Mój malutki zakątek - Priam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To super - ja mogę Ci podesłać sadzonki innych ziół - cząber, miętę, melisę,lubczyk i inne, jeżeli dobrze przezimują.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O tak przypomnij się bez krępacji. Oczywiście wiosną bo teraz to już raczej roślinki zasypiają.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ogrodnictwo to choroba - pod jej wpływem robi się dużo dziwnych rzeczy :P nawet daleko jeżdzi uprawiać ogród
czzekamy na zdjęcia:)

czzekamy na zdjęcia:)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja jestem na etapie wielkiej fascynacji ogrodnictwem, więc chętnie tam jeżdżę.
Kiedy w piątek jechałem do Chotyz byłem ciekaw co tam zastanę. No cóż nie okłamujmy się mamy już pełną jesień. Pogoda nas nie rozpieszcza a tym bardziej roślin! Te kilka mroźnych poranków przyczyniło się do tego że prawie wszystkie części nadziemne roślin przemarzły (astry i aksamitki też).
Kiedy w piątek jechałem do Chotyz byłem ciekaw co tam zastanę. No cóż nie okłamujmy się mamy już pełną jesień. Pogoda nas nie rozpieszcza a tym bardziej roślin! Te kilka mroźnych poranków przyczyniło się do tego że prawie wszystkie części nadziemne roślin przemarzły (astry i aksamitki też).
Witam.
Byłem, zwiedziłem, podziwiałem, coś dziwnego w tym roku się dzieje z roślinami, u Ciebie kwitnie forsycja
a u Kryski irysy. Podobno ma być jeszcze około 20 stopni dopiero niektórym roślinom sie pomiesza.
Podziwiam, że chce Ci sie jeździć taki szmat drogi, ale jak mus to mus.
Pozdrawiam, Krzysztof.
Byłem, zwiedziłem, podziwiałem, coś dziwnego w tym roku się dzieje z roślinami, u Ciebie kwitnie forsycja
a u Kryski irysy. Podobno ma być jeszcze około 20 stopni dopiero niektórym roślinom sie pomiesza.
Podziwiam, że chce Ci sie jeździć taki szmat drogi, ale jak mus to mus.
Pozdrawiam, Krzysztof.
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lubię jeździć na wieś i patrzeć jak zmienia się przyroda a szczególnie ta w moim ogrodzie
Lubię gdy na drzewkach owocowych i na krzewach ozdobnych pojawiają się pierwsze pączki. Uwielbiam kiedy posadzone lub posiane przeze mnie rośliny rozwijają się i kwitną. Nie ważne jest wtedy że wcześniej trzeba potrudzić się w ogrodzie: przekopać ziemię, wyrwać chwasty, skosić trawę, zwalczać pasożyty i szkodniki. Sprawia mi to ogromna radość i daje mi ogromną satysfakcję- czuję się w choć małym stopniu spełniony