Moja działka-danutab cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka-danutab cz.3

Post »

Danusiu-niesamowite te Twoje białe trąbkowe żonkile!Widzę,że w ogródku jest kilka miejsc do siedzenia i kontemplacji-i ławka i fotele.Ciekawa jestem,czy dowiozłaś kaktusy i inne krakowskie zakupy bez strat?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiosna u Ciebie piękna. :D
Wracaj z nowymi wieściami.....udanej wycieczki. ;:196
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wczoraj nocą wróciłam z wojaży powklejam kilka zdjęć jak wszystko zgram i podzielę , teraz muszę zająć się bieżącymi sprawami.Cały wyjazd był udany.

Moniu nadzieję można mieć ale od pewnych spraw się nie ucieknie.Niestety gdy wyjeżdżałam do Krakowa rano było u nas -2 stopnie nie wiem jak to się odbiło na moich roślinach bo jeszcze nie byłam na działce.Co do tego białego narcyza nie mam pojęcia jaką nosi nazwę.

Jadziu, Aniu i Elu wyjazdy były udane i przyjemne.

Nelu dobrze że ta choroba nie boli a sprawia wiele radości chociaż dziurawi kieszenie.Co do mojej pergoli to w zeszłym roku ją wzmocniłam ale i tak będę musiała w najbliższym czasie wymienić
4 nowe słupy,tylko to wiąże się z dużym ścięciem wisterii.Niestety będzie trzeba to w końcu zrobić.
jeśli chodzi o wystawę w Krakowie to w piątek nie było za dużo stoisk i nie widziałam piwonii krzaczastych.Była natomiast magnolia gwiaździsta ale była za duża i nie miałabym jej jak zabrać.Byłam BUS-m.Kupiłam bardzo skromnie jak wgram to pokażę.

Anka jestem ciekawa czy to ta sama róża co Meiilanda a tak wygląda
http://www.meillandrichardier.com/fr/Ro ... 434-1.html

Ewuniu wszystko dowiozłam bez żadnego problemu chociaż BUS był pełny nawet wiele osób stało. Niestety jeszcze stoją w mieszkaniu na oknie bo na działce nie byłam.Gdy wyjeżdżałam do Wrocławia podlałam je ale jeden zawilec leżał padnięty jak wróciłam teraz przechodzi kąpiel.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu-w sobotę były piwonie krzaczaste,więcej wystawców, trochę inny towar(donoszono skrzynkami) i wyższe ceny niż w piątek.Po ile te piwonie nie pytałam,byłam krótko,bo zaraz na wstępie kupiłam pełnego pierwiosnka, 3 języczki i hostę Split Milk,nie miałam mocy transportowych na więcej.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Danusiu niestety to nie jest ta przepiękna róża.Moja jest jasnoróżowa.Zaraz ją wkleję.(też bym taką chciała-więc która pierwsza znajdzie kupuje 2 szt)

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.533.1
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu zawsze w drugim dniu wystawy jest najwięcej towaru.No ale cóż tak mi pasowało.Może mi się uda kupić na wystawie w Chorzowie tą piwonię, jak pojadę.Dzisiaj u nas jest pogoda w kratkę raz pada raz świeci słońce.Nie byłam jeszcze na działce musiałam pozałatwiać domowe sprawy i byłam u Grażynki.Kopała dla Ciebie Cieszyniankę oczywiście mnie obdarzyła juką,Czosnkiem niedźwiedzim i śnieżycami a tylko ją przez bramkę chciałam pozdrowić.Tak będziesz miała 2 Cieszynianki.Teraz pójdę na działkę popatrzeć a jutro jak się da to postaram się coś zrobić.Jak pogoda dopisze.Mojej sąsiadce nie mówiłam jeszcze że już ma kupionego tego pierwiosnka.

Anka twoja też jest piękna.Tylko ta którą ja chcę jest wielkokwiatowa, ale zgadzam się z twoją propozycją że zamawiamy 2 sztuki która będzie pierwsza.Myślę jednak że ty może przy pomocy Neli.
Moje linki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Danusia. :wit ...ciekawa jestem co tam na Twojej działce kwitnie.....Twoje-moje płomyki szydlaste się przyjęły i zaczynaja kwitnienie :tan
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też ją chcę tego barona ;:108 ,więc jakby co ,to pamiętajcie również o mnie ;:79 Danusiu fajnie ,że wyprawa udana ,a z takiej choroby też bym się nie wyleczała
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu-Kogra kopiąca cieszyniankę!Jesteś pewna,że dla mnie?Jak naprawdę będą dwie to posadzę je osobno i podpiszę.Ciekawe jak się uzbroisz by posadzić te opuncje z Wystawy?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu-miałaś rację,drogą pocztową przybyły dwie cieszynianki w kopercie . Już posadzone.Wyprostowują się po drodze.
Mała Ogrodniczka

Post »

Piekne kwiaty! W innym wątku zobaczyłam to Twoje cudo:

Obrazek

jak się nazywa? Widzę, że to roślina doniczkowa?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko u mnie też już zaczynają kwitnąć floksy.Nie było mnie 5 dni na działce i nie mogłam uwierzyć jak wszystko ruszyło do kwitnienia, nie mówiąc jaka jest wysoka trawa a ja mam kosiarkę w naprawie.

Jadziu ja myślę że jest to sprawa do załatwienia tylko muszę wtajemniczyć w to Ankę.Co do choroby na razie jej nie leczę ale kto wie co będzie w przyszłości.

Ewuniu opuncja wsadzona miałam parę kolców bo przeszły przez rękawice ale wszystko OK.
Cieszyniankę dzisiaj odebrałam i zadołowałam za szklarnią ma tam dobre warunki i czeka na Ciebie.Jutro
zrobię jej zdjęcie to wstawię u Ciebie.Będziesz miała dwie.

Mała Ogrodniczka w naszych warunkach ten kwiatek jest doniczkowy a nosi nazwę Klerodendrum Thomsona.

Trochę dzisiejszych zdjęć.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danka Ty masz naprawdę bajkowy ogród ...a co to będzie ,gdy wszystko zakwitnie... :shock: Widzę, że liście nie nadgryzione,u mnie ślimory grasują gdzie popadnie,jeszcze nieduże ,ale jednak ...,mają apetyt... :evil:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

To pierwsze zdjęcie aż dech zapiera w piersiach.
Przepiękny widok.
Umiejętność tworzenia kompozycji jest mi jeszcze obca ale się staram :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu ależ masz piękne ogromne kępy wrzośców :shock: i tulipanki takie piękne kolory i sporo różnych odmian , te na pierwszej fotce bajeczne :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”