Ogródek aleb-azi
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek aleb-azi
No proszę, to już wiem czemu mi padły piękne, bardzo stare kępy lawendy. Ściachałam je po przeczytaniu mądrych rad książkowych. Szkoda, że te rady są tylko w połowie mądre. Izo, piękne kompozycje roślinne na skalniaczku, bardzo mi się podobają.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twój J.jest wybitnym koneserem tulipanów...
,wybrał najpiękniejsze...zbliża się rocznica,a tu już wiązanki...a co to będzie w ten konkretny dzień...już zazdraszczam,
Nasza też się zbliża ...a w wazonikach tylko powietrze...

Nasza też się zbliża ...a w wazonikach tylko powietrze...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Czyli że znowu mamy podlewać? Ok!aleb-azi pisze:Będę musiała podążać, za czasem co ucieka, a obowiązki aż wyją, tak wzywają
Co oznacza, że zniknę na chwilkę albo dwie - któż to wie

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Izabelko, pączki na serbce??
Gratuluję Ci, to wielka niespodzianka
I gratuluję rocznicy, mąż się postarał
Która to?
Gratuluję Ci, to wielka niespodzianka

I gratuluję rocznicy, mąż się postarał

Która to?
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Goś - dzięki za chwile wydarte mężowi i życzenia
Maj to piękny miesiąc do wejścia na nową drogę życia. Miały być do wiązanki konwalie, ale nie zdążyły zakwitnąć
Pomimo tego polecam. Choć w nazwie brak "r" które ponoć szczęście przynosi...
Grażynko - postaramy się dociągnąć do tej diamentowej
Fabi - i tobie serdecznie dziękuję, wpiszę sobie 100 w miejsce kropek. A co mi tam, powiedziało się "a" trzeba i "z"
Ewuś - Małgosine kompozycje się podobają, a moich, to już nie pochwalisz
Szkoda starych krzaczków lawendy, jak kwitną takie "kopy" to i widok i zapach dech w piesiach zatyka
Nelu - mówiłam, że mąż ma oko do kwiatów :P Rocznica dziś
Cóż poradzić na powietrze w wazonikach? Nalać wody i zostawić przy komputerze, na którym zamiast wygaszacza ekranu krąży ten post
Martuś - dość deszczowo, więc podlewanie nie jest konieczne. Ale poplewić... o poproszę bardzo
Nie całkiem zniknęłam, tylko inne "przyjemności" na głowie.
Aniu Różana - ale zjawisko,pączki na "zdechlaczku" prawda? Któryż to rok się małżonek stara? Kolejny...

Grażynko - postaramy się dociągnąć do tej diamentowej
Fabi - i tobie serdecznie dziękuję, wpiszę sobie 100 w miejsce kropek. A co mi tam, powiedziało się "a" trzeba i "z"
Ewuś - Małgosine kompozycje się podobają, a moich, to już nie pochwalisz

Nelu - mówiłam, że mąż ma oko do kwiatów :P Rocznica dziś

Martuś - dość deszczowo, więc podlewanie nie jest konieczne. Ale poplewić... o poproszę bardzo

Aniu Różana - ale zjawisko,pączki na "zdechlaczku" prawda? Któryż to rok się małżonek stara? Kolejny...

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
I ja dołączam do gratulacji rocznicowych
Ale nam dolewa- chyba uzupełnia z poprzednich miesięcy niedobory. A w prognozie całe dwa tygodnie takie
Będzie co plewić, widzę już te krzaczory mniszków.

Ale nam dolewa- chyba uzupełnia z poprzednich miesięcy niedobory. A w prognozie całe dwa tygodnie takie

Będzie co plewić, widzę już te krzaczory mniszków.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
To i ja serdeczne gratulacje składam 

-
- Kontakt:
Aniu Zielona, Bernatko - dzięki za życzenia. Niech się spełniają
Deszczyk kapie, ciapie, siąpi... Niech pada, na uciechę ogrodom.
Troszkę mamy smuteczków, tą rocznicę zapamiętamy... pod psem. Bo nam się pochorowało biedaczysko. O proszę, jakie cierpiące niebożątko. Mówcie wszystkim, którzy mają niemłodych psich facetów, że po 6 roku koniecznie trzeba prosić veta o badanie prostaty

Ale wpadłam dla chwilę do ogródka i na poprawę nastroju przynoszę fotki

Na dobranoc/dzień dobry wystąpili bodziszek Spring Time, clematis Willy i jakaś ? hosta

Deszczyk kapie, ciapie, siąpi... Niech pada, na uciechę ogrodom.
Troszkę mamy smuteczków, tą rocznicę zapamiętamy... pod psem. Bo nam się pochorowało biedaczysko. O proszę, jakie cierpiące niebożątko. Mówcie wszystkim, którzy mają niemłodych psich facetów, że po 6 roku koniecznie trzeba prosić veta o badanie prostaty

Ale wpadłam dla chwilę do ogródka i na poprawę nastroju przynoszę fotki

Na dobranoc/dzień dobry wystąpili bodziszek Spring Time, clematis Willy i jakaś ? hosta
Spieszę donieść, że ta hosta to undulata, niegodna takiego ogrodnika jak Iza
bo taka zwyczajna, stara, mogę tak śmiało mówić, bo też ją czemuś mam
Za to bodziszek i powojnik ok
Uściskaj swego chorasa, niech mu zdrowie wróci, jeszcze wiele roślin do zdeptania przed nim

Uściskaj swego chorasa, niech mu zdrowie wróci, jeszcze wiele roślin do zdeptania przed nim

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Biedny psinek- niech szybko zdrowieje.
Cudny ten bodziszek i powojnik- nawet kolorystycznie pasują do siebie. Hosta też piękna.
Cudny ten bodziszek i powojnik- nawet kolorystycznie pasują do siebie. Hosta też piękna.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Powojnik cudny. Jednak botaniczne mają w sobie to coś... A hostę też mam
Wygłaskać psiaka, biedaczek, mam nadzieję, że szybko powróci do zdrowia.

Wygłaskać psiaka, biedaczek, mam nadzieję, że szybko powróci do zdrowia.
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Izo już się poprawiłam
. Wiem, że pomyślałam, że chyba głupoty piszę i miałam zaraz zmienić ale coś zaprzątnęło moją uwagę i wysłałam z błędem (wcześniej byłam u którejś Małgosi).

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewo ja mam tak ciągle
Izuś cudowny ten powojnik.
A jak się to choróbsko objawia u psów? Mój ma 5 lat. Będę musiała przy kolejnej wizycie zapytać. Mam nadzieję, że już wszystko z nim w porządku?

Izuś cudowny ten powojnik.
A jak się to choróbsko objawia u psów? Mój ma 5 lat. Będę musiała przy kolejnej wizycie zapytać. Mam nadzieję, że już wszystko z nim w porządku?
-
- Kontakt:
Doniesienie z frontu zdrowotnego - jest troszkę lepiej, pacjent zaczyna walczyć z kroplówką
Trzymajcie dalej kciuki, bo chyba to pomaga (zwłaszcza mi) Dziękuję za życzenia ozdrowienia
Martuś- jakaż ona zwyczajna ta hosta, taka pokręcona
Jak o mnie chodzi, to niech pacjent już depcze i obsikuje... I to natychmiat
Aniu Zielona - ten bodziszek to mój debiut bodziszkowy. Kapersowy biduś ledwo zipał w ubiegłym roku. A teraz szaleje. Jest dwa razy wyższy niż opiewał "wzrost" podany na metce... To nie będzie ostatni bodziszek
Dorotko - powojnik cieszy się chyba z ilości wody jaką niebiosa zesłały. Taki uroczy jeszcze nigdy nie był
No i hosta nam się trafiła ładna, prawda?
Ewuś - to znaczy, że mój skalniak też się podoba
Goś - jak będziecie u veta to niech zbada, trwa to sekundę ( palec pod ogon...) i już wiadomo. Objawy- podobne do zapalenia pęcherza, albo/i zatwardzenia, ogólnie spadek nastroju. U nas wystąpiło to bardzo silnie - dziś było USG i stwierdzili gigantyczny rozrost prostaty. Na leku, który dostał piszą, że do stosowania od 5 roku życia. Farmakoterapia prewencyjna to 7 dni 2x w roku, więc to nie problem w porównaniu z tym co u nas się porobiło. Poproś veta koniecznie.

Martuś- jakaż ona zwyczajna ta hosta, taka pokręcona

Aniu Zielona - ten bodziszek to mój debiut bodziszkowy. Kapersowy biduś ledwo zipał w ubiegłym roku. A teraz szaleje. Jest dwa razy wyższy niż opiewał "wzrost" podany na metce... To nie będzie ostatni bodziszek

Dorotko - powojnik cieszy się chyba z ilości wody jaką niebiosa zesłały. Taki uroczy jeszcze nigdy nie był

Ewuś - to znaczy, że mój skalniak też się podoba

Goś - jak będziecie u veta to niech zbada, trwa to sekundę ( palec pod ogon...) i już wiadomo. Objawy- podobne do zapalenia pęcherza, albo/i zatwardzenia, ogólnie spadek nastroju. U nas wystąpiło to bardzo silnie - dziś było USG i stwierdzili gigantyczny rozrost prostaty. Na leku, który dostał piszą, że do stosowania od 5 roku życia. Farmakoterapia prewencyjna to 7 dni 2x w roku, więc to nie problem w porównaniu z tym co u nas się porobiło. Poproś veta koniecznie.