Ewo , Moniko 
-Tak ,matura to ciężkie przeżycie.Ja pamiętam ostatni wieczór (głęboka noc!)
przed pierwszym egzaminem ,kiedy stwierdziłam ,że już absolutnie nic więcej nie wejdzie mi do głowy ,
cokolwiek bym nie zrobiła...No i oczywiście trafiłam pytania na które znałam odpowiedzi

Szczęście
też ma duże znaczenie.
A miałyście na maturze pytania typu : Podaj uchwały X zjazdu PZPR ? To były pytania!! Rok 88.
Z tego "przedmiotu" to już nic nie umiałam, ale trafiłam pytanie o patriotyzmie ,więc dałam radę.
Ewo-wszystkie rośliny od Ciebie wyglądają doskonale, teraz po deszczu pewnie jeszcze lepiej
Piotrek 
Cebulica rzeczywiście jest wyjątkowa.
Scilla liliohyacinthus - taką jej nazwę znalazłam
na stronie
http://www.hillkeep.ca . A się naszukałam !! Ale to na pewno jest to- porównałam dokładnie
wszystkie charakterystyczne cechy kwiatu.
Alu 
to wspaniale ,że Mak będzie kwitł

Ten mój zaczyna się jakoś za bardzo rozsiewać,
albo idzie odrostami pod ziemią... Jest go pełno wszędzie

W tym roku czekam też na białe kwiaty-
Mak orientalny w białym kolorku jeszcze mi nie kwitł...
Aniu 
Ten bluszcz jest bardzo ładnym elementem pomiędzy roślinami .
A co do morza - bardzo polecam wieś Białogóra -na zachód od słynnych Dębek.
Jest to wioska ,gdzie spędzają wakacje przede wszystkim rodziny z dziećmi .Jest tam wspaniale,
piasek na plaży dosłownie jak mąka i zawsze znajdzie się kawał miejsca-wystarczy tylko pójść trochę w bok
od głównego wejścia. Do samej plaży trzeba dojść (jakieś 10 minut) ,ale to tez jest pewien rytuał...
Lasem idzie dróżka asfaltowa z oddzieloną ścieżką dla rowerów. Rowery,rolki ,wóz z koniem -kto czym
chce
Mnóstwo jadłodajni z jedzonkiem gotowanym pod małe dzieci. Jest i stadnina , pełno jagód w lesie.
Naprawdę super. Wioska bardzo przyjaźnie nastawiona również na przyjazdy z psami..
--------------------------------------------------------------------------------------
A na działce kwitnie Omieg: