Witam Odwiedzających moje "Ogrodowe marzenia".
Moniś Byłam przekonana że te zwały śniegu zalegać będą do maja a po tygodniu nic nie zostało. Kwitną cztery miniaturowe tulipanki, te które dostałam od Ciebie i kupiłam mają już pąki.
Gorsza sytuacja jest z kilkuletnimi cebulami które dwa lata temu wykopałam do wysuszenia i posortowania... - koty sąsiada bawiąc się w nich wymieszały mi kolory tak że nie mogłam je już oddzielić. W ubiegłym roku słabo kwitły a teraz mają przeważnie po jednym liściu.
U nas pogoda dopisała, wczoraj nawet pierwszy dzień popracowałam w ogrodzie, tyle sił nabrałam że M się dziwił - skąd po takim leniuchowaniu.
Zeniu te irysy kupiłam w ubiegłym roku. U Ciebie kwitną już hiacynty, podobają mi się też te niebieskie kwiatuszki z jednym białym kwiatem... nie wiem co to za roślinka.
A Twoja wnusia Basieńka znikła mi z horyzontu.
Krysiu goryczkowa irysy kupiłam w ubiegłym roku. Moje skromne rośliny wiosenne, trudno jest porównać do Twoich pięknie kwitnących kompozycji kwiatowych, działki hiacyntowej i kwitnącej dorodnej magnolii. Moje małe a jedna z nich nie zakwitnie, rh też zmarniały pod śniegiem nie jestem pewna co z nim będzie.
Grzesiu cieszę się że odwiedzasz mnie już kolejny raz zostawiając ślad.
To oznacza że nie czujesz się przeze mnie szantażowany. Wiesz mi że nigdy tego nie robiłam i nie zamierzam robić.
Kwitnie u mnie mało kwiatów, nadzieja na więcej - duża bo pąków przybywa, a wiosna później do nas przybywa, nie mam czyn zaskoczyć. Ty już to zrobiłeś - piękną kolekcją róż - 70 sztuk w wątku różanym. A Twoje fotki z ogrodu obiecane jutro - powalą z nóg.
Giguś Dziękuję.
Widziałam że nóżki sobie już opalałaś w tym roku pracując w ogrodzie, u nas nie było jeszcze takiego ciepełka.
Życzę Tobie i Darkowi też dużo zdrowia bo to najważniejsze.
Prymulkę kupiłam a jak mnie zabrakło to wszystko zmarniało bo M zapomniał podlewać....
i biedne zioła....
Świątecznie...