Roślinki Anny S.
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki Anny S.
Aniu te hibiskusy z nasionek to są takie domowe czy na dwór?
Ooo ile odwiedzin
APe Urzekły mnie te kwiaty
Jestem ciekawa, czy jak się rozwiną, to też będą takie dwukolorowe 
Miro78 Mam nadzieję, że będzie chciało rosnąć. To świetnie, że Ci się podoba (wiesz dlaczego ;) )
Edyta 74 Już przekazałam, na razie zrzuca pąki, ale to pewnie szok po zmianie miejsca.
e_w_u W herbacie hibiskusowej, ale takiej sypanej (nie mielonej) można znaleźć nasionka hibiskusa (w kształcie nerki), według instrukcji Marzeny, nacięłam je we wgłębieniu, tak aby uszkodzić tą skorupkę, następnie włożyłam do ciepłej wody na 24h, bałam się zalać wrzątkiem, a następnie je włożyłam do doniczki i przykryłam cienką warstwą ziemi
Ja właśnie miejsce mam, ale nie mam na czym stawiać kwiaty
Mebli za dużo jeszcze nie mamy
aledra7 Szczerze to nie wiem
Ale raczej nie ketmia. Proszę spytaj Marzeny (marzena 63) to Ona jest specem ;) 

APe Urzekły mnie te kwiaty

Miro78 Mam nadzieję, że będzie chciało rosnąć. To świetnie, że Ci się podoba (wiesz dlaczego ;) )
Edyta 74 Już przekazałam, na razie zrzuca pąki, ale to pewnie szok po zmianie miejsca.
e_w_u W herbacie hibiskusowej, ale takiej sypanej (nie mielonej) można znaleźć nasionka hibiskusa (w kształcie nerki), według instrukcji Marzeny, nacięłam je we wgłębieniu, tak aby uszkodzić tą skorupkę, następnie włożyłam do ciepłej wody na 24h, bałam się zalać wrzątkiem, a następnie je włożyłam do doniczki i przykryłam cienką warstwą ziemi

aledra7 Szczerze to nie wiem

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
aaa proszę jaka ciekawostka
Chyba muszę iść poszukać herbatki w mieście, bo w domu chyba tylko przemielona jest. Ech ta kwiatkowa choroba, JUz teraz nie wszystkie mam gdzie postawić. 

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Aniu Hibki cudowne
Ty to stworzona dla nich jesteś
tak pięknie Ci rosną.
Storczykowe okienko pięknie kwitnie- jest co podziwiać. Pozostałe roślinki również superaśne

Storczykowe okienko pięknie kwitnie- jest co podziwiać. Pozostałe roślinki również superaśne
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
e_w_u Mnie ostatnio ponosi i co kilka dni coś nowego znoszę do domu
Ale podoba mi się, gorzej z portfelem
m@jk@ Aj tam od razu stworzona :P Bardzo je lubię, mam nadzieję, że to nowe mnie polubią
Bardzo bym chciała. Oj, jak już widzę stoisko ze storczykami to wolę tam nie zaglądać jak na razie, bo zawsze coś kupuję, ciężko ale na razie wytrzymuję
No i zaczynam szaleć
Znów mam nowości, dwie, ale na razie pokażę jedną. W sumie do podarki od męża

Tam w tle widać tą drugą doniczkę, jak myślicie co to?
(kermazyt również się uwiecznił na foto, zaczynam swą przygodę z hydroponiką
)

m@jk@ Aj tam od razu stworzona :P Bardzo je lubię, mam nadzieję, że to nowe mnie polubią

No i zaczynam szaleć

Tam w tle widać tą drugą doniczkę, jak myślicie co to?

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Fajniutki bluszczyk ,super ma wybarwione listki
Mam takiego samego i teraz będę go dawał w hydro bo wcześniejszego mi przędziorki zeżarły...

Mam takiego samego i teraz będę go dawał w hydro bo wcześniejszego mi przędziorki zeżarły...
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu.
.zawitałam w Twoje progi i bardzo sie cieszę bo zobaczyłam mnóstwo pieknych i zadbanych kwiatów.bedziesz miała z czego robic szczepki do hydroponiki
jak zauważyłam lubisz tak jak ja bawić sie w uprawę własnych szczepek.Prawda jaka to radość? Jeszcze raz gratuluje decyzji uprawy w hydro 

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Aniu bluszczyk ma fajne ubarwienie listków
Nie trzymaj nas długo w niepewności i pokaż co tam jeszcze upolowałaś

Nie trzymaj nas długo w niepewności i pokaż co tam jeszcze upolowałaś

Ja właśnie też ostatnio znoszę do domu i stąd deficyt miejsca, ale ciągle sobie powtarzam, że przecież jeszcze parę na działkę idzie, to miejsce będzie ;)
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nowy bluszczyk jest śliczny
Niech zdrowo rośnie.Moje bluszcze zawsze dopadają przędziorki,został mi tylko ten od Ani.Jego też atakują ale dzielnie się trzyma.

Może spróbuj zraszać, ponoć przędziory lubią suche powietrze.
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
Jak miło, że zaglądacie
Oczywiście zapraszam ponownie ;)
Mirku Ja na razie jej nie ruszam, miałam ok rok temu podobną, trochę pocięłam dla obdzielenia forumek i niestety usechł
Więc jest nowy
Tereso Tak uwielbiam prowadzić rośliny od maleńkości
Zobaczymy czy mi ta uprawa będzie wychodziła
Aniu Na zdjęciu nie widać, ale niektóre plamki mają odcień szarości i granatu... Jeszcze kilka dni i pokażę ;) Może jutro, może pojutrze ;)
Ewo Oj u mnie również są roślinki na działkę, więc miejsce się zrobi
A tak poza tym to mąż stwierdził, że myślał, że mam mniej kwiatów
Chmm... czyżby coś z tego wynikało? - zobaczymy, może zapełni wolne miejsca kwiatkami
Problem w tym, że osobiście wolę od maluchów chować, bardziej mnie to cieszy ;)
Edyto To niech się trzyma, a przędziory padną.
Chyba wszystkie nieproszone stworzonka na kwiatach nie lubią zraszania, więc warto spróbować, być może uciekną bez chemii

Mirku Ja na razie jej nie ruszam, miałam ok rok temu podobną, trochę pocięłam dla obdzielenia forumek i niestety usechł

Tereso Tak uwielbiam prowadzić rośliny od maleńkości

Aniu Na zdjęciu nie widać, ale niektóre plamki mają odcień szarości i granatu... Jeszcze kilka dni i pokażę ;) Może jutro, może pojutrze ;)
Ewo Oj u mnie również są roślinki na działkę, więc miejsce się zrobi

Edyto To niech się trzyma, a przędziory padną.
Chyba wszystkie nieproszone stworzonka na kwiatach nie lubią zraszania, więc warto spróbować, być może uciekną bez chemii

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, cieszę się, że wizyty zmobilizowały Cię do pokazania Twoich pięknych roślinek.
Śliczne Hoyeczki, i kwitnące storczysie i żółty Hibiskusik.
Nowość - Bluszczyk pięknie ma wybarwione listki.
Powodzenia z Hydro.

Śliczne Hoyeczki, i kwitnące storczysie i żółty Hibiskusik.
Nowość - Bluszczyk pięknie ma wybarwione listki.
Powodzenia z Hydro.

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
A ja znów szczęśliwa
Byłam na zakupach, bo tu u nas to wszystkie sklepy pozamykane są w niedziele, więc zakupy trzeba było zrobić na jutro, no i w związku z tym już zapewne się domyślacie... Tak, tak
mam nowe roślinki
A cóż to znów przytargałam, a raczej znów dostałam od męża
Zdjęcia będą jutro, a najpóźniej w poniedziałek, bo pewnie niedzielę poświęcimy na 'wypoczynku' na działce, więc nie wiem czy znajdę chwilę, aby z Wami pobyć. Przedstawię Wam fikusa (chyba sprężysty) oraz skrętnika i... obiecaną nowość sprzed kilku dni, bluszczyk pokazałam ale obiecałam coś jeszcze ;)
Damianie Cieszę się, że również Tobie wpadł w oko
Kasiu No, mam nadzieję, że przerw z forum już nie będę miała, ewentualnie jakieś krótsze, zdjęcia zielonych wklejać będę, chociaż i tak uważam, że moje zielone nie są aż tak piękne i do tego wolno rosną. Carnosa będzie chyba kwitła, chyba się jeszcze nie chwaliłam
Dwa storczyki z tej całej 'gromady' powtórzyły kwitnienie, więc dzięki nim jest reszta, a ten ratowany wypuszcza cztery nowe korzonki
za jedyne 1zł - tym bardziej się cieszę, że dał radę. Hibiskusa żółtego aktualnie szukam, a w sumie każdy którego napotkam jest mój
Ciekawe jak długo bluszczyk ze mną wytrzyma 

Byłam na zakupach, bo tu u nas to wszystkie sklepy pozamykane są w niedziele, więc zakupy trzeba było zrobić na jutro, no i w związku z tym już zapewne się domyślacie... Tak, tak

A cóż to znów przytargałam, a raczej znów dostałam od męża

Damianie Cieszę się, że również Tobie wpadł w oko

Kasiu No, mam nadzieję, że przerw z forum już nie będę miała, ewentualnie jakieś krótsze, zdjęcia zielonych wklejać będę, chociaż i tak uważam, że moje zielone nie są aż tak piękne i do tego wolno rosną. Carnosa będzie chyba kwitła, chyba się jeszcze nie chwaliłam

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki