Ale tu ruch, a ja sobie po forum spaceruje ha ha
Andziax007 pisze:Moniko ta dracena bardzo mi się podoba

Ma super ubarwienie listków i to w niej mnie urzekło
Tolmiea jak dla mnie wygląda dobrze

A ona ma listki całe zielone czy z dodatkiem żółtego.
Aniu tolmiea na zdjęciu może wygląda dobrze, bo zdjęcie troszkę z góry robione. A listki zasychają jej od dołu. Jeśli chodzi o listki to jedne ma całkiem zielone, inne z dodatkiem żółtego. Taki dziwak z niej...
chan-dzia pisze:Dracenka super, a Tolimka jeszcze malutka ale nie wiem dlaczego podsycha ,ja swoją po macoszemu traktuję,podlewam jak już prawie leż,napije się i wstaje(

chociaż po napiciu powinna leżeć

)ale jej nie zraszam.
Aniu ja też podlewam ją jak listki zaczynają 'klapieć'. A te listki to jej od zawsze podsychają. teraz i tak dobrze wygląda, bo wcześniej to więcej schło niż rosło.
Edyta 74 pisze:Monisiu,ta dracenka jest śliczna.
Tolmiea moim zdaniem ślicznie wygląda. Też taką miałam i pięknie rosła do pewnego czasu a potem jej listki zasychały,pomimo że też ją zraszałam.Musiałam się z nią pożegnać.

Edytko moja od początku tak rośnie... Teraz jest nawet lepiej, bo bilans listków rosnących w stosunku do usychających jest na plus. Mam nadzieję, że nie padnie, bo lubię takie gęste kopułki z lisków, a ona powinna tak rosnąć.
miluck pisze:Moniko to Ci się faktycznie narobiło wydatków,bardzo współczuje.
Psiaczki cudne.
Fotka dracenki fantastyczna.
No narobiło niestety

Dziękuję w imieniu psiaków i dracenki.
daka pisze:Witaj Moniko
Śliczny psiunio aż się by wygłaskać chciało,a twoja dracena godsefiana jest olbrzymia,a myślałem że to będzie taki mały krzaczek a tu niespodzianka
Bardzo dużo dostałaś szczepek od forumowiczów,niech ci zdrowo rosną.
Witaj
Damianie!
Dracenka rzeczywiście troszkę sobie urosła - ma ok. metra bez doniczki. Ale muszę jej teraz przyciąć te najwyższe pędy, żeby się rozgałęziła. Tak więc zmniejszy się mniej-więcej o połowę.
ewelina8005 pisze:Moniko fajna dracenka
Tolmiea u mnie padła
Widziałam pieska ,jaka metamorfoza ,słodko wygląda
Ewelinko straszycie mnie tą padająca tolmieą

Dzięki w imieniu dracenki i piesia. Troszkę się zmienił.
zeberka4 pisze:Tolmiea fajna!
Dracenki ci giną? czemu? to wytrzymałe kwiatuszki

Nie wiem czemu dracenki mi padają. Stały u mnie chyba 2 albo 3 lata. Od początku marnie rosły i z każdym dniem coraz gorzej się miały... A tej zimy po prostu padły. Została tylko goldseffiana i wonna, która tez nienajlepiej wygląda.
P.S. Przepraszam za zmiany w Waszych cytatach, ale musiałam wykasować uśmieszki, bo post niechciał się wysłać