Ewuniu jesteś kochana ale nie mogę wysłać wiadomości .
Zaraz pójdę zobaczyć Twój tójlist , kurcze Izabeli jest piękny o takich pstrych liściach .
Asia była w Krakowie ale już nie dostała trójlistów , u mnie w Minikowie targi są 8-9 maja , ale ja będę we Wrocławiu .
Gieniu te pełne tulipanki to nowy zapis do mojej listy zakupów jesiennych ,chyba będe musiała kredyt zaciągnąc albo przestać zaglądać na forum Matuniu jakie śliczne
Gieniu ale piękne widoki u Ciebie można o każdej porze zastać tęcze kolorów
Gieniu dziś stanęłam w tym miejscu gdzie siałam od Ciebie Przypołudniki i tak sobie myślę szkoda bardzo że ich kolejny rok nie będę miała...przyglądam się i w tym miejscu wychodzi mnóstwo jakby brązowych główeczek mam nadzieję że to one Kochana Gieniu
Powiedz mi jak tam zdrówko
Jolu powiem szczerze że w tym roku u mnie też słabo wschodzą przypołudniki no i portulaka tez się ociąga , jeszcze tak nigdy nie było .
Jolu a zdrówko odpowiednie do wieku
Niesamowite są te czerwone pełne tulipany. Pierwszy sezon, czy miałaś je już wcześniej? Ciekawi mnie jak zachowują swoją urodę przez kolejne lata uprawy.
Ależ u Ciebie kolorowo Geniu
Tulipanki prześliczne zwłaszcza te czerwone, i jakiej ładnej się korony dochowałaś, moją chyba coś zjadło bo nie puściła tego roku.
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Geniu twój ogródek jest nieduży ale za to ile się w nim zmieści .
Teraz bajeczne kolorowe cebulowe a niedługo inne, bylinowe zakwitną.
Ciekawe jak nam zakwitną liliowce.
Właśnie obserwuję u mnie, że tulipany wracają do pierwotnych cech, miałam różne kolory i formy, a teraz więcej jest takich prostych, czerwonych. Trudno- trzeba jesienią pouzupełniać stan cebulkowy i liczyć na nowy sezon
Geniu bajka, bajka, nie mogę oderwać oczu od Twoich przecudnych kwiatów. Tulipany wspaniałe i taka mnogość odmian. Podziwiam i jestem pełen uznania. Te dwa ostatnie zdjęcia ukazują niesłychaną urodę Twojego ogrodu, bardzo mi się podoba
Mariuszu, Grażynko,Aniu ,Majko,Tomku bardzo Wam dziękuję ,to najpiękniejszy okres w moim ogrodzie , potem jeszcze tak pięknie będzie jak zakwitną irysy no może jeszcze lilie i liliowce.