Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)
Już wiem co zrobię !
Wykopię swoje orliki i posadzę w kupce - będzie piękna kwitnąca kępa jak u ciebie :P
Piękną masz serduszkę...
A różę wywal - niech nie szpeci bo widać że nie żyje.
Moja Virgo na kiju też padła, ale Rosarium U trzyma się dzielnie i już ma zieloną koronę :P
Wykopię swoje orliki i posadzę w kupce - będzie piękna kwitnąca kępa jak u ciebie :P
Piękną masz serduszkę...
A różę wywal - niech nie szpeci bo widać że nie żyje.
Moja Virgo na kiju też padła, ale Rosarium U trzyma się dzielnie i już ma zieloną koronę :P
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
OOo, w takim razie będziemy razem z Andrzejem obserwować nasze piwonie
. Ciekawe co z nich dobrego wyrośnie. Moje też mają pąki to przynajmniej zobaczymy jak wyglądają te kwiaty. Ja nie miałam, jak dotąd, okazji widziec na żywo piwonii drzewiastej.
Mariolu, a twoje orliki nie rozrastają się w kępkę? Z moimi nic nie robię i same tak rosną. Masz rację, czas najwyższy wykopać różę. Na pniu wyrastają listki, ale chyba nie o to mi chodzi, wolałabym mieć koronę na górze

Mariolu, a twoje orliki nie rozrastają się w kępkę? Z moimi nic nie robię i same tak rosną. Masz rację, czas najwyższy wykopać różę. Na pniu wyrastają listki, ale chyba nie o to mi chodzi, wolałabym mieć koronę na górze

Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
Iwonko jakie piękne pomidory
, moje przy Twoich to nędzne zdechlaki
A ile Ty ich wysiałaś? Jak się patrzy na Twój parapet to wydaję się, że ich cała armia
Do gruntu pójdą wszystkie czy do donic?. Ja wszystkie koktajlowe chce wsadzić do donic.
Tymianek też muszę kupić bo mi tej zimy zmarzł i ten zwykły i cytrynowy
Brunerę kupiłam 2 lata temu teraz mam już kilka bo ładnie się rozsiewa
Tylko nie zapomnij pstryknąć zdjęcie kwitnącej piwonii w pełni rozkwitu. A czytałaś, że prawidłowo to nie powinno się dopuścić do kwitnienia w pierwszym roku, żeby roślina całą energię spożytkowała na adaptację w nowym miejscu. To samo tyczy się bylinowych.
Ale kto by dał radę ściąć te cudne pąki
, chyba nikt tego nie stosuję.
Na skarpie coraz piękniej się robi, tyle roślin. Pewno za parę latek to i Ty Iwonko będziesz miała problem z miejscem na nowe roślinki, jak w tym tempie będzie Ci przybywać roślin
Pozdrawiam

A ile Ty ich wysiałaś? Jak się patrzy na Twój parapet to wydaję się, że ich cała armia

Tymianek też muszę kupić bo mi tej zimy zmarzł i ten zwykły i cytrynowy

Brunerę kupiłam 2 lata temu teraz mam już kilka bo ładnie się rozsiewa

Tylko nie zapomnij pstryknąć zdjęcie kwitnącej piwonii w pełni rozkwitu. A czytałaś, że prawidłowo to nie powinno się dopuścić do kwitnienia w pierwszym roku, żeby roślina całą energię spożytkowała na adaptację w nowym miejscu. To samo tyczy się bylinowych.
Ale kto by dał radę ściąć te cudne pąki

Na skarpie coraz piękniej się robi, tyle roślin. Pewno za parę latek to i Ty Iwonko będziesz miała problem z miejscem na nowe roślinki, jak w tym tempie będzie Ci przybywać roślin

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- MalaRybka
- 1000p
Asiu, pomidorów w sumie są 34 sztuki-12 odmian. Będą rosły w gruncie. Mam odmianę Gartenperle, która podobno rożnie do 25 cm i te posadzę nawet w wiaderku 10l. Z chęcią posadziłabym kilka do donic, ale nie mam donic
. W zeszłym roku zawiozłam chyba ze 100 sztuk (od malutkich do takich 50l) do szkółki, bo się wlały. Teraz jak potrzebuję to przecież nie pojadę i im nie zabiorę
Jaka masz brunnerę?
Nigdy bym nie przepuściła okazji żeby zobaczyć kwiat piwonii. Na pewno go nie zetnę
Wiem, że to nieprawidłowe, ale co zrobić? Siła wyższa
.
Zapytam jeszcze o różę New Dawn-przeżyła zimę? Moja zeszłoroczna White New Dawn musiała być bardzo mocno przycięta, ale żyje. Właściwie wszystkie moje róże musiałam przyciąć przy ziemi.

Jaka masz brunnerę?
Nigdy bym nie przepuściła okazji żeby zobaczyć kwiat piwonii. Na pewno go nie zetnę

Zapytam jeszcze o różę New Dawn-przeżyła zimę? Moja zeszłoroczna White New Dawn musiała być bardzo mocno przycięta, ale żyje. Właściwie wszystkie moje róże musiałam przyciąć przy ziemi.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mała Rybko, szok!
Patrząc na to co masz jeszcze do posadzenia to naprawdę można dostać szoku. Same cudeńka. Oby nam w tym roku pogoda dopisała. Życzę Tobie, aby roślinki się przyjęły i taaakie du że wyrosły.
Pozdrawiam, pa
Patrząc na to co masz jeszcze do posadzenia to naprawdę można dostać szoku. Same cudeńka. Oby nam w tym roku pogoda dopisała. Życzę Tobie, aby roślinki się przyjęły i taaakie du że wyrosły.
Pozdrawiam, pa

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- MalaRybka
- 1000p
Stasiu, u mnie jest tyle wolnego areału, że po wsadzeniu tych roślinek nadal jest pusto
. Masz rację-oby pogoda dopisała, a wszystko ładnie będzie rosnąć.

Ogród Rybki
Ogród Rybki
No zazdroszczę Wam tych piwonii ..
Byłam w szkółce i była piękna piwonia ok. 0,5 metra, ładnie rozkrzewiona z kilkoma pąkami za ponad 100 zł
Fajne zakupy.. u mnie serduszka już kwitnie
a wczoraj znalazłam ładny krzak serduszki w górze z kłączy perzu
mam taką górkę..rzucałam tam perz, który wybierałam z ziemi kiedy zakładałam trawnik .. muszę się jej jakoś pozbyć..
Byłam w szkółce i była piękna piwonia ok. 0,5 metra, ładnie rozkrzewiona z kilkoma pąkami za ponad 100 zł

Fajne zakupy.. u mnie serduszka już kwitnie

a wczoraj znalazłam ładny krzak serduszki w górze z kłączy perzu
mam taką górkę..rzucałam tam perz, który wybierałam z ziemi kiedy zakładałam trawnik .. muszę się jej jakoś pozbyć..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- stasia109
Mała Rybko, jak masz za dużo placu, to posadź kartofelki. Będziesz miała swoje, bez nawozu i miejsca ubędzie wolnego.
Lisko, co tam stówka za piwonię. Ja bym też nie dała. Ja na wiosnę kupiłam żółta piwonię za niecałe 20 zł. Zobaczymy, może urośnie.

Lisko, co tam stówka za piwonię. Ja bym też nie dała. Ja na wiosnę kupiłam żółta piwonię za niecałe 20 zł. Zobaczymy, może urośnie.

Adresy do moich wątków
- MalaRybka
- 1000p
Że też ja nie pomyślałam o ziemniakach

Trafiłam taniutko roślinki i się skusiłam

Fiołki zaczynają kwitnąć

Wiśnia Kiku-Shidare niedługo zakwitnie-poraz pierwszy u mnie

Brunnera-malutka, ale wierzę że urośnie

Piwonia drzewiasta zaczyna kwitnąć. Jestem rozczarowana, bo miała być biała pełna, a tu widać pojedyncze płatki
Czy ona jeszcze może się zmienić jak bardziej się rozwinie?

Trafiłam taniutko roślinki i się skusiłam

Fiołki zaczynają kwitnąć

Wiśnia Kiku-Shidare niedługo zakwitnie-poraz pierwszy u mnie

Brunnera-malutka, ale wierzę że urośnie

Piwonia drzewiasta zaczyna kwitnąć. Jestem rozczarowana, bo miała być biała pełna, a tu widać pojedyncze płatki

Ogród Rybki
Ogród Rybki
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Rybko,
ależ zakupy!!!
Faktycznie areału dużo to możesz sadzić a sadzić
Twoja skarpa śni mi sie po nocach!
Piwonia super, jakoś bardziej przypadły mi do gustu pojedyńcze niż pełne. Bardziej japońskie... ;) Nie kładą się tak nisko po deszczu.
Brunera szybko rośnie, za rok będzie ładna kępa!
Wisience chyba dobrze u ciebie
Ale najbardziej zadziwiły mnie ismeny
- towar I. klasa! 
ależ zakupy!!!

Faktycznie areału dużo to możesz sadzić a sadzić

Twoja skarpa śni mi sie po nocach!

Piwonia super, jakoś bardziej przypadły mi do gustu pojedyńcze niż pełne. Bardziej japońskie... ;) Nie kładą się tak nisko po deszczu.
Brunera szybko rośnie, za rok będzie ładna kępa!
Wisience chyba dobrze u ciebie

Ale najbardziej zadziwiły mnie ismeny

Fajne te roślinki na skalniak
Wiśnia u mnie też pierwszy raz zakwitnie, już się nie mogę doczekać. Moja ma tylko mniejsze pąki, może przez to, że słońce ma tylko do godziny 14?
A co do piwonii to chyba nie ta co na zdjęciu. Jak się czyta na forum to mało kto trafia na to co kupuję, szczególnie dotyczy to krzewiastych, chociaż bylinowych myślę też
Napisz maila do Uzdowskich, albo osobiście reklamuj, nic nie masz do stracenia. W końcu w jakimś stopniu sprzedawca odpowiada za towar który sprzedaję.

A co do piwonii to chyba nie ta co na zdjęciu. Jak się czyta na forum to mało kto trafia na to co kupuję, szczególnie dotyczy to krzewiastych, chociaż bylinowych myślę też

Napisz maila do Uzdowskich, albo osobiście reklamuj, nic nie masz do stracenia. W końcu w jakimś stopniu sprzedawca odpowiada za towar który sprzedaję.
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Piwonia teraz się nie zmieni. Być może jak się zadomowi (niektórzy tak mówią).
To piwonia z tego roku czy wcześniejsza? Pytam bo już się gubię
To piwonia z tego roku czy wcześniejsza? Pytam bo już się gubię

- stasia109
MałaRybko, małe zakupy?
Jak to są małe zakupy to proszę wyjaśnić, jak rozumiesz: duże zakupy???
Pozdrawiam, całuski ślę, pa

Jak to są małe zakupy to proszę wyjaśnić, jak rozumiesz: duże zakupy???

Pozdrawiam, całuski ślę, pa

Adresy do moich wątków
- MalaRybka
- 1000p
Ewo, nigdy nie widziałam cebul ismeny i nie mam pojęcia jakie normalnie są w sprzedaży, ale jak otworzyłam paczke to oczy takie zrobiłam
. 8 cebul ważyło ok 1,5 kg! Posadziłam je do dużych donic i mam nadzieję, że zakwitną.
Andrzeju, piwonie kupowałam 3 tyg temu i nie wierzę, że jak się zadomowią to się kwiat zmieni, a szczególnie kolor
Asiu pisałam do szkółki, fotki załączyłam. Czekam.
Stasiu małe zakupy od małych doniczek
Robiłam tez wczoraj duże zakupy-kupiłam dwie wielkie donice w Biedronce ;) . Gdyby ktoś potrzebował takich to są o średnicy 50 cm za jedyne 15 zł!, wysokie chyba na 37 cm+podstawek. Można je zobaczyć na Biedronkowej stronie. Całkiem ładne i pojemne, a o połowę tańsze niż w Obi czy Castoramie.

Andrzeju, piwonie kupowałam 3 tyg temu i nie wierzę, że jak się zadomowią to się kwiat zmieni, a szczególnie kolor

Asiu pisałam do szkółki, fotki załączyłam. Czekam.
Stasiu małe zakupy od małych doniczek

Robiłam tez wczoraj duże zakupy-kupiłam dwie wielkie donice w Biedronce ;) . Gdyby ktoś potrzebował takich to są o średnicy 50 cm za jedyne 15 zł!, wysokie chyba na 37 cm+podstawek. Można je zobaczyć na Biedronkowej stronie. Całkiem ładne i pojemne, a o połowę tańsze niż w Obi czy Castoramie.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- stasia109
Mała Rybko, dziękuję bardzo za przypomnienie o donicach biedronkowych.

Adresy do moich wątków