Pierwsze hojki również zawdzięczam wymianie z Olą

U nas niestety o nie ciężko więc Forum jest wybawieniem ...ale Ktoś Cię mam nadzieję ostrzegał czym grozi tu przebywanie

Szczerze to nie próbowałam nawet.Mam trochę innych bardziej wartościowych do zimowania-datury,pelargonie,fuksje(choć w tym roku poniosłam porażkęAgnezja pisze:Czyżby ta z zeszłego roku nie chciała przezimować? Zresztą w naszych stronach to wszystko jest możliwe.
Jeśli chodzi o epipremnum to takie odrosty to normalnośćAgnezja pisze:a tutaj jestem w lekkim szoku, bo po przycięciu kosmetycznym, pozawijaniu w różne strony starego scindapsusa/epipremnum, z jednej z łodyżek wyrosły takie dziwne, dla mnie śliczne listki, reszta jest typowo scindapsusowa.![]()
Dzięki za odwiedziny Andziax007.Andziax007 pisze:O wiedzę ze kolekcja hoj powiększa się w szybkim tempie![]()
Same wspaniałości dołączył do kolekcji![]()
Jeśli chodzi o epipremnum to takie odrosty to normalnośćAgnezja pisze:a tutaj jestem w lekkim szoku, bo po przycięciu kosmetycznym, pozawijaniu w różne strony starego scindapsusa/epipremnum, z jednej z łodyżek wyrosły takie dziwne, dla mnie śliczne listki, reszta jest typowo scindapsusowa.![]()
Wystarczy ściąć czubek a roślinka raz dwa trzy się ładnie zagęszcza
Chodzi Ci o ten młody pędAgnezja pisze: poradźcie, czy, żeby zachować taki wygląd listków muszę ten 'kosmiczny' pęd oddzielać od rośliny matecznej?
Nie powinny stracić....bynajmniej jest tak z moimAgnezja pisze: boję się tylko, żeby nie straciły tego wzorku.