Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo Ty robisz to oczko zupełnie ,jak ja.U mnie ciągle cos było nie tak ,pełno problemów a lilie sadziłam kilka razy i ciagle się marnowały.Teraz mam nowe i nie wiem co z nimi będzie?
mam nadzieję ,ze dasz sobie radę i u Ciebie nie będzie tylu problemów. :D :D
Ostatnio,jak byłam na działce to zobaczyłam pełno glonów i rzęsy :evil: Nie chcę się teraz denerwować i pozostawiłam ten problem do wiosny :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witam Izo ,mam zaszczyt odwiedzić twój ogród jako 1000 osoba,piyknie cie wito jutro przida pogodać ,bo teraz żech jest kiepsko ,kichom że za chwila sobie łep rozczaskom tósz ci pa
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, jak piszesz o nowiutkim skalniaczku, to rozumiem, ze to już przeszłość?
Powiem Ci jednak na ucho, ze ja juz kilka roslin przesadzałam w tym roku podwójnie, a czekają jeszcze dwie :oops: Czasem tak sie zdarza, jak sie za szybko zmienia zamysły :lol:
Fajnie, ze podoba Ci sie moja "żarówka" :D

Anulko, nawet mnie nie strasz ;:202 Ty masz teraz nowe oczko, to powinno byc wszystko w porzadku? A wiesz, dlaczego te lilie Ci się zmarnowały?
Masz rację, nie martw sie teraz niczym, a wiosna pewnie rozwiązanie sie samo znajdzie. Jak słusznie zauważył nasz Kwiatuszek (Fleur), ogród powinien być źródłem przyjemności i radości, a nie stresu :D Będzie dobrze, Anulko :D

Witaj Bogusiu w moich skromnych progach :D
Wykichałaś się? Juz Ci lepiej? Mam taką nadzieję.
No to czekom, aż przidziesz pogodać, jak żeś wczora obiecała ;)

A teraz obiecane zdjęcia. Kształt oczka ulegnie pewnie jeszcze niewielkim korektom, ale naprawde bardzo niewielkim ( w granicach 10-15cm).

Oczko od frontu, czyli patrząc od wejscia do ogródka
Obrazek

Oczko oglądana od lewej strony
Obrazek

Oczko oglądane od prawej strony
Obrazek

Ostatnie zdjęcie jest najwyraźniejsze, dlatego na nim zaznaczyłam przyblizone wymiary.
Ciekawa jestem Waszych opinii na temat wielkości, kształtu czy położenia ;)

I jeszcze trochę kolorków, na ból głowy ;:113

Obrazek Obrazek Obrazek
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

No Izo mnie się kształt Twojego oczka podoba.
Proponuję ściąć brzeg pod kątem aby móc wyłożyć go kamieniami,
aż do pierwszej półki.
Rewelacyjnie to wygląda kiedy woda przykrywa kamienie.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witam Izuniu :) przyszłach na te obiecane wysiady Jeżech kiepsko chyba mie gripa chyto kombinuja czy iść jutro do roboty bo dziecka w przedszkolu pozarażom ;:214 Bydziesz miała piykne te oczko yno bardzi sobie go zetni na skos ,bo jo mom troszka to nima piykne .Byda go na wiosna przerobiać.Powiyc skąd żeś nachabasiyła tela kamiyni ,bo bych sie też wybrała z tobom .Te kwiotki tesz mosz piykne.Jo żech była przic tera Ty
Awatar użytkownika
SoniaJ
200p
200p
Od: 15 wrz 2007, o 22:19

Post »

Aleś się napracowała Izo!
Mnie się kształt oczka bardzo podoba,wygląda naturalnie.Nic już nie zmieniaj :)
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Ale będzie super oczko!!! Bardzo sprytnie wymyślone, podoba mi się niepomiernie :)

Tylko nic a nic nie rozumiem, co Wy do siebie godocie z Bogusią :shock:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

bogusia177 pisze:Witam Izuniu :) przyszłach na te obiecane wysiady Jeżech kiepsko chyba mie gripa chyto kombinuja czy iść jutro do roboty bo dziecka w przedszkolu pozarażom ;:214 Bydziesz miała piykne te oczko yno bardzi sobie go zetni na skos ,bo jo mom troszka to nima piykne .Byda go na wiosna przerobiać.Powiyc skąd żeś nachabasiyła tela kamiyni ,bo bych się też wybrała z tobom .Te kwiotki tesz mosz piykne.Jo żech była przic tera Ty
Bogusiu kochana ,weź może przetłumacz mnie prostej kobiecie co ty mówisz?
Przede wszystkim nie zrozumiałam,co Iza ma poprawić przy swoim oczku.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Mariolko za radę. Ja cały czas kombinuję, jak to zrobić, żeby kamienie "schodziły " do wody :D Metoda zalezeć będzie od tego, czy oczko będzie betonowe, czy z folii.
Cieszę się, ze podoba Ci się kształt ;:87 Długo nad nim myslałam i kilkakrotnie zmieniałam :D

Bogusiu, cieszę się, że jesteś :D
Jak żeś jest choro, to idź do lykarza, a niy do roboty! Abo zrób sobie ziółka i idź pod pierzina.
Fajnie, że Ci się moje oczko podobo, a kamiynie to żech zbiyrała od wiosny po drógach leśnych, wele moij wiochy, trocha zaś mi prziwiózł Andre1960 ( te wiynksze ). Jeszcze mom insze, od Wisienki :D
Jo żech już u Ciebie była, ale przida zaś :D

Soniu, dziękuję za pozytywną opinię :D Zmienie tylko minimalnie, na zdjęciu nawet bys nie zauważyła :D

Naleweczko, ja z Bogusią gadam "po naszymu";) , czyli po śląsku :lol:
mam nadzieję, że oczko będzie super i bardzo cieszę się, ze i Tobie się podoba :D
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze: Ja cały czas kombinuję, jak to zrobić, żeby kamienie "schodziły " do wody :D Metoda zalezeć będzie od tego, czy oczko będzie betonowe, czy z folii.
Izo bez względu na to czy będzie betonowe czy wyłożone folią brzegi muszą być ścięte.
Ja proponuję jednak folię.
Beton przy ruchach tektonicznych będzie pękał i ciągle będziesz go "łatać" :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A jo wóm powiym, że mie sie ta waszo śląsko godka strasznie podobo i widzym, że Bogusia Ci Izo mocka przaje. Jo tyż woz móm rada.Jutro przida zaś podziwać sie co ta roztomiło Iza wymyśli. Samach je ciekawo co bydzie dali z tym brzegym i czy starczy kamiyni. Terozki idym już pod pierzina bo mój M już na mie woło , isto mu nogi zmarzły i trza mu je zagrzoć. Tak pyrsk dziołszki do jutra. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mariolko, ja się własnie dokształcam ;) Niektórzy twierdzą, że mają oczka betonowe już od wielu lat i im nie pękają. To podobno zależy od techniki wykonania. Ja jeszcze musze trochę poczytac, pomysleć, a potem podejmę decyzję.
Wszystkie opinie na ten temat skrzętnie notuję w umysle ;)

Grażynko, Ty godosz po naszymu, a jakby trochę inaczej ;) Czy tak mówią w cieszyńskiem?.
Kamieni na razie jest jeszcze za mało, ale powolutku zbieram :lol:
Do jutra chyba jeszcze nic nowego nie wymyślę, chociaż... kto mnie tam wie! :lol:
Grażynko, jo sztyjc Cie mom rada :D Byda czekać sam na cia ;)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wiysz Izko jo nie umia tak dobrze godać po waszymu ale sie naucza, bo ta godka sie mi ganc podobo.Po cieszyńsku je kapke inaczy ale idzie sie dogodać. :wink: :lol:
A tak na poważnie to mam przyjaciół w Chorzowie, co robili na grubie i godajóm po ślónsku, a terozki sóm na pyndzyji. A że strasznie mi się to podoba to czasem próbuję mówić tak jak oni, ale dużo jeszcze mi trzeba żebym umiała mówić jak oni.
Dobranoc - kolorowych snów. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Mariolko, ja się własnie dokształcam ;) Niektórzy twierdzą, że mają oczka betonowe już od wielu lat i im nie pękają.
Izo Ty mieszkasz na śląsku. I te wszystkie "tąpnięcia" jakie występują nie wróżą dobrze.
Ja tylko piszę moje sugestie.
Wybór oczywiście należy do Ciebie :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ależ superowo w tym wątku!!!!
I roboty świetne widać i super rozmowy słychać...
lubię Waszą gwarę...mieszkałam jakiś czas w Chorzowie i jak dojeżdżam w Wasze klimaty zaraz samoistnie zmienia mi się akcent.
Tylko akcent bo Wasze słownictwo jest nie do opanowania dla gorolki. :D
Izo jaka będzie ostateczna głębokość oczka???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”