Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Post »

WITAM wszystkich odwiedzających. Za oknem deszczowo i ponuro a w ogródku całe stada ślimorów .Weszłam na parę minut ,gdyż złapał mnie znowu deszcz ,ale zdążylam posprzątać trochę oślizglaków .Teraz trochę kolorowych deszczowych kwiatów
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- Wt 04 maja 2010 09:59 --

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
peonia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu witaj ! Pospacerowałam po twym ogrodzie , mimo że deszczowy to bardzo kolorowy zakątek wokół domu masz. :heja
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem kiedy ten widok za płotem przestanie straszyć .Byłam znów w ogródku pousuwałam jak zwykle ślimory brrrr ileż ich się namnożyło ;:223 .Popikowałam słoneczniki ozdobne [teraz będę musiałaje podwójnie pilnować przed ślimorami i popikowałam ogórecznika .Nie było tego dużo ,więc poszło raz dwa .Myślę i myślę jak zagospodarować teren przed domkiem ,żeby było miło sobie posiedzieć

MONIU ;:196 jak jemu chciało się liczyć kwiatki na gałęziach podziwiam jego zapał w tym względzie

KRYSIU ;:196 u mnie również dzisiaj pogoda monopolowa ,ale czasami chciałoby się przebić słonko ,ale się wstydzi

OLU mój to by nawet nie zaczynał :lol: .No może w którymś czasie znów zawitasz na Śląsk to będzie już gdzie posiedzieć

MARZANKO no niestety on już dawno zajęty :lol: ,ale może tegoroczny maturzysta by się nadał .Będę musiała zajrzeć do Judytki ;:180

GRAŻYNKO no wymyśliłam ,że to może będzie Markonia ;:224

BASIA no pewnie ,że wykonawca a zarazem architekt tego przedsięwżięcia to przystojniacha całą gębą ;:180

HALINKO one i zza płotu znajdą drogę do Twojego ogródka .Ja je zbieram i daleko wyrzucam a one wciąż wracają gdyż u mnie jest lepsze papu :twisted:

GOSIA tylko ciekawe kiedy ten bajzel można będzie posprzątać i usiąść sobie z kawką na werandzie ;:224

PEONIO witam Cię w moich progach .Trochę to nie mój dom tylko w nim mieszkam .To takie śląskie familoki a przy nich ogródki ,ale mam tylko parę kroków do mojej oazy

IGORZE też myślałam ,żeby coś podobnego do Twojego oczka sobie koło werandy zafundować .
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Masz rację moja rostomiła ,mamy dużo takich samych tulipanów.Masz już bardzo kolorowo w ogrodzie i dużo roslin,których ja nie mam i nie będe miała ze względu na wielkość ogródka.Slimaki chyba już wszędzie się rozpanoszyły.
Cieszę się,że podoba Ci się orlik.Ja w zeszłym roku to oczu nie mogłam od nich oderwać a tyle było ich w forumkowych ogródkach.
Widać ,że roboty budowlane altanki posuwają się doprzodu.Całusy.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten pomarańczowy jest tak fotogeniczny obojętnie z której strony .Aniu jeśli masz ochotę na orliki to u mnie ich dostatek i niedługo zaczną kwitnąć .One są z tych niskich taki pastelowy róż .Teraz kupiłam podobno ma być czarny pełny hmmmm, ale dopiero się okaże jak zakwitnie ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, dziękuję za życzenia ;:167
Tulipany masz naprawdę piękne!!
Uświadom mnie, proszę, w którym miejscu na pierwszym zdjęciu rośnie tiarella od Oli... widzę tam ipheiona :)
Przed wyjściem z domu dojrzałam jednego ohydnego wielkiego ślimaka :twisted: Jutro musze rozsypać slimakol, dzisiaj było już ciemnawo, gdy wróciliśmy.
Miłego wieczoru ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Oj nadawał by sie nadawał moja tegoroczna gimnazjalistka wiec tak w miare wiekowo :tan a widoczki wspaniałe ,ja to nawet dzisiaj nie byłam w ogródku ale podejrzewam ,że chwastów i ślimaków pod dostatkiem mam :twisted:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jadziu, tulipany masz piękne, altana się zapowiada super a synuś...
Przystojniaczek z niego :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jadziu,
pobijesz rekord Guinessa stawiając tak szybko altankę ;:63
Robota się wam w rekach pali , pracusie!!!
A ty wszystko jedną łapka na dodatek , chylę czoła! ;:180

WIosenka kolorowa i radosna !
twoja tiarella jakaś inna ? Myślałam, że jest podobna do żurawki :roll:
Co to za odmiana? :?:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

JAKUCH pisze:Teraz kupiłam podobno ma być czarny pełny hmmmm, ale dopiero się okaże jak zakwitnie ;:196
Ja też kupiłam taki-zobaczymy czy wyjdzie czarny.Jakoś mam mieszane uczucia.Altana rośnie w oczach.jeszcze jedna dwie soboty Jadziu i będziesz urządzać altanę.Podziwiam ;:138
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU cebulki dostałam od OLI Odważnej i tak pisało na opakowaniu ,więc się ją doputuję gdyż Monika pisze ,że to całkiem co innego .Teraz czekam na werdykt Oli .na razie prace stanęły w martwym puncie ,gdyż synowi tylko odpowiadają weekendy .Napisałam u Ciebie a propo Glorii

ANIU DS wiem ,że synuś to mój przystojniacha .Tulipanki będę musiała pogrupować kolorystycznie gdyż takie roztrzepanie tak sobie wygląda

MARZANKO a ja aż 4 razy byłam i za kazdym razem się wściekałam na ślimaki .Nie wiem którędy one się przedostają nawet po metalowych słupkach przechodza

MONIKO napisałam do Oli ciekawe co mi odpisze .Ja już nawet nie chcę o nich myśleć ,gdyż jak rano wejdę do ogródka to chyba dostanę zawału .Buziaczki wszystkim wysyłam

HANIU obyś miała rację z tymi sobotami i oby pogoda się polepszyła, gdyż wszystko mokre a nie ma gdzie schować materiału .Sama jestem ciekawa tego orlika a ładnie wyglądał na opakowaniu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

:wit Jadzia
Zauważyłam dzisiaj pożarte liście lilii, szybko pobiegłam po ślimakol i cała puszka rozsypała mi się na ścieżce. Zbierałam i rozsiewałam na lewo i prawo :;230 Ciekawe, czy ślimaki zdążyły się najeść, bo znów leje, i to solidnie.
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Jadziu ;:196
Już teraz rozumiem, skąd całe nieporozumienie :lol: Tiarelle to byliny podobne do żurawek. Na opakowaniu natomiast najprawdopodobniej było napisane "triteleia" :) To roślina bardzo podobna to ipheionu i z tego, co pamiętam najłatwiej je odróżnić po budowie kwiatu.
Ponieważ wszystkie znane mi triteleie zawsze okazywały się ipheionami :lol: , dlatego śmiem twierdzić, że i u Ciebie właśnie on rośnie :) Roślina zupełnie niekłopotliwa, kwitnie co roku, zimą zachowuje liście.
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Pewnie dzisiaj altana już w innej wersji... :wink: jak dużą ją masz ?
My nie możemy skończyć dachu... ciągle pada deszcz...
Awatar użytkownika
peonia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 11:35
Kontakt:

Post »

Monia68 pisze: Na opakowaniu natomiast najprawdopodobniej było napisane "triteleia" :) To roślina bardzo podobna to ipheionu i z tego, co pamiętam najłatwiej je odróżnić po budowie kwiatu.
Ponieważ wszystkie znane mi triteleie zawsze okazywały się ipheionami :lol: , dlatego śmiem twierdzić, że i u Ciebie właśnie on rośnie :) Roślina zupełnie niekłopotliwa, kwitnie co roku, zimą zachowuje liście.
Miłego dnia ;:196
Dzięki wam ustaliłam ze mam Ifejon jednokwiatowy.Taki sam jak u Jadzi.
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”