Ogródeczek An-ki cz.2
Re: Ogródeczek An-ki cz.2
Anka ten rok nam nie sprzyja zima była długa i ostra, wiosny wcale nie ma a lato nie wiadomo.Nie za bardzo będziemy mogły cieszyć się naszymi kwiatami.Zrobiłam Ci sadzonkę z zygokaktusa.
Danusiu dzkiękuję,już się cieszę.
Żałowałam,że wczoraj nie mogłaś z nami zwiedzać roślinek u Kapiasa tym bardziej,że było święto storczyka.
Naoglądałam się tych cudności,ale tylko oglądałam.Ceny niektórych-160, i więcej.Piękne-naprawdę mogą zauroczyć.
Chatte i Ela zrobiły zdjęcia może wkleją.
Aniu Ds dobrze,że więcej kolorów nie było bo portfel nie wytrzymałby już tylu zakupów.(tym bardziej,że zamówiłam Giardinę)
Jadziu w zeszłym roku mój najpiękniejszy milionbels padł na mączniaka.Taką zainfekowaną donicę już kupiłam.
Inne ,małe sadzonki roznokolorowe miały się dobrze.
Dzisiaj padał grad i niestety wyrządził trochę szkód.Połamał kwiaty pelargoni,poobrywał różne liście,ogołocił z kwiatów tulipany i osteospermum.
Najwyższy czas aby ta pogoda słoneczna wreszcie dotarła do nas.
Żałowałam,że wczoraj nie mogłaś z nami zwiedzać roślinek u Kapiasa tym bardziej,że było święto storczyka.
Naoglądałam się tych cudności,ale tylko oglądałam.Ceny niektórych-160, i więcej.Piękne-naprawdę mogą zauroczyć.
Chatte i Ela zrobiły zdjęcia może wkleją.
Aniu Ds dobrze,że więcej kolorów nie było bo portfel nie wytrzymałby już tylu zakupów.(tym bardziej,że zamówiłam Giardinę)
Jadziu w zeszłym roku mój najpiękniejszy milionbels padł na mączniaka.Taką zainfekowaną donicę już kupiłam.
Inne ,małe sadzonki roznokolorowe miały się dobrze.
Dzisiaj padał grad i niestety wyrządził trochę szkód.Połamał kwiaty pelargoni,poobrywał różne liście,ogołocił z kwiatów tulipany i osteospermum.
Najwyższy czas aby ta pogoda słoneczna wreszcie dotarła do nas.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANIU a u mnie tylko zwykła burza z wyładowaniami ,ale wolałam wyłączyć kompa .No to spędziłaś wczorajszy dzień w mołym towarzystwie na łonie natury
Anuś mnie też szkoda że tak wyszło. W sobotę jedziemy z wycieczką do Chorzowa na wystawę a w drodze powrotnej do Bąkowa i Kapiasa.W przyszłym tygodniu chciałabym pojechać do Pisarzowic razem z Nelą myślę że też się wybierzesz.Storczyki na takich wystawach są zawsze takie drogie.Gdy byłam w Krakowie też były ceny zabójcze.Mam porobione zdjęcia i wstawię je w moich storczykach.
- JAKUCH
DANUSIU czytam ,że bedziesz w sobotę w Chorzowie na wystawie kwiatów .Może się tam spotkamy tylko ciekawe w jakich godzinach będziecie
Też dołączyłabym do Twojej wycieczki u kapiasa ale so bota przeznaczona na odwiedziny przyjaciółki w Lublińcu(kiedyś tam mieszkałam parę lat)
Do Pisarzowic oczywiście jadę razem z Wami.Danusiu to do zobaczenia.(storczyki obejrzę )
Jadziu też będziesz na tej wystawie co Danusia?Uzgodnijcie czas telefonicznie to się zobaczycie.Powodzenia.
Wspomnienia tulipanów i żonkili-te już przekwitły.

Do Pisarzowic oczywiście jadę razem z Wami.Danusiu to do zobaczenia.(storczyki obejrzę )
Jadziu też będziesz na tej wystawie co Danusia?Uzgodnijcie czas telefonicznie to się zobaczycie.Powodzenia.
Wspomnienia tulipanów i żonkili-te już przekwitły.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu piękne te twoje tulipany piszesz że kupiłaś clematisy ja tez kupiłam dwa różowo czerwone w Auchanie i wsadziłam je pod oknem,tam gdzie miałam pnące róże, pozbyłam się róż, bo miałam dość tych liści zaatakowanych przez choroby i ciągłego pryskania, bardzo brzydko wyglądały i będę tam miała clematisy,one jednak mniej chorują. Róże mi zostały te sztamowe ale po zimie jakieś marne.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ach te tulipany.
Szkoda, że musimy na nie czekać cały rok.

Szkoda, że musimy na nie czekać cały rok.
- JAKUCH
ANUŚ piękne żonkile i całe zestawienie kwitnących po ,których pozostały nam tylko wspomnienia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu współczują gradu, mam nadzieję, że roślinki dochodzą do siebie. U mnie w zeszłym roku grad zrobił duże szkody, mam nadzieję, że już w tym się nie pojawi
Cudowne wspomnienia tulipanowo-narcyzowe, szkoda, że te wiosenne piękności tak szybko przekwitają

Cudowne wspomnienia tulipanowo-narcyzowe, szkoda, że te wiosenne piękności tak szybko przekwitają

Anuś tulipany piękniaste
Gradu współczuje
Mam nadzieje,że pogoda się już poprawiła 

Kochane dziewczyny-dziękuję za odwiedziny.
Pogoda wcale się nie poprawia więc na polepszenie humoru dokonałam zakupu róż.
Dla Gagawi :jeszcze jedną Giardinę i Lawender Lassi
Dla siebie:
Giardninę,White Maillandinen i pnącą liliową.-Indigoletta
Tak wygląda Lavener
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.61749
A tak Giardina
http://www.rosenshop-heidrich.eu/images ... ardina.JPG
http://www.bakker-irl.com/r_12048-012/C ... tta.htm-pn ąca liliowa
Teraz poszukuję miejsca do wkopania 4 roż i 3 klematisów.
Pogoda wcale się nie poprawia więc na polepszenie humoru dokonałam zakupu róż.
Dla Gagawi :jeszcze jedną Giardinę i Lawender Lassi
Dla siebie:
Giardninę,White Maillandinen i pnącą liliową.-Indigoletta
Tak wygląda Lavener
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.61749
A tak Giardina
http://www.rosenshop-heidrich.eu/images ... ardina.JPG
http://www.bakker-irl.com/r_12048-012/C ... tta.htm-pn ąca liliowa
Teraz poszukuję miejsca do wkopania 4 roż i 3 klematisów.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Cudnie wygląda ta altana otulona różami. Muszę pomyśleć może u mnie przy tarasie można by cos takiwgo wymyśleć.
Gardiana też ślicznie się prezentuje.
Ja coś nie mam szczęścia do pnących. Jedna okazała się kwitnąca tylko wiosną, a takiej nie chciałam, druga chyba nie dała rady zimie i ledwo zipie. Daję jej jeszcze czas, ale obawiam się że padnie.
Gardiana też ślicznie się prezentuje.
Ja coś nie mam szczęścia do pnących. Jedna okazała się kwitnąca tylko wiosną, a takiej nie chciałam, druga chyba nie dała rady zimie i ledwo zipie. Daję jej jeszcze czas, ale obawiam się że padnie.
Tak wyglądają zakupy-no taki towar to rozumię

Pożywienie nie tylko dla róż zdobyłyśmy z Nelą na porannych zakupach.Skrzyp piękny i młody róśł sobie w najmniej oczekiwanym miejscu,zdobiąc niby grządki.
Ja skromnie 1 woreczek ale zachłanna na skrzyp Nelusia aż 3 woreczki napełniła tym dobrodziejstwem.

Ta moja fioletowo-różowa to Indigoletta
http://www.bakker-irl.com/r_12048-012/C ... oletta.htm

Pożywienie nie tylko dla róż zdobyłyśmy z Nelą na porannych zakupach.Skrzyp piękny i młody róśł sobie w najmniej oczekiwanym miejscu,zdobiąc niby grządki.
Ja skromnie 1 woreczek ale zachłanna na skrzyp Nelusia aż 3 woreczki napełniła tym dobrodziejstwem.

Ta moja fioletowo-różowa to Indigoletta
http://www.bakker-irl.com/r_12048-012/C ... oletta.htm
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
ANIU superowe zakupy .Jak jadę na cmentarz to też przywożę takie łupy ze sobą .To się rozumie pożądne róże .Oglądałam dziś różne wcielenia RU ,żeby wiedzieć dokładnie co chcę mieć i czy będzie się nadawać .