Ogródek Doroty - dodad
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Doroty - dodad
Kocham funkie widzę , że też masz ich sporo i tak ładnie wystartowały u mnie dopiero połowa z twoich.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Tulipany powoli kończą kwitnienie

- dodad
Za to zaczynają powojniki. Zdjęcia słabe, bo pochmurno i wieczorem, ale to dopiero początek
Bettina
Albina Plena

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, bardzo dziękuję za życzenia
Clematisy piękne!! Dzisiaj dostałam w prezencie od właścicieli ogrodniczego First Lady

Clematisy piękne!! Dzisiaj dostałam w prezencie od właścicieli ogrodniczego First Lady

O takie tulipany jak ten zielono-biały mnie urzekły, z grupy viridiflora, już wiem
Takich będę szukać jesienią...A u Ciebie tylko jedna odmiana z tej grupy, czy masz więcej?

- dodad
Niestety tylko ten jeden i to przez przypadek. Był w mieszance. Dopisany do jesiennej listy poszukiwanych cebulek 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Z tej grupy najpiękniejsze tulipany to Spring Green i Groenland 

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Mam tulipany Spring Green, więc mogę potwierdzić, że piękne.
Dorotko, ta kępa szachownic, tak wiele ich tam posadziłaś, czy się rozrosły?
Dorotko, ta kępa szachownic, tak wiele ich tam posadziłaś, czy się rozrosły?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- dodad
Te tulipany naprawdę piekne.
Elu to tylko jedna z kęp moich szchownic. Nie mam pojęcia jak to się dziej, one chyba się rozsiewają. Sadziłam tylko w dwóch miejscach a teraz rosną chyba w pięciu. Niestety w tym roku nie widzę ani jednej białej
Nie wiem co się stało 
Elu to tylko jedna z kęp moich szchownic. Nie mam pojęcia jak to się dziej, one chyba się rozsiewają. Sadziłam tylko w dwóch miejscach a teraz rosną chyba w pięciu. Niestety w tym roku nie widzę ani jednej białej

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko, zdjęcie wieczorne są piekne, jeszcze bardziej ukazują urok roślin 

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Kontakt:
Jak ślicznie kolorowo zrobiło się w twoim ogrodzie.Jakie duże masz już hosty - moje nie raczyły wzejść 
Papierówek zazdroszczę wręcz - fajnie mieć "coś"jadalnego w ogrodzie.U mnie tylko sa jezyny i kilka krzaczków truskawek

Papierówek zazdroszczę wręcz - fajnie mieć "coś"jadalnego w ogrodzie.U mnie tylko sa jezyny i kilka krzaczków truskawek

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witaj Dorotko, bardzo podobają mi się u Ciebie omszałe kamienie, ta patyna powoduje, że ogród wygląda naturalnie. W gorące upalne lato, docenia się zacienioną działkę. Hosty i tulipany piękne. A jabłoń cudna, chyba nie doczekam się takiego drzewa. Pozdrawiam Elżbieta
- dodad
Aniu, Adriano
Violu - w mnie rośnie dosyć dużo drzew owocowych. Jest papierówka, pyszna grusza, czereśnie takie żółte z czerwonym rumieńcem, śliwy renklody żółte, pyszne i kilka jabłonie z zimowymi jabłkami. aha i pyszny orzech
Chodzą za mną borówki, muszę posadzić.
Elu, cieszą mnie twoje słowa. Też bardzo lubię kamień w ogrodzie, dodaje mu sporo uroku. A w cienistych miejscach naprawdę szybko porasta mchem. jabłoń niestety bardzo zaniedbana, wcale nie cięta. Dopiero teraz usiłujemy ją troszkę odmłodzić, ale nie przycinamy zbyt dużo, bo nie chcę aby wypuściła wilki. Zrobię dziś zdjęcie gruszy - ta dopiero jest piękna, Niestety jest pod nią składane drewno na zimę, więc na rabatki nie ma szans

Violu - w mnie rośnie dosyć dużo drzew owocowych. Jest papierówka, pyszna grusza, czereśnie takie żółte z czerwonym rumieńcem, śliwy renklody żółte, pyszne i kilka jabłonie z zimowymi jabłkami. aha i pyszny orzech

Elu, cieszą mnie twoje słowa. Też bardzo lubię kamień w ogrodzie, dodaje mu sporo uroku. A w cienistych miejscach naprawdę szybko porasta mchem. jabłoń niestety bardzo zaniedbana, wcale nie cięta. Dopiero teraz usiłujemy ją troszkę odmłodzić, ale nie przycinamy zbyt dużo, bo nie chcę aby wypuściła wilki. Zrobię dziś zdjęcie gruszy - ta dopiero jest piękna, Niestety jest pod nią składane drewno na zimę, więc na rabatki nie ma szans

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Hej Dorotko,
Jeśli chodzi o ślimaki, to ja używam takich granulek - jest tego kilka rodzajów i myślę, że już teraz wszędzie można kupić, bo ślimaki pustoszą coraz większe obszary Polski. Ja robietak, że biorę butelkę plastikową, odcinam szyjkę i sypię truciznę do środka, i kładę płasko na ziemi - wtedy mam pewność, że nie dobiorą się inne zwierzęta. Ładne to nie jest, ale czasem po prostu ręce opadają...
Jeśli chodzi o ślimaki, to ja używam takich granulek - jest tego kilka rodzajów i myślę, że już teraz wszędzie można kupić, bo ślimaki pustoszą coraz większe obszary Polski. Ja robietak, że biorę butelkę plastikową, odcinam szyjkę i sypię truciznę do środka, i kładę płasko na ziemi - wtedy mam pewność, że nie dobiorą się inne zwierzęta. Ładne to nie jest, ale czasem po prostu ręce opadają...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka