Marzenko, Majko, Asiu dzięki,u mnie prymulki kwitną już dość długo ,wiosna to jednak najpiękniejsza pora roku w ogrodzie .
Romku co tam u mnie , zobacz jak u Janusza -drozd pięknie kwitną i jakie są duże kępy .
A swoje będziesz musiał przesadzić gdzieś w jedno miejsce , najlepiej w półcieniu u mnie mają za dużo słońca .
Geniu, u mnie szachownice jakoś zmarniały strasznie wtym roku, a u Ciebie miodzio tulipanki z resztą masz również wspaniałe, zwłaszcza pełne, są moim zdaniem znacznie mocniejsze od pozostałych, dłużej trzymają kwiat.
Witaj GENIU!
Piękna żółta magnolia.
Gieniu szachownice są roślinami kapryśnymi. Nie wiem od czego to zależy. Mnie z trzech
bladokwiatowych została jedna. Trójlist mam już siedem lat.
Marcin trzy brunery kwitną tylko jedna nie mam kwiatka .
Agnieszko dzięki
Sylwek a u mnie po raz raz 3 kwitną ładnie .
Wcześniej też i chorowały i ginęły , ale postarałam się zrobić im
dobry drenaż , zobaczymy jak będzie w przyszłym roku .
Krysiu miałam chęć jesienią kupić kilka nowych szachownic , ale teraz się zastanawiam tym bardziej że moja ziemia jest bardzo ścisła .
A trójlist masz cudny , zazdroszczę .
Genia
GIENIU!
Ja też nie bedę kupować juz szchownic. Bo stale trzeba wykopywać inaczej zgniją
jak mokre lato. A jak źle w lecie przechowasz cebule, to albo wyschną albo nie zakwitną.
Witaj Geniu.
Strasznie szybko przybywa Ci stron, ze nie nadążam z przeglądaniem. Nic dziwnego,jak pokazujesz tyle piękności. Musi być teraz u Ciebie bajecznie kolorowo w ogrodzie.
Może,może jak mnie puści przeziębienie, bo coś na razie marnie ale szykuję się do drogi. Rośliny też przygotowane. Jak nie padnę w połowie drogi to będę ok 16 ale może zatrzymam się na noc u syna w Sierpcu.