się za to zabrać...ciągle poszukuję miejsca... :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

abeille pisze: Obrazek
Wiesiu, toż to jak witraż wygląda! Brylancik! Rzeczywiście uwielbiasz niebieski!
Zacytowałam powój, chociaż tuż pod spodem cudo kolejne- Józefina, a jeszcze niżej Prezydent.
Zainteresowała mnie kalina na pniu. Jak myślisz, szczepiona czy formowana?
Smutne chwile przeżywasz, trzymaj się, jestem z Tobą ;:167
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wiesiu, mam takie pytanie ... Proszę się nie śmiać :oops:
Jak rozmnażasz te fioletowe czosnki? Dostałam takie i pierwszysezon będą kwitły, ale nie wiem jak je romnożyć, żeby było więcej :oops: ;:180
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

WITAJ WIESIU!
Wpadłam się przywitać i widzę piękne czosnki. Ja też je lubie ale u mnie jeszcze z tydzień
zanim zakwitną.
Wiesiu jak z kotkiem? ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”