Mały skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mały skromny ogródek

Post »

Żółty wczesny liliowiec będzie niedługo kwitł .......................i jeszcze raz kamasja w towarzystwie tulipanów

Obrazek Obrazek

Tajeczko mam poważny problem z tymi obślizgłymi ślimakami , pogoda bardzo im sprzyja na wyleganie . U mnie
już piąty dzień leje , słońce widziałem ostatni raz przed południem w niedzielę i synoptycy na dalsze dni przepowiadają dalszy
ciąg deszczy.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adam moje kamasje jeszcze nie mają kwiatostanów w Twoje już kwitną , trzeba będzie się im przyjrzeć bliżej czy w ogóle zakwitną
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

W tym roku pogoda zwariowała i Podkarpacie ma najcieplejszy klimat tej wiosny :P
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu , może za młode (małe ) cebulki , lub inna odmiana - widziałem też takie o ciemno niebieskich kwiatach .
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko :wit , nie wiem czy najcieplejszy , może dzisiaj , bo to co słyszę w radio o temperaturach w Polsce
to dzisiaj podkarpacie chyba jest najciepleszym regionem , u mnie jest 17 st. .
Taka pogoda to dobra rozmnażarka też dla chorób grzybowych. :(
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Adam w zeszłym roku kwitły , pewnie u nas troszkę później zakwitną , dobrze się im nie przyglądałam bo w tym gąszczu kwitów to trudno o każdej roślince pomyśleć po niedzieli rozejrzę się .

Adam to u Ciebie ciepło u mnie zaledwie 12 stopni C
Genia
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu prawdę mówisz , w Twoim gęściutkim ogródeczku trudno wszystkie kwiaty dokładnie dojrzeć ,
a kamasja na pewno pączki już ma .
Geniu ja czasem mam trudności w przypomnieniu sobie gdzie jaką roślinę posadziłem , co dopiero Ty masz powiedzieć ,
na taką dużą ilość zgromadzonych roślin w jednym miejscu , to Ty masz bardzo dobrą pamięć . :;230
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Adamie jakie śliczne masz hosty. W sumie nie dziwię się ślimakom, że też je sobie upodobały :wink: Ale tak na serio, to aż serce boli, jak się widzi takie piękne liście obrgyzione :(

Gonią u Ciebie roślinki strasznie. Już liliowce i orliki kwitną. Kamasję to pierwszy raz widzę.

Trzymaj się Adaś i oby do słońca ;:3
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

U mnie, niby takim ciepłym rejonie jest teraz 12C :shock: Aż myślałam, że mój termometr elektroniczny się zepsół i wyniosłam zwykły... Popiół utrudnia ślimakorom życie, ale tylko jak jest SUCHY. Jak go deszcz zmoczy, to sobie z niego drwią :evil:
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adam S. pisze:A popiół na nie działa ?
Gdzieś o tym czytałam, że dla nich to zapora nie do przebycia ;:224 No ale chyba nie w tych warunkach pogodowych. Walczyłam z nimi piwem na skalniaku, ale bezskutecznie :evil:
Liliowiec już niedługo.. może to `Stella d`Oro` ?
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieś od dawna słyszałem , że funkie są przysmakiem ślimaków , ale do tej pory moje rośliny omijały,
dopiero teraz moje hosty stały się łupem ślimaków. Bardzo tęsknie za ;:3 , deszczu masz już serdecznie dość.
Dagmaro no właśnie ja mam posypane wapno , to chyba działa podobnie jak popiół , no ale zamokło
bo deszcz pada cały czas.
Martynko , na ślimaki to chyba najskuteczniejsza matoda to słoneczna pogoda one nie lubią sucha ,
więc tylko teraz potrzeba dużo ;:3 Martynko nie znam odmiany liliowca , jak większość moich roślin kupiony był
na targówku , a babcie to raczej do odmian nie przywiązują uwagi.
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Adam - u mnie skorupiaste atakują. Dzisiaj jednego bydlaka dorwałem jak obgryzał pąki liściowe zimowita wczesnego Chimonanthus praecox. Jedyny z trzech, który przetrwał zimę i właśnie dawał oznaki życia. Niestety obżarł go na gładko :cry:. Poza tym mam dziury w liściach rododendronów, sprawców na gorącym uczynku nie przyłapałem, ale dziury są. A deszcze mają nadal padać, ciepło się dzisiaj zrobiło, prawie 18 stopni, parno, nie ma czym oddychać. Tylko patrzeć jak grzybowe choróbska zaatakują. Może w sobotę słońce trochę osuszy, bo podobno ma wreszcie się pojawić. Oby tak było.

:wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Adamie- jaskier od Ciebie ma pączek! Chyba mu się spodobała ta pogoda- ma dużo wilgoci. Jeszcze nie robiłam mu zdjęcia, tak ciężko złapać chwilę bez deszczu, ale jak się otworzy i pokaże kolorek to będzie na honorowym miejscu w moim wątku :)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adasiu odwiedziłam twój ogród i zachwyca mnie twoje komponowanie roślin bardzo tego przestrzegam i widzę że ty tez. piękne funkie a ślimaki po prostu traktuję ślimexem i basta nie ma to tamto porządek musi być .

pozdrawiam alina
ogród u stóp klasztoru
Awatar użytkownika
nesia26
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 kwie 2010, o 15:42

Post »

Zgadzam się z poprzednikami - HOSTY masz wspaniałe,tylko pozazdrościć!!!! Kamasja też śliczna ,pierwszy raz widzę...
U mnie też ślimaki się już czają :( ,byle więcej słonka i jakos przeżyjemy :D
Pozdrawiam!!!
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”