Piękne te żurawki czy to tegoroczne nasadzenia? Bardzo dorodne już są te kępy.
Ja też sprowadziłam sobie kilkanaście odmian żurawek ale na efekt muszę poczekać .
Zenku - co jeszcze rośnie na Twojej rabacie żurawkowej?
Z czym je połączyłeś?
Pozdrawiam Zenku
Zenku witaj. Piękne żórawki, takie zdrowiutkie. Ja także mam kilka, tylko brak mi o takich limonkowych liściach, jakoś nie mogę na nią trafić. Zrobiłam zdjęcie świecznicy, ale nie chcą mi się zdjęcia wstawić z aparatu na Imageshack. Coś chyba zablokowałam
Witaj KaRo przedstawione żurawki rosną na tej rabacie od 2 lat, jest ona położona na pochyłości terenu z niewielkim półcieniem. Rabatę tą wspólnie z żurawkami porastają inne rośliny tj. dyptany /różowe i białe/,pierwiosnnki,bergenia, żonkile,i przylaszczki a więc takie miszmasz.
Witaj Tajka dzisiaj byłem na działce i wreszcie udało mi się dokończyć koszenie trawników, a małżonce uporać z porządkowaniem rabat. Wreszcie w ogrodzie jest tak jak lubię ład i porządek i teraz mogę chwilę odpocząć.
Kilka zdjęć z dnia dzisiejszego.
Zenobiuszu...
Ja patrząc na portrety Twoich żurawek też dziś skusiłem się i zakupiłem sobie żurawkę ale, że nie jestem ekspertem w hodowli tej roślinki to wziołem jedną na próbę...
A patrze, że rabatki to już ślicznie zostały oczyszczone
pozdrowienia dla pracowitej żonki
Witaj Michale dziękuje za odwiedziny, pozdrowienia zostały przekazane . Żurawki w naszym ogrodzie zdobią rabaty od kilku już lat, i są starannie pielęgnowane i uzupełniane nowościami przez małżonkę.Są one roślinami mało wymagającymi i znoszacymi dość dobrze warunki panujące w naszym ogrodzie.
Widze Zenku że nie próżnujesz i cały czas coś dosadzasz do swojej zielonej oazy
mam nadzieję, że doczekamy się kwitu w pełni
czekam na fotki
pozdrawiam Michał ...
Zenku piękny różanecznik kupiliście.Jeszcze nie słyszałam o takiej odmianie.
Orliki Ci już kwitną? Moje ani myślą, może dlatego, że posadziłam je w półcieniu.
Markus od dnia dzisiejszego rozpoczeły się opady deszczu , i maja potrwać kilka dni, a po ich ustąpieniu zacznie się na nowo koszenie i plewienie rabat. Ale to są uroki z posiadania działki "rekreacyjnej ".