Kasiu cudny kolorek hibka.
Passiflora pięknie kwitnie
Lacunosa cuuudna ale bym się nią sztachnął....fota jest rewelacyjna.
A Icek słodki..fajny ma kolorek
Popieram wpisy, piękne kwitnące
Icek bardzo sympatyczny
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
SunFlower pisze:Kasiu, jaki masz sposób na ukorzenianie passiflory? Próbowałem już wiele razy, lecz wszystkie padły.(też bym się chętnie załapał na szczepkę )
Mnie też jakoś ukorzenianie nie wychodzi ukorzeniam w wodzie
Dostałam w ubiegłym roku kilka do ukorzenienia i tylko dwie mi się ukorzeniły
Rosły nawet ładnie i zapowiadało się że wreszcie mi się udało, ale po jakimś czasie padły niewiadomo czemu
Te co mi zostały to są te które kupiłam jako już doże roślinki :P
Fantastyczne zdjęcia kwitnącej hojki, . Ciekawe kiedy i mnie złapie jakaś hojka . Ale hibcie mają duże pąki.
Nie wiem czy moje przetrwały , całą zimę stały w małych doniczkach na balkonie - niby okryte, a tak myślałam że będę się nimi cieszyła , jak na razie to mam same badyle, ale jak uciełam kawałek gałązki to była zielona, albo chciała bym by była
Madziu trzymam kciuki żeby wszystko było ok > jeśli jednak coś będzie nie tak to ciachnę Ci ze swoich Ewciu jak na ten czas to jeszcze mi to nie przeszkadza jest w dużym pokoju > miejsce już ma zaklepana wśród zielonych :P
Zamiast radia niech śpiewa > chociaż nie ma reklam i złych wiadomości