Na razie zagospodarowałam mały kawałek przy domu, a tak to teraz wygląda:
Na początek canna, wysiałam ją w zeszłym roku z nasionek kupionych na allegro, przezimowałam młode kłącza w piwnicy i wysadziłam je najpierw w wiaderku z ziemią w piwnicy a teraz już 2 tygodnie są na rabatce, jestem ciekawa czy tak młode rośliny zakwitną w tym roku

Teraz mieczyki kupiłam je w OBI było 12 cebulek są już 2 tygodnie w ziemi a przed wysadzeniem 3 dni leżały na mokrej wacie na talerzyku wpuściły piękne korzonki, ale nie wiem czy powinnam tak robić. Zasadziłam je tak na 8 cm w ziemi nie wiem czy to odpowiednie głębokość. Wyszło z ziemi już 9 czekam na resztę a wyglądają tak:

A teraz bardziej kolorowo moje bratki wysiane w zeszłym roku z nasion kupionych na allegro. przezimowały na dworze tak doradziłam mi mama i w tym roku pięknie kwitną:

Jeszcze maciejka wysiana przez moją mamę pięknie wzeszła:

I piwonie prezent od babci mają już piękne pąki bałam się ze po zmianie miejsca pąki opadną , ale przekopane zostały z dużą bryłą ziemi i chyba nie poczuły zmiany miejsca.

A to aksamitki wysiane w marcu, wczoraj powędrowały już na rabatkę ale nie miałam czasu zrobić zdjęcia wstawię następnym razem.

A teraz mój rozrabiaka on najchętniej przekopał by ogródek