Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Ja jak zwykle zazdroszczę :;230 tego prażenia się oczywiście... co za sprawiedliwość ... u was lato a u mnie dalej przedwiośnie :evil:
Bujnie u Ciebie jak w czerwcu!!
Też czekam na kurki :)
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Aniu burak liściowy od Ciebie wschodzi. Dzisiaj dojrzałam maleńkie czerwona listki, zielony zresztą też ;:138.
Kurek jestem strasznie ciekawa. Ciekawe też jak na nie zareagują koty, takie duże ptaszki w zasięgu łapki :wink:
Chyba, że Twoje pokojowo nastawione. Nie tak jak mój Gucio, dzisiaj o mało by nie ukatrup....... sójki :evil:
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Basiu - liliom się spodobała ostatnio pogoda. Niestety mam ich mniej - mysiory nie próżnowały w zimie.

Madziu- nie ma sprawy- pióropusznik wyłazi w kilku niespodziewanych miejscach, myślę że da się przesiedlić :D

Tajeczko ;:196 -pióropusznik u mnie też zdobywa nowe rejony. Na razie mi nie przeszkadza. A to dopiero pomysł- niektórzy wywożą rośliny z lasu, a Wy odwrotnie ;:138 Paprocie mają w sobie coś magicznego. Gdybym miała lepsze warunki glebowe sadziłabym je wszędzie.

Aguś- dzisiaj było wyjątkowo ciepło, ale jeszcze do wczoraj trzeba było ogrzewać dom- cały tydzień lało jak z cebra. U Ciebie też się niedługo słońce pokaże :D

Asiu- bardzo się cieszę że buraki się spisują :D Mam nadzieję że moje łobuzy nie będą straszyć kur. Liczę na stonowane reakcje z obu stron :;230 A Twój Gucio to niezły łowca- za takie duże ptaki się zabiera :shock:

Jagoda kamczacka już zawiązała owoce. Niedługo dołączą jeszcze 3 egzemplarze, więc kolejne lata będą obfite
Obrazek

Czyż nie jest piękna? Czerwona kapusta
Obrazek

Rukola rośnie ekspresowo
Obrazek

Ziemniaki - sadzone 24 kwietnia
Obrazek

Burak- samosiejka :D
Obrazek

A na dobranoc pszczółka :D
Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aniu, jak napisałaś o tych burakach, przypomniałam sobie! Ja miałam kiedyś takiego ozdobnego buraka :) Tylko on chyba był dwuletni i padł w swoim czasie :( A Twoje warzywa nawet ładne! Co ja mówię? :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcie z pszczółką ;:138
A kapustka czerwona już wygląda apetycznie ;:108
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Aniu,to przyjemność ogladać Twój ogródek!Bardzo lubię uprawiać warzywa i zioła ale w naszych warunkach to tylko dla ozdoby.Równiez u syna posadziłam buraka ozdobnego ( widze,ze ma białe łodyżki),zresztą bez tych kolorów "buraczanych" nie wyobrazam sobie lata!Chyba z 2 lata temu wysiałam równiez kapuste ozdobną,która przy jesieni wyglądała jak róża!Tym bardziej bedę zaglądać ( i podglądać :D ) do Ciebie,bo tyle się tu dzieje ;:108
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Aniu powiedz ile lat mają Twoje krzewy jagody kamczackiej , zastanawiam się nad jej kupnem :wit
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

No jak zwykle Ania pokazała warzywka co bardzo lubię ;:138
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj zrobiło się deszczowo i nie wiem jak z postępem prac dzisiaj.

Martuś- No taki komplement z Twoich ust to zaszczyt :uszy Niestety buraki nie są bylinami. Za to jeden gatunek szczawiu ma liście całkiem buraczane- pokazywałam go wcześniej.

Aniu- dziękuję :D A kapusta już teraz bardzo smakuje ślimakom :evil:

Grażynko ;:196 . Kapustę ozdobną mam posianą ale bardzo słabo rośnie. Jeśli uda się doczekać jesienią kolorków na pewno będę się chwalić ;:224

Igorku- bardzo słusznie! Trzeba dbać o różnorodność upraw :D A własny pomidor to zawsze najlepiej smakuje.

Marku- właściwie to mam teraz tylko jeden krzew owocujący. Mam go dobrych kilka lat (nie pamiętam, 5 czy 6). Wiem że zaczął kwitnąć już w drugim roku po sadzeniu i miał od razu kilka owoców. Na pewno warto posadzić kilka różnych odmian- ja zrobiłam błąd sadząc jeden egzemplarz. Dobra roślina, bo bez problemów w uprawie.

Adrianie- cieszę się bardzo że moja "krucjata warzywna" sprawia radość. Chcę się dzielić moimi wrażeniami - warzywa nadają się nie tylko na talerze :) , walorów estetycznych też im nie brakuje.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Aniu :D jarzynki wspaniale Ci rosną , jakie duże już :shock: ziemniaki niedługo będą
kwitły . Ciekawe czy stonka u Ciebie też je zatakuje . Jeśli by to nastąpiło to uważaj ,
bo w ciągu jednego dnia może skonsumować zielone części ziemniaków .
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adamie, sama się zastanawiam czy stonka się pojawi. W zeszłym roku nie było ani jednej, co mnie wręcz zszokowało. Na szczęście przy mojej symbolicznej ilości ziemniaków ręczne zbieranie wystarczy za całą ochronę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Aniu popatrzyłem na najnowsze zdjęcia Twoich roślinek i lecę do ogrodu może i ja coś ciekawego 'upoluję' Zainteresował mnie też krzew jagody kamczackiej, ale teraz chyba jej nie dostanę, może jesienią, piszesz że powinno się sadzić kilka sztuk, czy są różne odmiany i czy w szkółkach oferują jednocześnie kilka rodzai? :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Zielona_Ania pisze:Adamie, sama się zastanawiam czy stonka się pojawi. W zeszłym roku nie było ani jednej, co mnie wręcz zszokowało. Na szczęście przy mojej symbolicznej ilości ziemniaków ręczne zbieranie wystarczy za całą ochronę.
Podczas rycia w ziemi znajduję stonkę , która smacznie sobie śpi i czeka na ziemniaczki , a mój opryskiwacz czeka na nią :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku - z powodzeniem możesz szukać jagody kamczackiej - tak jak borówka wysoka, jest ona sprzedawana w pojemnikach, co umożliwia jej sadzenie przez cały sezon. Powinno się sadzić przynajmniej dwa krzewy różnych odmian, które się nawzajem zapylą (znowu analogicznie jak u borówki). Wymagania ma właściwie żadne- znosi nawet słabe gleby, zimuje bez zarzutu. Ja mam odmianę Sinoglaska (krzew kilkuletni) i Atut (niedawno posadzony). W dobrych szkółkach powinni oferować różne odmiany. Dostępne na rynku polskim są: Atut, Duet, Sinoglaska, Czelabinka, Wołoszebnica.

Marku -ja jeszcze nie natrafiłam przy kopaniu na stonkę w tym roku.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Aniu pięknie jest u Ciebie ;:138 ;:138
Dużą różnorodność roślin masz ozdobnych i warzywnych ;:108 super fotki :uszy
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”