Ogródek Magdy:-) cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Magdy:-) cz.2
koliberek w bluszczu? jestem za 

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Madziu - relacja z wycieczki świetna - ach, plaża....
Kamienie wynalazłaś superanckie, ale wybacz - wszystkie foty, i ogrodowe i plażowe, przebiła instrukcja rzucania granatu
Niestety słabo widać, ale początek mówi sam za siebie ("Przed rozpoczęciem rzucania sprawdzić... ")
Toż to gorzej niż dla blondynki
(przepraszam blondynki
)
A w ogóle kto to pisał? Chyba ktoś kulejący z gramatyki (jakie rozpoczęcie rzucania? Ile to "rzucanie" trwa? To nie Matrix, że wszystko dzieje się w zwolnionym tempie
).

A w ogóle kto to pisał? Chyba ktoś kulejący z gramatyki (jakie rozpoczęcie rzucania? Ile to "rzucanie" trwa? To nie Matrix, że wszystko dzieje się w zwolnionym tempie

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród ma coraz więcej do zaoferowania- te kolorki wiosenne są cudne. Super że czosnki się zrehabilitują w tym roku.
Ale mieliście wycieczkę udaną! Pusta plaża, kamienie jak marzenie
A te instrukcje granatowe- uśmiałam się
, bardzo edukacyjne. Lubię takie urozmaicenia wyłapane w terenie.
Ale mieliście wycieczkę udaną! Pusta plaża, kamienie jak marzenie

Oj, tak Dziewczyny
-ta granatowa tablica była dla nas jak wycieczka w przeszłość
Tam było więcej takich niegramatycznych tekstów np. "w wypadku wypadnięcia granatu z ręki.." itp.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Kto wie co to za roślina-bylina? Dostałam od kuzyneczki i nie wiem...

Tam było więcej takich niegramatycznych tekstów np. "w wypadku wypadnięcia granatu z ręki.." itp.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Kto wie co to za roślina-bylina? Dostałam od kuzyneczki i nie wiem...

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Aja Ci znów zazdroszczę,że mieszkasz nad morzem. Coś pięknego te puste plaże.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Madziu, no rzuciło Cię we wspaniałe miejsce
ale piękny tekst, z tym "sama sobie zazdroszczę"
Ta roślina o którą pytałaś wygląda dziwnie znajomo. Nie będzie to jakiś wiesiołek? Tylko jaki- czworokątny czy krzewiasty?

Ta roślina o którą pytałaś wygląda dziwnie znajomo. Nie będzie to jakiś wiesiołek? Tylko jaki- czworokątny czy krzewiasty?
A wiesz Aniu ,że liczyłam właśnie na Ciebie
.
Teraz przypomniałaś mi ,że moja kuzynka rzeczywiście mówiła o Wiesiołku jak wysyłała mi paczkę z roślinami..
Czworokątny ,krzewiasty...???
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izabelko
-mówisz ,że koliberkowi "do dzioba " w bluszczu ???
Miodunka w Barwinkach..

Teraz przypomniałaś mi ,że moja kuzynka rzeczywiście mówiła o Wiesiołku jak wysyłała mi paczkę z roślinami..
Czworokątny ,krzewiasty...???
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izabelko

Miodunka w Barwinkach..

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Cóż za przystojny marynarz Cię zauroczył,że uciekłaś na Pomorze?
Zmieniając temat na bardziej ogrodowy to mój różanecznik też zaczyna kwitnąć i ma sporo pąków.Aż się dziwię,że rosnąc w tak kiepskich i mało sprzyjających warunkach ma ochotę na kwitnięcie. Twarda sztuka z niego.

Zmieniając temat na bardziej ogrodowy to mój różanecznik też zaczyna kwitnąć i ma sporo pąków.Aż się dziwię,że rosnąc w tak kiepskich i mało sprzyjających warunkach ma ochotę na kwitnięcie. Twarda sztuka z niego.
Pozdrawiam Monika
Moniko - te różaneczniki są śmieszne- właściwie nie cierpią na braki w kwitnieniu,
ich bolączką są tylko liście, prawda?
A co do marynarza-to nic z tych rzeczy
nad morzem to już wylądowali moi rodzice -
ja miałam wtedy 2 lata. Spotkali się tak w połowie Polski i pojechali dalej na północ
--------------------------------------------------------------------------------------
Wątpliwości być już nie może - to na pewno są siewki Ciemiernika.

ich bolączką są tylko liście, prawda?
A co do marynarza-to nic z tych rzeczy

ja miałam wtedy 2 lata. Spotkali się tak w połowie Polski i pojechali dalej na północ

--------------------------------------------------------------------------------------
Wątpliwości być już nie może - to na pewno są siewki Ciemiernika.

-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Ależ mi się podobają Twoje tegoroczne zdjęcia z ogrodu! Ta szachownica pokazana w oddali, tak mimochodem, płotek, detal z ptaszkiem fajnie wykorzystany... ciekawe to Twoje miejsce
A wycieczka rowerowa...ach! Chciałoby się też!
Czy piwonia pokazała już co nieco kolorów?

Czy piwonia pokazała już co nieco kolorów?
Wiktorio
Dziękuję!
A piwonia - jedna już niestety nie pokaże kwiatka (no, bo obcięłam pąk)- to ta, co miała być różowa.
Ta ,która ma 4 pąki ma być kremowa z żółtym środkiem. Jeszcze nic się nie rozwija,ale zastanawia mnie
kolor samych pędów... One mają takie różowawe zabarwienie skórki -jakoś nie pasują mi do kremowych kwiatów..
I na odwrót -ta która miała mieć różowe kwiaty -ma skórkę czysto zieloną ,jasną.
Już nie wiem czego się spodziewać, niezbyt solidny u nas ten rynek piwoniowy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
A co do Szachownicy, to nie tylko tak z oddali ją cyknęłam...

A piwonia - jedna już niestety nie pokaże kwiatka (no, bo obcięłam pąk)- to ta, co miała być różowa.
Ta ,która ma 4 pąki ma być kremowa z żółtym środkiem. Jeszcze nic się nie rozwija,ale zastanawia mnie
kolor samych pędów... One mają takie różowawe zabarwienie skórki -jakoś nie pasują mi do kremowych kwiatów..
I na odwrót -ta która miała mieć różowe kwiaty -ma skórkę czysto zieloną ,jasną.
Już nie wiem czego się spodziewać, niezbyt solidny u nas ten rynek piwoniowy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
A co do Szachownicy, to nie tylko tak z oddali ją cyknęłam...

- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I do Ciebie wreszcie przyszła wiosna 
Ja w tym roku mam wybitnie opóźniony zapłon
Ciężko po zimie nadrobić zaległości...
Na Dolnym Śląsku kwitnie już rzepak,a ja mentalnie jestem na początku kwietnia..
Biedronkowe podpórki ładne - ciekawa jestem czy jeszcze je znajdę
Powiedz - na żywo nie wyglądają tak jakby miały się zaraz połamać?
Za każdym razem jak widzę Twój bukszpanowy płotek mówię sobie, że teraz to już na pewno taki zrobię.
W zeszłym roku nawet zaczęłam ukorzeniać bukszpany, ale oczywiście o nich zapomniałam i poschły
Chyba będzie lepiej, jak wybiorę się do szkółki i kupię sadzonki w doniczkach

Ja w tym roku mam wybitnie opóźniony zapłon

Ciężko po zimie nadrobić zaległości...
Na Dolnym Śląsku kwitnie już rzepak,a ja mentalnie jestem na początku kwietnia..
Biedronkowe podpórki ładne - ciekawa jestem czy jeszcze je znajdę

Powiedz - na żywo nie wyglądają tak jakby miały się zaraz połamać?
Za każdym razem jak widzę Twój bukszpanowy płotek mówię sobie, że teraz to już na pewno taki zrobię.
W zeszłym roku nawet zaczęłam ukorzeniać bukszpany, ale oczywiście o nich zapomniałam i poschły

Chyba będzie lepiej, jak wybiorę się do szkółki i kupię sadzonki w doniczkach
Hej Marto

Biedronkowe podpórki wyglądają i właściwie są bardzo solidne. Żaden szajs..
A kiedy ukorzeniasz bukszpany ? Ja raz czytałam ,że robi się to w lipcu, a gdzie indziej ,
że w październiku . Ukorzeniasz od razu w gruncie?
Jeśli chodzi o sadzonki to kupowałam dwa razy u bardzo solidnego sprzedawcy na allegro-
sadzonki były świetnie ukorzenione . Ale musiałabym pogrzebać ,żeby znaleźć jego nazwę .
to było coś z "agroturystyką".
----------------------------------------------------------------------------------------
A tak wygląda posadzona Funkia ,która przyjechała do mnie od Ewy -Gloriadei

W paczce była jeszcze inna Funkia ,
Dzwonki Poszarskiego , Naparstnice oraz ten Platykodon -Rozwar:

Od rana okropnie leje i jest zimno. Tak chciałam jechać na działkę i zobaczyć kwitnienie Korony Cesarskiej
i Cebulicy. Kiedy nie można tak wyjść po prostu przed dom ,albo nawet przez okno spojrzeć
na swoje kwiaty -to aż żal serce ściska...

No, ale przynajmniej solidnie podleje się cały ogródek.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
No właśnie strasznie było! wracam po dwóch tygadniach i co? muszę kwiatki oglądać przez okno bo leje
ale rowerek też wczoraj był
tylko nie mam z niego trochę muszelek ale wolałabym kamyczki