Grażynko witaj, niektóre kulki to bukszpany, cyprysiki groszkowe, cisy, tak sobie lecę w kulki

Do naszej szklarni wchodzi lekko 350 szt pomidorów, dlatego napisałem że to 1/5, jemy je do samej zimy i robimy przeciery, ketshupy. Dawniej też sprzedawaliśmy, a teraz tak rozchodzą się w rodzinie.
Na warzywniku siejemy tradycyjnie najwięcej fasolek, bardzo lubimy i jest to warzywo które najlepiej nam się udaje. No i oczywiście wszystkiego po trochu rzodkiewki, szpinak, marchewka, pietruszka, koper, sadzimy flance sałaty, pora, selera, kabaczka, cukinii, ogórka. Tegoroczną uprawę zaczęliśmy dopiero w sobotę, wydaje mi się że późno

Gosiu dziękuję Ci za uznanie ale to raczej przypadek sprawił że irgi i tawuły się połączyły. W tych dniach np. biegam po ogrodzie z roślinami w doniczkach i próbuję coś gdzieś podoklejać. Kupuję jak opętany, nie zawsze z konkretną myślą co rzeczywiście mi potrzeba. Nakupiłem sporo azalii i różaneczników i zamiast robić dla nich osobną nową rabatę, ja staram się je tak posadzić aby jednocześnie je wszystkie widzieć kwitnące, muszę się opamiętać i zacząć projektować z głową, bo przecież te rośliny nie będą wiecznie małe

Pozdrawiam Tomek