Aniu to mnie zaskoczyłaś Oglądam oglądam i nie wiem co to jest
mam podejrzenia ale nie pewne w żadnym razie. Może to jakiś berberys albo
ostrokrzew
Wisienko no tak mi się wydaję też że są to konwalie. Rosną tak sobie dziko w leśnej części parku
Marzenko to pora nadrobić zaległość wsiąść w autobus i podjechać do parku. Może na wystawę
słyszałem że kilka osób się wybiera to trzeba się sklikać
Cholerka, mi w tym roku nie wyjdzie , a szkoda. Jakoś napaliłem się na te targi, ale kiszka. Może za rok wpadnę. A myślę Krzysiek, że przyjedziesz na nasze spotkanie majowe w Sobótce ?
Hejka Marcin no na spotkanie do Sobótki raczej nie dam rady dojechać
mam troszkę innych spraw na głowie Ale może w końcu zajadę do Wrocka
Wisienko no to zawsze za rok jest wystawa
Hejka
No niestety mnie nie będzie raczej nie dam rady się urwać
Ale może kiedyś się spotkamy
No a rosarium zostało otwarte. Co prawda jak
na razie zero kwiatów ale to dopiero początek
Drogi Krzysiu!
Wpadam szybko sie przywitac i zameldowac, ze w Mediolanie kwitna juz przepieknie zlotokapy, kasztany (widzialam tu szpaler Twoich ulubionych, czerwonych) ogromne akacje i wiele innych drzew, ktorych nazw zwyczajnie nawet ne znam. Maja tu tez przepieknie wygladajace ,,choinki,, z cudnie zwieszajacymi sie galeziami. Mam porobione zdjecia, ale niestety dopiero po powrocie do Kielu będę mogla cos wstawic. Gdybys znal jakies ciekawe ,,botanicznie,, miejsce tu, to moge podejsc i obfocic. No i obiecuje zdjecia z Florencji i Wenecji ;) Pozdrawiam goraco!
ps. nie mam tu kompletnie polskich znakow, prosze o wyrozumialosc.
Pozdrawiam, Iwona. moje wątki ten się nie myli co nic nie robi
Krzysiu ta chata to z etnograficznego ? Bądź dobrym sąsiadem porób jeszcze troche zdjęc to nie będę musiała się ruszac z Piekar Do rosarium pojade bo uwielbiam ich róże
Hejka
Iwonko grunt że świetnie się bawisz.
Fajnie że zrobiłaś sobie taki wypad odbicie od codzienności.
Z chęcią pooglądam fotki
Dziękuję za wizytę
Marzenko no fotki porobię następne jak się wybiorę do parku.
Myślałem też o wypadzie do skansenu to będzie co oglądać
Zapraszam na off topic szykujemy spotkanie podczas wystawy
Krzysiu... to pierwsze to złotlin?
Znam ten o pełnych kwiatach... ba... nawet planuję go mieć ale taki? Listki mówią, że chyba tak...
Ten aniowy krzaczek wygląda na berberys... ale u mnie tak nie kwitnie
Gosiu masz rację to jest złotlin jego właściwa forma a nie odmiana pełnokwiatowa
którą wszyscy kojarzą i znają. Jak dla mnie ten zwyczajny też jest bardzo atrakcyjny również
zimą kiedy jego pędy ładnie wyglądają na tle śniegu bo są zielone Zresztą forma pełnokwiatowa
też ma takie pędy.
Kto zgadnie jakie drzewo jest na DRUGIEJ fotce