Jaka to odmiana truskawki zwisającej???

Rozpoznawanie roślin na podstawie zdjęć.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Jaka to odmiana truskawki zwisającej???

Post »

Jakieś 3 tygodnie temu kupiłam 3 sadzonki truskawki zwisającej i nie wiem jaka to odmiana, proszę o pomoc w identyfikacji :) (pani na bazarze mówiła, że to pnąca, ale rzekomo takich nie ma, na temat jej odmiany i uprawy też nic nie wiedziała ). Truskawki miały już po dwa pędy, wzięłam po jednej większej z każdej na sadzonki. Są ładne i zdrowe. :)

Obrazek

Z góry dziękuję za pomoc :D
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
Thilien
100p
100p
Od: 26 cze 2007, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Jaka to odmiana truskawki zwisającej???

Post »

Zakwitły Ci te truskawki? :) Najpopularniejsze odmiany truskawek zwisających to Selva i Temptation. Ale ja nie potrafię stwierdzic czy to któraś z nich. Na pewno po kwiatach i owocach łatwiej będzie.
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Thilien, ojeju, a już myślałam, że nikt się tu nie odezwie :;230
tak, kwitnie, i zaczyna owocować, jutro wstawię fotki :D owocki jej za szydbko nie rosną, ale pewnie przez to, że ciągle są w skrzynce. Jutro wstawię fotki :D dziękuję za zainteresowanie :D Pozdrawiam ;:3 Majka :D :wit
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Przepraszam, ale dopiero dzisiaj fotki mogłam wstawić :roll: no i za jakość fotek również ;:182 na razie te truskawki to tak sobie kwitną i owocują :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Z góry dzięki ;:180 :D Pozdrawiam ;:3 Majka :wit
Awatar użytkownika
Thilien
100p
100p
Od: 26 cze 2007, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Wydaje mi się, że to Selva, ale pewności nie mam. Bardzo ładne te truskawki. Widzę, że obcięłaś rozłogi? Moja Selva po zakupieniu (kilka lat temu) też wypuściła rozłogi, a w kolejnych latach już nigdy.
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Dziękuję bardzo za odp. :D tak, obcięłam rozłogi, bo chciałam naszczepić, każda miała po dwa, to teraz mam 9, ale jak będzie tak jak mówisz, to nie mam co liczyć na więcej :? a szkoda, to były drogie jak na truskawki- 6zł za szt., więc wolałabym sobie je sama rozmnożyć ale jak się nie da to trudno :D
z kolei widziałam nasionka zwisającej truskawki odmiana Temptation, koleżanka się chwaliła mi też niedawno, że właśnie takie wysiała i jej ładnie wzeszły, a więc nie ma się chyba czym martwić :D przejdziemy na siew, a te zostawię jak są i już im nie będę obrywać, chyba, że truskaweczki :;230 Pozdrawiam ;:3 Majka :D :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Identyfikacja roślin ogrodowych. FOTO”