Polecamchatte pisze:wilca,

Sama sadziłam, ale zrobiłam ten błąd że w domu zasiałam a jak wyniosłam na dwór to zmarzł

Ale bardzo szybko rośnie

Polecamchatte pisze:wilca,
kogra pisze:Ale u mnie pewnie byłoby tak samo z tą różnicą, że do jesieni już by tam coś bezobsługowego rosło.
Poszły w dobre ręce.Bogusiu powiem Ci tak-nie mogę już opanować rozrostu moich lilii.Jak w jednym miejscu trochę je uporządkuje to na drugi rok mam znów las w innej części rabaty.bogusia177 pisze:mogłaś zostawić lilie aż by zakwitły ,a potem je wykopać ,,nie szkoda ich ??
U mnie Grahamek też ucierpiał ale dziś go doględnie obejrzałam.Żyje i już puszcza ładne pędy.JAKUCH pisze:nie wiem czy Graham wypuści badylki
Kupiłam gotowca,bo w tym roku u mnie tulipany coś słabo kwitną i wydawało mi się,że u mnie tak smutno więc rozweseliłam trochęhal1959 pisze:Hanuś już masz osteospermum,u nas nie widziałam jeszcze
Dostałam od Elżbietki ze Śląska a posadziłam przy pergoli miałam tam żółtą pnącą co przemarzła/liska pisze:Masz ElfęJa też.. na razie w doniczce.. i szukam miejsca..
a Ty gdzie posadziłaś?
U mnie też dużo jeszcze nie wyszło i nie ma co się martwić wyjdą na pewno.grabek pisze:Zobaczymy jak będzie u mnie, póki co wyszły dopiero co niektóre, no ale to pierwszy rok.
Nie wiem czy wytrzymam do jesieni-ja z tych niecierpliwych.Ale wilca posieję.chatte pisze:Posiej teraz wilca, albo coś podobnego, a jesienią posadzisz nowe róże
Witam nowego Gościa i zapraszam ponownie.Podpisz proszę swoim imieniem-łatwiej się "rozmawia".Watermelon pisze:Sama sadziłam, ale zrobiłam ten błąd że w domu zasiałam a jak wyniosłam na dwór to zmarzł
Gabrysiu ja co roku rozsadzam i ciągle mam ten problem.Chociaż takie kępy wyglądają fajnie jak kwitną no i jak zetniesz z takiej kępy jedną czy dwie do flakonu to nie widać,że coś ubyło.Gabriela pisze:Czeka mnie wykopywanie ich w tym roku... tylko gdzie je potem posadzę...
No i powiedz mi jak wyłuskać opuchlaki ?... a może pomyliło Ci się z poskrzypką liliową
Witam Nowego Gościa i zapraszam ponownie.Lilie cudnie wyglądają ale dopiero jak kwitną.Zapraszam na oględzinyMatemax pisze:Twoja plantacja lilii jest niezwykła, pozdrawiam
Witam Nowego Gościa i zapraszam ponownie.Ładnie to dopiero będzie.Zima zrobiła jednak trochę szkód i w tym roku wiosna u mnie nieciekawastach1948 pisze:Jest ładnie.
Przegadać to się chyba nie daJAKUCH pisze:niestety wiem ,że nie mogę jej forsować ,ale przegadaj babie ,
Bardzo mi miło znów witać nowego Gościa.Marzanka zapraszam ponownie-ładnie to chyba dopiero będziemarzanka pisze:Jeżu malusieńki jak tu ładnie
Skąd ja to znam ale muszę Ci Liseczko powiedzieć,że to niebezpieczna droga.Mam znajomą lek.psychiatra-i ona twierdzi,że od roślin,ziemi czy kolorów- uzależniamy się tak samo jak od używek.Ma taką pacjentkę co w dniu wypłaty nie miała co odbierać w kasie bo zaliczkami wyciągnęła w ciągu miesiąca i wydawała wszystko na rośliny.Nie wiem,czy mnie nie bajeruje,bo wieliska pisze:dziś wymyśliłam nową rabatę.. i jak mi sie nie odwidzi.. to jutro zabieram się do roboty.. w końcu święto pracy.. potrzebuję trochę kontaktu z ziemią... i łopatą![]()
Jadziu ja też będę dokupować narcyzów bo jak mówi Grażynka Kogra lepsze są od tulipanów-dłużej kwitną i nie trzeba je wykopywać.Chociaż z tulipanów nie zrezygnuję.Ja pelargonii już nie sadzę,bo na mojej werandzie było im źle.Słońce od rana i u mnie jakoś wiatry wieją ale mam duży sentyment do nich w zeszłym roku na ogrodzie miałam dwie angielskie i w tym roku też chyba kupię-pięknie rosły w gruncie.Wisienka pisze:No i to w ramach mało obsługowego
ogródka (zamiast tulipanów). Szkoda tylko, że nie ma czerwonych żonkili.![]()
bogusia177 pisze:Twoje lilie które posadziłam na rabacie pod sąsiadem ....znikły
No Bogusiu teraz to mówisz?Teraz już lilii się nie kopie.Musisz poczekać do jesienibogusia177 pisze:jak piszesz lilie szybko się rozrastają ,to cieszę się ,że będę miała za parę lat łany