Dorotko w ogródeczku widzę że masz kwitnąco i kolorowo....po prostu wspaniałe widoczki
I kolejne roślinki prezentują się wspaniale, najbardziej przypadła mi do gustu Peperomia argyreia...moja coś wyłysiała ale daje radę i puszcza nowe listki
Storczyki i fiołek kwitną pięknie
Witaj Doro,wpadłam tu żeby się przywitać Oooo ,jak ty dużo ciekawych roslinek. ( Też mam Begonię tygrysią ale moja ma czerwone łodyżki),a jakie słodziutkie figurki .Pozdrawiam Ania
Dzięki Wszystkim za miłe słowa. Martynko może Ty wiesz jak nazywa się ten kaktus który Ci się podoba ? , a może Ktoś z odwiedzających mój profil podpowie mi jaką nazwę nosi pierwsza roślinka ? :P
Niestety Dorotko nie znam nazwy tego kaktuska. Wrzuć może fotkę na forum w dziale `Diagnostyka, identyfikacja roślin doniczkowych` do rozpoznania. Znawcy tematu z pewnością podpowiedzą.
Dzięki Damianie za miłe słowa. Niestety nie znam nazwy tego kaktusa , muszę poszperać
w czasopismach,albo poszukać w kompie. Bardzo podoba mi się Twoja fuksja, ja już moją wyniosłam na dwór,niech się uodparnia :P .
Witaj Dora
Strasznie podobają mi się twoje roślinki a zwłaszcza kaktusy i sukulenty.
Ta roślinka na pierwszym zdjęciu to chyba Opuncja monacantha variegata .
Witaj Dorotko o jak dobrze , że ja tu trafiłem . Nacieszyłem moje
oczęta ślicznymi widokami , jestem zachwycony Twoją kolekcją roślinek - ogromne brawa
dla Twoich zgrabnych rączek . Śliczne to coś z 1 fotki , storczyki tak bujnie kwitną , zauważyłem
też aichrysona vaiegata takiego jak mój . A i o ogrodzie już nie wspomnę urzekł mnie ogromnie i jakie ciekawe roślinki
w nim rosną