Becia pisze:Aniu Twoja kolekcja zawsze mnie zachwyca i patrzę na nią z pewną dawką zazdrości:)
ale miło, że komuś się dobrze chowają kaktusy, bo u mnie to ostatnio tragedia jedna za drugą...
Kobieto!! gdzie Ty się podziewasz???
najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same... Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
Widać że nawet trochę bardzo cię poniosło :P, to jest choroba, ja tez tak mam, idę do marketu po np. jakiś nożyk a wychodzę z kilkoma kaktusami, pokusa jest większa od rozsądku hehe.
A mnie cieszy jak was tak ponosi, bo mam na co popatrzeć i wiem, że nie tylko ja mam takie chwile słabości.
Piękna Coryphantha sulkonata, gymnol ...a z resztą wszystkie cudne są
Ho ho ,a nawet o ja Cie. Cuda. Feraczkowi oczywiście nie mogłaś się oprzeć. Gymnolek cudowny.
Widzę, że kwitnie. Jeśli gardziel kwiatu będzie różowa wpadająca w purpurę, to będzie to G. pflanzii, a jak będzie żółta, to G. saglionis.
Galeria w linku niesamowita!
Poniosło i to daleko w końcu trafiłaś na bum kaktusów. Mi się wydaję czy wydałaś prawie stówę na kaktusy bo widzę, że z Obi Nie mniej jednak wiem, że to duże okazy a i jeszcze bliskie kwitnienia. Jesteś już trzecią osoba z Coryphanta sulcolanata Przynajmniej jej kwiaty pachną.