Witaj Przemku u ciebie to już prawie lato a nie wiosna. pomidorki szok o tej porze to u ciebie to przymrozków nie ma? A bób w gruncie to to tylko tyle powiem a tulipany narcyzy i cała reszta przepiękna.
Przemku, u mnie większość tulipanów w pąkach a u Ciebie to już normalnie tęcza barw. Szachownice również masz super. Może i ja się w końcu doczekam na ich kwitnienie.
Piekne widoki dużych kęp tulipanów.Przez Twojego narcyza w paski,chyba nie będę mogła spac,taki jest piękny.Azalia już Ci kwitnie w ogrodzie ,czy trzymałes ją w folii?
Przemku, czy pamiętasz, jak nazywa się odmiana narcyza z pasiastym środkiem? (na trzecim zdjęciu) Jest cudny! Przebija moje ulubione Churchille Na jesień będę takiego poszukiwać.
Fiu fiu! Tulipanów wczesnych całe mnóstwo, ale chyba najbardziej mnie jednak zauroczyły te narcyzy z rozszczepionym przykoronkiem! Trzeba sobie sprawić jakieś na jesieni, przynajmniej trochę na próbę jak się będą udawać u mnie w ogrodzie (różnie to u mnie bywa, ale ogólnie narcyzy rosną całkiem dobrze)
Odmiana narcyza, który się Wam tak podoba nosi nazwę "Trepolo" i była kupowana we Florexpolu. Nie była jak na narcyzy tania. Za 5 cebul zapłaciłem 8,90zł. Po koperku, rzodkiewkach i szczypiorze w tunelu już nie ma śladu a dzisiaj odbył się 3 pokos szpinaku. Dziś odkryłem też i opieliłem marchewkę spod włókniny. Rzodkiewka wysiana w rządkach marchewki nadaje się do jedzenia.