Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3

Post »

coma95 pisze:Ta żółciutka żurawka jest niesamowita ;:138
Była na targach w Krakowie...
Gieniu - skromniutka paczuszka nadana, daj znać, gdy dojdzie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piotr to pewnie nie wszystkie moje żurawki , być może niektóre są nawet 2 razy , ale jak syn wgrywa na fotosik to to nie wszystkie zdjęcia się otwierają ,
A tą której zdjęcie wkleiłeś nie wiem czy mam ale w końcu od czego forumowi przyjaciele mówię o Tobie Piotrek :;230

onka, Mariolu ,Romku dzięki żurawki teraz są świetne jak te młode listki wypuszczają , choć one cały czas piękne , niektóre troszkę uszczupliłam ,żeby zrobić sadzonki dla miłej osóbki z
Wrocławia . :;230

Witaj Adam żurawki mam od zeszłego lata bardzo bałam się o nie czy dobre przezimują , ale poradziły sobie świetnie . żółte są chyba bez problemu dostępne w ogrodniczych ,przynajmniej w zeszłym roku tak było , ale muszą posadzone być w cieniu bo listki im się palą .

Tomku nie wiem co robisz nie tak z prymulkami, może ziemia zbyt ścisła , może za bardzo na słoneczku , a może one czują że ich nie chcesz :;230 :;230
albo przędziorek je zaatakował .
Ja też jestem teściowa i może moja synowa też tak o nie myśli , staram się nie narzucaś swojej woli ale czy mi się udaje ? :;230
Żurawki nie zielenieją są tak piękne kolory ,Koronę cesarską zółtą mam już tylko jedną muszę jesienią dokupić ze 3 cebulki .

Wiesz ile inni by dali za taka teściową , która sama dźwiga kwiaty zięciowi do ogrodu ,mnie jak wypadają to zaopatruje mnie moja sąsiadka , ale w tym roku też sobie kupiłam nasionka i posiałam , bardzo lubię te o żółtych kwiatach ale co jakiś czas okazuje się że już ich nie ma.

Krzysiu te niebieskie coś mi giną co roku , ale białe i żółte pięknie się rozrastają już sąsiadkę w nie też zaopatrzyłam .

Asiu, Felu ;:196 witajcie
Asiu dam znać oczywiście , ja też już byłam na poczcie ,teraz gotuję obiadek i zaraz do ogrodu .

Genia
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pomyślimy, żeby ją okocić - bo cićna, oj tak :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotr mam nadzieję że się da

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Gieniu, masz również sporo gatunków szachownic i ładnie Ci kwitną. u mnie tylko korony cesarskie pokazały swoje kwiaty a inne tylko liście. Ale przynajmniej rosną :roll:
Awatar użytkownika
peonia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 11:35
Kontakt:

Post »

e-genia pisze: Obrazek
Obrazek
GENIU
Jaka to odmiana szachownicy kostkowej , takiej jeszcze nie widziałam , no chyba ze dziś u kolezanki jeszcze w pąkach ?
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu bajeczne szachownice, u mnie nie wiem co się stało wyrosły tylko fioletowe, a te kremowe wcale nie wyszły :(
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcin,Agnieszko te szachownice kostkowe mam od lat i co roku kwitną .Choć w tym roku część też gdzieś zginęła.

peonio kupowałam te szachownice na targowisku kwitnące w doniczce bez nazwy .
A mieszanki w sklepie ogrodniczym.

Obrazek
Awatar użytkownika
zosiek
50p
50p
Od: 23 wrz 2009, o 20:40

Post »

Witaj Geniu. Przepiękne te Twoje kwiatki. Musisz je naprawdę kochać żeby w środku nocy o nich pisać.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj o poranku.
Wpadłem,by pochwalić Twój bajecznie kolorowy ogród.Ładny masz zbiór szachownic nawet nie wiedziałem ,że aż tyle kolorów ma szach. kost.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu drugą noc nie mogłam spać .

Janusz ja dopiero teraz zobaczyłam ,że szachownice kostkowe inny odcień mają , ale czy to tylko zdjęcie tak wyszło ?

Genia
x-p-k

Post »

Wspaniałe hiacynty, naprawdę! Ale ja mam serio jakiś wstręt do gołej wyschniętej ziemi... brrr aż mnie ciarki przeszły, bo sobie wyobraziłem pracę w takiej ziemi gołymi rękami... :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotr to masz jak ja , ale torf jest zbyt drogi ,żebym mogła kupić na cały ogród , kiedyś już jak zakładałam miałam grubą warstwę wsypaną .Znowu potrzebuję z 10 worków kory , ale chyba nie kupię bo jak wiesz na wszystko potrzebne są pieniążki ;:7 .

Genia
x-p-k

Post »

e-genia pisze:Piotr to masz jak ja , ale torf jest zbyt drogi ,żebym mogła kupić na cały ogród , kiedyś już jak zakładałam miałam grubą warstwę wsypaną .Znowu potrzebuję z 10 worków kory , ale chyba nie kupię bo jak wiesz na wszystko potrzebne są pieniążki ;:7 .

Genia
Ja zainwestowałem w rozdrabniacz i teraz mam zamiar nawieźć jak najwięcej drobnych gałęzi z wycinki z lasu (mnóstwooooo tam tego zalega) i je pomielić i wysypać na rabaty, zwłaszcza pod krzewy i w dalszych miejscach, których i tak nie widać ze ścieżek czy trawnika. Po wierzchu podsypię tylko lekko korą dla dekoracyjności i będzie to spora oszczędność w skali roku - zwłaszcza że mam znowu kolejne dziesiąt metrów kwadratowych do wyściółkowania :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotr ogród to beczka bez dna , nawet jak już nie kupowałoby się nowych roślin :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”