Witam,
kupiłam na bazarku bardzo małe szczepki Surfini, nawet nie znam ich nazw, ale bardzo urzekł mnie ich piekny kolor
posadziłam każdy kolor w innej skrzynce,wyglądaja pięknie. Na obrazku pierwszym jest ciemnofioletowa ( tylko Ona jedna intensywnie pachnie)

Na zdjęciu drugim jest ciemno różowa ( tutaj tego nie widać) o najwiekszych kwiatach, jest bardzo rozłożysta ma dużo lisci a mniej kwiatow. Nie wiem czy jest jakis sposób by odwócić ten proces wiecej kwiatów a mniej liści. Na zdjęciu trzecim jest różowa o wyciagnietych dzbanuszkach, i bardzo wrażliwa na silny wiatr. Wszystkie skrzynki wiszą w jednym rzędzie na balustradzie balkonu sa tak samo podlewane i zasilane a jest duża różnica jeśli chodzi o intensywność z jaką rosną. Ciemnofioletowa rośnie najszybciej.Jest teraz sezon gdzie czesto są deszcze a mało słoneczka

i mogę podzieliś sie sie radą ,że niestety Surfinie chodź lubią wilkoć nie lubią nadmiaru wody, zauważyłam że po deszczu listki przy ziemi wygladaja jak zwiędnięte, wiec na noc ściągam skrzynki stawiając je na podłodze balkonu, i musze Wam powiedzieć ze swietnie działa,szybciutko sie regenerują i rano na nowo ląduja na balustradzie.
Mam pytanko może ktos z Was wie jakie sa to gatunki Surfuni
Pozdrawiam i życzę obfitych plonów
a oto moje podopieczne