Ogród Idy 74 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Idy 74 cz.3

Post »

IDUŚ maj to najgorętszy miesiąc w pracach ogródkowych sianie ,pikowanie itd..Oj będzie się działo a na bocianięta to lepiej uważać ,gdyż lubią pokrzyżować szyki ,,,,,niekiedy .Jak teraz zaczniesz wszystko wsadzać to nie będzie końca a o mrozach to nawet nie myśl :twisted: ja moje pomodory wystawilam na powietrze niech się hartują . Urocze narcyzy te białe i kolorowe również
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O jakich mrozach Ty piszesz ;:223 Ja już pomidorki do gruntu wytransportowałam i teraz muszę bacznie pogodynki słuchać ;:153
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Nie Iduś mrozu nie będzie . Moje pomidorki czekają na tarasie już od kilku dni. I to bez osłony. Na razie jest ok. Pogodę śledzę na stronie pogodynka .pl/ Można sobie wybrać miejscowość i dla niej podglądać prognzy pogody. Muszę przyznać, że się sprawdza.
Widzę, że masz pomocnika w tunelu. Ja także zakupiłam taki sam kultywator. Dla kobitki to wielka pomoc. Z tego co widzę to w podobnym czasie będziemy sadziły w tunelu :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Olka Twoja pogodynka pokazuje u mnie z wtorku na środę -2,4 ;:145
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iduniu piękne kolorki zdobią Twój ogródek, cudowne białe narcyzy :D a bocian na kominie....ho ho :wink: :lol: dziewczyny już wszystko napisały na ten temat 8-)
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

A u mnie na :D plusie . Wrocław i okolice cieplejsze.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iduś, cieszę się, że już wszystko w porządku :D
Wiosnę masz piękną, zwłaszcza narcyzy bardzo mi się podobają!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Iduś Kochana :) tak pięknie już w ogrodzie... dobrze że już coraz lepiej... bo nie ma co się przemęczać...ogród ma być dla Ciebie, ma być przyjemnością i odpoczynkiem :)
Foliak ładnie się prezentuje :) udało Wam się bez problemu folię nałożyć? Ja jeszcze nic do swojego nie wsadzam... zimnica straszna nic nie rośnie... :?
A ten bociek na kominie... dziwne to dziwne... chyba jednak musi coś znaczyć :lol:
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Iduś kochana,Ty uwazaj na tego bociana ;:223 ,bo te majowe to raczej kłopoty wróżą.A Ty już ledwo żywa jesteś z przepracowania,chętnie bym podskoczyła i pomogła w pracach,gdyby nie taka odległość ;:196
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

Witaj Ida :wit
To co piszą o trąbie powietrznej to prawda? Mam nadzieję, że Ciebie ominęła ;:108
Pozdrawiam, Monika
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Iduś, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko gra, Serdeczne pozdrowienia ;:196 .
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witam Iduś.Daj jakiś znak,co u Ciebie ;:196
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Witam wszystkich ... :wit
Dziewczyny była trąba powietrzna w piątek :shock: ,ale 10 km ode mnie .Dała czadu niezłego ...,a u mnie zostawiła burzę i ogromną ulewę ,ale jaką :shock: Wszędzie stała woda ...,a w dużym foliaku wczoraj na szybkiego musieliśmy robić drenację ,bo pomidory i paprykę szlak by trafił ...Biedaki pozwieszały główki i tak sobie myślę ,że przy tych anomaliach pogodowych mogę zapomnieć o ekologicznej uprawie pomidorów :( nie da się ...
Kopałam tą drenację z mordem w oczach ,uwalana w glinie ,bo dokopałam się do gliny ...jak weszłam do rowu ,to sięgał mi do ud ,ale się udało woda zeszła ...Nie wiem tylko czy po kolejnej takiej ulewie pomidory dadzą radę się podnieść ,bo ziemia jest tak nasiąknięta ,że drenacje chyba nie pomogą .Najpierw mrozy ,a teraz ulewy ...ech...
Na początku tygodnia sprzątałam w domu ,bo o pracach ogrodowych na podwórku i w folii można było zapomnieć ,tak było zimno .
Posadziłam na razie :( 75 krzaków pomidorów i 30 krzaczków papryki ...i to dopiero początek ,nie wiem jak dam radę z resztą ,nie wyrabiam na zakrętach ...jak coś opiele ,to drugie zarasta .Przyjdzie chyba urlop mały sobie zafundować ,żeby wszystko pokończyć .
Foliak duży jak na razie wygląda tak ... ObrazekNie wiem jak mierzyliśmy ,ale wyszło mi w rzędzie zamiast 19- 25 sadzonek pomidorów .Sadziłam co 50 cm ,a rzędy miały 70 .Dobrze,że naprodukowałam nadwyżki ....
CDN...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kurczę Iduś... trąba powietrzna... zalało Ci wszystko? ale do pomieszczeń i domu mam nadzieje wodą się nie dostała? Kobietko Ty to masz pod górkę... na prawdę nie zastanawiaj weź sobie urlopik, porób wszystko na spokojnie i ODPOCZNIJ !! bo życie Ci przeleci w wirze pracy....
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A pomidorki i papryczka prezentują się ładnie :) u mnie wszystko w skrzynkach jeszcze... nawet kwiaty na balkon nie powsadzane w donice... jakoś ani mi ani mamie się nic nie chce... zimno i nieprzyjemnie... a i tak na pewno u nas przymrozki jeszcze będą... boje się też że będzie mało owoców... bo takie ulewy że w ogóle pszczółek nie widzę, a kwiatuszki z drzewek owocowych już opadają...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”