Ogród Zenka rok 2010 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3

Post »

Wczorajszy piekny i bardzo ciepły dzień upłynoł na pracach porządkowych w ogrodzie, lecz i nie tylko. Kolejna część trawnika musiała ustąpić miejsca rabacie kwiatowej, z uwagi na duży tłok panujący na obecnych rabatach.
Nowo powstającą rabatę maja zapełnić rośliny kwitnące w kolorze różowym, według planu mojej małżonki.
A oto jej fragment:

Obrazek
i kilka ujęć drzew iglastych
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Zenek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę Zenku , że i u Ciebie trawnika zaczyna ubywać ;:112 Ale to już normalka :D Mam to samo :wink: A zakupy super, ze świeecznicy na pewno będziesz zadowolony a i storyczyk jest bardzo ładny.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcin ciekawy jestem jakie miejsce wybrałeś dla świecznicy ?
Pozdrawiam Zenek
x_m-i
---

Post »

Zenku, ja swoją posadziłem w samym rogu rabaty z trawami, jako kontrast. Tłem dla niej będzie bez o białych kwiatach. Po lewej rosną trawy, przed nią piwonie drzewiaste a po prawej stronie iglaki (złote i zielone). Gdzies 1,5m przed nią posadziłem klon palmowy Orange Dream.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcin dzięki za informacje , moja będzie rosła w miejscu lekko zacienionym na tle pięciorników żółtych i tuj szmaragdów.
Pozdrawiam Zenek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ZENKU -w "świątecznie" pracowitą sobotę,pospacerowałem trochę po Twoim ogrodzie, widzę że i Ty dopracowałeś się pięknego trawnika, szkoda tylko że pomniejszasz jego areał, mnie jakimś cudem udało się ostatnio powiększyć trawnik o około 70 m .kw., ale kosztem warzywniaka, niestety nie ma nic za darmo. A Twoje iglaki ciągle większe od moich!!!.
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Zenku - widzę, że zapowiada się ciekawa rabata. Powiem Ci, że jak tak oglądam różne rabaty na forum to też mnie korci, żeby zmniejszyć areał trawnika :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tadeusz dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie. Trawnik nad którym staram się ciagle pracować, nie jest w stanie nigdy dorównać Twoim dywanom angielskim.
Nowo rabata powstała za namową małżonki, gdyż rozrastająca się roślinność nie wytrzymuje panującego tłoku. A sam dobrze wiesz że od czsu do czasu pojawiają się nowości, których ominąć nie można.

Tomku rabaty w ogrodzie to pomysł mojej małżonki, która bardzo lubi kwiaty i kolekcjonuje rośliny skalniakowe. Moim wkładem w ich powstawaniu jest jedynie praca fizyczna.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zenku wyobrażam sobie jak pięknie będzie wyglądać różowa rabata na tle zieleni iglaczków. Widzę, że w Twoim pięknym ogrodzie powstają nowe czarujące zakątki :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczorajszy deszczowy dzień i burza która przeszła dzisiejszej nocy nad Lublinem , dostarczyły roślinom dość sporą dawkę wody. Od kilku dni roślinność znacznie odczuwała jej niedobór , tak że konieczne było ich podlewanie.

Oto kilka zdjęc z dnia wczorajszego świerki miniaturowe i nie tylko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek jodła balsamiczna Nana

Obrazek
Pozdrawiam Zenek
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj Zenku,szczęściarz z Ciebie ze miałeś deszcz u mnie nadal susza...kolekcja mini chyba się powiększa... ;:138
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Zenku - czyżbym w tonie Twojej odpowiedzi wyczuł ukrytą niechęć do rabat :;230? Można powiedzieć, że ja mam 2 "rabaty", ale moja żona nie była tu pomysłodawcą, powstały dość spontanicznie, panuje na nich totalny miszmasz - jodełki, sosenki, róże, zioła, rozchodnik, rośliny cebulowe i kwiaty jednoroczne, a dziś na jednej wysiałem nawet kabaczki. Mam z nimi przez cały sezon sporo roboty...

U mnie też pięknie popadało, a deszcz w maju jest jak złoto...

Pozdrawiam :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylo sporą dawkę wody otrzymały rośliny w moim ogrodzie, lecz według synoptyków dzisiejsza noc zapowiada się podobnie. Oby te opady były w normie.

Tomek nie jestem przeciwnikiem rabat które są tworzone i pielęgnowane przez moją małżonkę , bardzo je lubie gdyż w okresach kwitnienia kwiatów rozjaśniają ogród. Pozostałą częscią ogrodu tj. pielęgnacją drzew , krzewów i trawników zajmuję się ja ,i tak to trwa od lat. Jak widzisz każde z nas ma swoja pasję .
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po deszczowej nocy, dzień również pochmurny z przelotnymi opadami i znacznym spadkiem temperatury wahającej się w granicach 10 stopni. Doskonała pogoda dla rozwijającej się roslinności , lecz ograniczająca jakiekolwiek prace. W oczekiwaniu na lepszą pogodę pospaceruję dzisiaj po ogrodach forumowiczów.
Pozdrawiam Zenek
x_m-i
---

Post »

ZENOBIUSZ pisze: Obrazek
Mam takiego samego i również posadziłem do na skalniaku -rabacie :D

A pogoda to nie za ciekawa dzisiaj. U mnie od rana pada deszcz. Nie pozostało nic innego jak tylko odwiedzać ogrody, ale tylko wirtulanie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”