Oaza spokoju Hanki - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Watermelon
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 24 kwie 2010, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Oaza spokoju Hanki - 2009

Post »

chatte pisze:wilca,
Polecam :D
Sama sadziłam, ale zrobiłam ten błąd że w domu zasiałam a jak wyniosłam na dwór to zmarzł :(
Ale bardzo szybko rośnie :)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

No nie... mam dużo przybyszowych cebul, ale Ty Haniu masz busz... :shock:
Czeka mnie wykopywanie ich w tym roku... tylko gdzie je potem posadzę... :roll:
No i powiedz mi jak wyłuskać opuchlaki ?... a może pomyliło Ci się z poskrzypką liliową ?
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Wszystkich
kogra pisze:Ale u mnie pewnie byłoby tak samo z tą różnicą, że do jesieni już by tam coś bezobsługowego rosło.
:;230 :;230 :;230 już kopię trawnik w innym miejscu.Ale muszę to robić pokryjomu,bo M drze....... niby w trosce o mnie i o moje zdrowie-ot męska obłuda ;:112
bogusia177 pisze:mogłaś zostawić lilie aż by zakwitły ,a potem je wykopać ,,nie szkoda ich ??
Poszły w dobre ręce.Bogusiu powiem Ci tak-nie mogę już opanować rozrostu moich lilii.Jak w jednym miejscu trochę je uporządkuje to na drugi rok mam znów las w innej części rabaty.
JAKUCH pisze:nie wiem czy Graham wypuści badylki
U mnie Grahamek też ucierpiał ale dziś go doględnie obejrzałam.Żyje i już puszcza ładne pędy.
Jadziu nie forsuj tej ręki-zresztą chyba wiesz,że to nie żarty i odpuś trochę cięższe roboty.Na wszystko będzie czas
hal1959 pisze:Hanuś już masz osteospermum :?: ,u nas nie widziałam jeszcze :roll:
Kupiłam gotowca,bo w tym roku u mnie tulipany coś słabo kwitną i wydawało mi się,że u mnie tak smutno więc rozweseliłam trochę
liska pisze:Masz Elfę :) Ja też.. na razie w doniczce.. i szukam miejsca..
a Ty gdzie posadziłaś?
Dostałam od Elżbietki ze Śląska a posadziłam przy pergoli miałam tam żółtą pnącą co przemarzła/
Będziemy Iza porównywać
grabek pisze:Zobaczymy jak będzie u mnie, póki co wyszły dopiero co niektóre, no ale to pierwszy rok.
U mnie też dużo jeszcze nie wyszło i nie ma co się martwić wyjdą na pewno.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Haniu witaj ;:138 masz piękną prawdziwą wiosnę w ogrodzie, takiego tulipana jeszcze nie widziałem, Twoja plantacja lilii jest niezwykła, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Posiej teraz wilca, albo coś podobnego, a jesienią posadzisz nowe róże ;:333
;:196
Nie wiem czy wytrzymam do jesieni-ja z tych niecierpliwych.Ale wilca posieję. ;:196
Watermelon pisze:Sama sadziłam, ale zrobiłam ten błąd że w domu zasiałam a jak wyniosłam na dwór to zmarzł :(
Witam nowego Gościa i zapraszam ponownie.Podpisz proszę swoim imieniem-łatwiej się "rozmawia".
Gabriela pisze:Czeka mnie wykopywanie ich w tym roku... tylko gdzie je potem posadzę... :roll:
No i powiedz mi jak wyłuskać opuchlaki ?... a może pomyliło Ci się z poskrzypką liliową
Gabrysiu ja co roku rozsadzam i ciągle mam ten problem.Chociaż takie kępy wyglądają fajnie jak kwitną no i jak zetniesz z takiej kępy jedną czy dwie do flakonu to nie widać,że coś ubyło.
Masz racje książkowa nazwa to poskrzypka liliowa lub poskrzypek liliowy ale ja je nazywam opuchlak i w moich stronach zawsze tak go nazywano a to chyba ze względu na "urodę" larwy,bo nie wiem czy widziałaś larwę -wygląda okropnie.Ale to takie mądre ,że dla kamuflażu swoje odchody ładuje sobie na grzbiet brr brr....
Matemax pisze:Twoja plantacja lilii jest niezwykła, pozdrawiam :wit
Witam Nowego Gościa i zapraszam ponownie.Lilie cudnie wyglądają ale dopiero jak kwitną.Zapraszam na oględziny ;:65
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
stach1948
50p
50p
Od: 21 mar 2010, o 14:32

Post »

Jest ładnie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

HANUŚ niestety wiem ,że nie mogę jej forsować ,ale przegadaj babie ,że to może zaczekać nie to musi być już ;:14
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Jeżu malusieńki jak tu ładnie ;:197
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

będziemy porównywać..

a dziś wymyśliłam nową rabatę.. i jak mi sie nie odwidzi.. to jutro zabieram się do roboty.. w końcu święto pracy.. potrzebuję trochę kontaktu z ziemią... i łopatą :)
no bo dopracy nie idę..

I tam wsadzę tę Elficę... bez gołej laski.. choć i na nią mam ochotę :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Haniu - dzięki piękne za zdjęcia narcyzów! Bardzo ciekawa odmiana.
Chyba jesienią rozejrzę się za nimi (i innymi), bo nawet nie wiedziałam,
że jest ich tyle! A co jeden to ładniejszy. No i to w ramach mało obsługowego
ogródka (zamiast tulipanów). Szkoda tylko, że nie ma czerwonych żonkili. :;230

Podobno od nadmiaru głowa nie boli, ale ... Też już się zastanawiam,
czy nie za dużo namnożyłam pelargonii. Zobaczę jak już będę wsadzać
do skrzynek, na balkon. Może resztę po prostu posadzę na działce.
W zeszłym roku na próbę posadziłam jedną sadzonkę i bardzo ładnie rosła. :D

W tym roku również postawiłam na wilce. Dwie sadzoneczki już ładnie mi
rosną w kubku, a resztę posieję do ziemi.

Miłego weekendu! ;:3
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich
stach1948 pisze:Jest ładnie.
Witam Nowego Gościa i zapraszam ponownie.Ładnie to dopiero będzie.Zima zrobiła jednak trochę szkód i w tym roku wiosna u mnie nieciekawa
JAKUCH pisze:niestety wiem ,że nie mogę jej forsować ,ale przegadaj babie ,
Przegadać to się chyba nie da ;:125 Byłam u Ciebie i widziałam co Ty Jadziu wyprawiasz-to już nie rewolucja to przewrót i to w czasie kiedy ręka chora uczył Marcin Marcina
marzanka pisze:Jeżu malusieńki jak tu ładnie ;:197
Bardzo mi miło znów witać nowego Gościa.Marzanka zapraszam ponownie-ładnie to chyba dopiero będzie
liska pisze:dziś wymyśliłam nową rabatę.. i jak mi sie nie odwidzi.. to jutro zabieram się do roboty.. w końcu święto pracy.. potrzebuję trochę kontaktu z ziemią... i łopatą :)
Skąd ja to znam ale muszę Ci Liseczko powiedzieć,że to niebezpieczna droga.Mam znajomą lek.psychiatra-i ona twierdzi,że od roślin,ziemi czy kolorów- uzależniamy się tak samo jak od używek.Ma taką pacjentkę co w dniu wypłaty nie miała co odbierać w kasie bo zaliczkami wyciągnęła w ciągu miesiąca i wydawała wszystko na rośliny.Nie wiem,czy mnie nie bajeruje,bo wie
że ja też kocham rośliny ale w moim przypadku na terapię za późno. :;230 :;230 :;230
Wisienka pisze:No i to w ramach mało obsługowego
ogródka (zamiast tulipanów). Szkoda tylko, że nie ma czerwonych żonkili. :;230
Jadziu ja też będę dokupować narcyzów bo jak mówi Grażynka Kogra lepsze są od tulipanów-dłużej kwitną i nie trzeba je wykopywać.Chociaż z tulipanów nie zrezygnuję.Ja pelargonii już nie sadzę,bo na mojej werandzie było im źle.Słońce od rana i u mnie jakoś wiatry wieją ale mam duży sentyment do nich w zeszłym roku na ogrodzie miałam dwie angielskie i w tym roku też chyba kupię-pięknie rosły w gruncie.
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś mam szczęśliwy dzień-skończyło się PIT-olenie.
A teraz moja skromna wiosna.Mówili w TV że będzie deszcz-u mnie był ale z szlaucha bo sucho okropnie.Niektóre kwitnące już pokładały się a tulipany rozdziawiły kielichy jak przekupy na bazarach

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj HANIU!
U mnie też susza i nie myśli padać. A ogród i rośliny wygląda super.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Wiesz Haneczko ,że u mnie też susza ,jeszcze tydzień temu było mokro ,że nie można było ukopać w grządkach ,bo na szpadlu zostawało a teraz prosić trza o deszcz,
Fajne masz tulipanki ,ileż ich jest odmian ,u mnie też ładnie kwitną ,,
Chciałam Ci powiedzieć ,że Twoje lilie które posadziłam na rabacie pod sąsiadem ....znikły ;:98 ,,nie dlatego ,że nie dbałam o nie ,
ale dlatego ,że nornice mi je zjadły ,chowają się tam skubańce ,bo pod płotem są położone betony i tam mają swoje schronienie .
Natomiast parę lilii wsadziłam przed wejściem do domu i ładnie się zaaklimatyzowały ,rosną super ,
ale jak piszesz lilie szybko się rozrastają ,to cieszę się ,że będę miała za parę lat łany . ;:138
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogusia177 pisze:Twoje lilie które posadziłam na rabacie pod sąsiadem ....znikły
bogusia177 pisze:jak piszesz lilie szybko się rozrastają ,to cieszę się ,że będę miała za parę lat łany
No Bogusiu teraz to mówisz?Teraz już lilii się nie kopie.Musisz poczekać do jesieni ;:196
Tak to nieraz jest z tymi nornicami,potrafią narobić szkody.U mnie w jednym roku też były to miałam po całej działce rozstawione łapki na myszy chyba z 10 szt i gdzie się tylko dało rozsypywałam trutkę-odpukać już jakiś czas nie mam.
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”