Podłoże jest zasobne w azot . Jeśli nie wiesz jak sobie z tym poradzić , kup w ogrodniczym nawóz wieloskładnikowy taki , żeby N (azot ) było ze dwa razy mniej niż K ( potas ) , P to fosfor i tego w nawozach jest zawsze mniej niż K . Oznaczenia składników są we wszystkich językach jednakowe , więc wystarczy jak poczytasz napisy na opakowaniach . Daj dwie łyżki stołowe na 10 l wody i podlej ze trzy razy pod rząd .
Dolomit , to taki brudno żółty proszek i jeśli go znajdziesz , może być zamiast nawożenia .
Pozdrawiam , kozula .
Więdnące pomodorki
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Więdnące pomodorki
Tomasz a te pomidorki będą tak sobie rosły docelowo w tej doniczce? jeśli tak, to zdaje mi się, że zbyt za gęsto są posadzone, nie wiem co to za gatunek ale jeśli nawet to koktaliówki to zdecydowanie jest tych sadzonek za dużo, krzaczki pomidorów potrzebują troszkę miejsca aby mogły się rozrastać a także rozbudowywać system korzeniowy.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 kwie 2010, o 22:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam ta doniczka to tylko na fotce wyglada taka mala(28cm głęboka) ale tak sie sastanawiam czy faktycznie nie maja za malo miejsca ,ale szkoda mi ich wyzucac a rosna bardzo szybko .A wogole to jak głęboko wrastaja korzenie pomidorow?
Ps.Nawoz juz kupilem w płynie
Ps.Nawoz juz kupilem w płynie
http://www.myspace.com/tomekstoszko" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tu chodzi raczej o wysokość i szerokość rośliny NAD ziemią 
Siewki pomidorów pikuje się do pojedynczych doniczek, żeby sadzonki miały miejsce na rozwój.

Siewki pomidorów pikuje się do pojedynczych doniczek, żeby sadzonki miały miejsce na rozwój.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."