Serduszka okazała - Dicentra spectabilis

A w szklarni na wysadzenie już czekają cany/ różnorakie jednoroczne pnącza / pomidory / melony i arbuzy

Heh.. ja też nie mam blisko, bo prawie 180km, tym niemniej warto było pojechacdodad pisze:Jakie cudne to miejsce. Dlaczego ja tak daleko mieszkam
Bardzo dziękuję[Iza] pisze:Przepiękne robisz zdjęcia. Podobają mi się zwłaszcza te z trzmielem.
Buuu... a ja nic nie wiedziałem, tak to może byśmy się dołaczyli. No nic może kiedy indziej ;). Tym niemniej życzę udanej wycieczki.gorzata76 pisze:W niedzielę wybieramy się do Wojsławic z wrocławską grupą forumków ... i nie tylko wrocławskąpo sobotnim zlocie w Sobótce...
No cóż, już ten las tabliczek z nazwami liliowców (a każda inna) robi wrażenie. Strach pomyśleć jak to wyglada jak zakwitnie.gorzata76 pisze:O tej porze roku rzeczywiście liliowce pozostawiają jedynie... duże pole dla wyobraźni
Przyznam szczerze, że byłem tam po raz pierwszy, wieć trudno mi porównywać. Ale na pewno nowa cześć jest bardziej przyjazna dla zwiedzających dzięki tym trawnikowym alejkom. Zresztą widać było, że ludzie chętniej sobie pstrykali zdjęcia w nowej części.gorzata76 pisze:Ale już widzę na Twoich fotkach, że nowa część arboretum od ubiegłego roku zyskała na urodzie...