Mały skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mały skromny ogródek

Post »

Irenko cieszę się , że tak myślisz jest mi bardzo miło :oops: :oops:

Gosiu , myślałem , że może na obrzeżach Lublina mieszkasz , gdzie
byłoby bardziej możliwe hodować jakieś zwierzątka . Dzieci miałyby dużo radości . ;:1

Marylko cieszę się z Twoich odwiedzin, teraz jest dużo na bazarach kwitnących
pierwiosnków i skalniaków , więc jest w czym wybierać , dziękuję za miłą opinię . :D
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igor to jest też pierwiosnek , tylko nie pamiętam odmiany , ale jest znana . :oops:
Genia ją też ma , może podpowie .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adam na 5 zdjęciu są tulipany , na 4 zdjęciu jest chyba pierwiosnek omszony .
ja mam taki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miałam kiedyś taki jak Twój ale chyba mi wymarzł , jak gdzieś znajdę to oczywiście kupię.
bardzo mi się podoba taki atramentowy kolor .
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adamie :wit `Zwierzątkowo ` wspaniałe, tunelu foliowego to Ci tylko pozazdrościć- pozostaje w sferze moich marzeń na razie. Jak tak czytam, to wielu z nas miało już cięższe prace wiosenne; ja w zeszły poniedziałek maliny dosadzałam- też mieszkam na wsi- a jakże. Prace są i konieczne i przyjemne.. dobrze,że zawsze do kwiatuchów w ogrodzie powrócić można.
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Jejku jaki cudny ogródeczek ;:138 Jesteś po prostu ,,wszystkomająca,,i zwierzaczki i folia i cudne kwiaty.Z głowa i gustem przemyslany każdy kawałeczek do zagospodarowania.Pozdarwaiam serdecznie.Będe tu częściej wpadać ,jeśli pozwolisz.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Geniu , no właśnie to jest pierwiosnek omszony , nazwa wyleciała mi z głowy . :oops:
Twoje są wszystkie śliczne ;:63 , u mnie nie widziałem w sprzedaży takich kolorów jakie Ty masz .
Wydaje mi się , że ten Twój przedstawiony na 2 zdjęciu jest taki jak mój , albo troszkę jaśniejszy .
Ja go kupiłem zeszłej wiosny , ale u mnie słabo się rozrósł :( , nie wiem jak u ciebie ?

Martynko ;:7 cieszę się , że podoba Ci się moje ZOO , a o foliak to mi moja Ż truła głowę kilka lat w końcu się
zdobyłem na" gest " :;230 pospawałem konstrukcję , kupiłem folię i stoi już kilka lat . W tym roku kupiłem nową folię
bo stara była już zniszczona , ale i tak wytrzymała długo , bo 4 lata - a miała być dwusezonowa .
Martynko my też lubimy grzebać w ziemi i nie boimy się jej . Łączymy przyjemne z pożytecznym :tan .

Pestko :wit miło mi Cię powitać w moim ogrodzie , jestem bardzo speszony :oops: Twoją wypowiedzią - dziękuję bardzo :D
Fotki trochę chyba fałszują rzeczywisty obraz mojego ogrodu , bo mnie nie wydaje się być takim zachwycającym .
Zapraszam oczywiście ponownie w odwiedziny . ;:108
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Adam - ja jestem mieszczuchem z ponad 30-letnim stażem :wink:, ale dziadek gospodarzył, więc jako dzieciak krowę, świnię, kury widziałem. A i gęsi, kaczki, indyki bywały. Dużą atrakcję stanowiła klacz, króliki, nawet nutrie swego czasu były u dziadka. Ale to było dawno, jeszcze przed rokiem 1990. Potem dziadek się pochorował, bo za kołnierz całe życie nie wylewał i stopniowo wszystko poszło w rozsypkę. A teraz jedyną pamiątką po tym okresie jest kosztela rosnąca u mnie.

Takie bordowe prymule z żółtymi środkami też miałem, ale na drugi rok nie wyrosły. Poza tym masz bardzo ładne nasadzenia tulipanów. No i króliki pięknie się prezentują. Szkoda że potem trzeba je... przemilczmy :wink:.

Pozdrawiam.
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku , więc Twoje korzenie związane są z wsią i te klimaty nie są Ci obce ,
a trzeba było po dziadku przejąć gospodarstwo i teraz nie byłbyś mieszczuchem .
Bo widzę , że smykałke do roślin i prowadzenia ogrodu masz . Kiedyś jak rodzice moi jeszcze gospodarzyli
to gospodarstwo znaczyło w pełnym tego słowa znaczeniu , ale teraz to jest tylko minigospodarstwo.
A jeśli chodzi o hodowle królików to nie podziela zdania moja żona i dzieci , ale ja je bardzo lubę i jeszcze inni członkowie rodziny , ale
mnie to nie przeraża .
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Adamie - dziadek miał sześcioro dzieci, jeszcze przed jego śmiercią spierali się, kto ma gospodarkę przejąć. Raz nawet do rękoczynów doszło :). Dziadek się wk.... i podzielił po równo wszystkim, a tak naprawdę to uczynił wszystkich współwłaścicielami. No i się zaczęło, bo od śmierci dziadka udało się zdjąć współwłasność tylko z sadu, każde z dzieci dziadka dostało po ok 1000 m2 a reszta nadal nie podzielona, tzn. ponad 3 hektary ugorem leży. Mnie się dostał właśnie ten fragment w dawnym sadzie, bo mi mama w darowiźnie go dała.

Ale muszę Ci powiedzieć, że dziadek dobrym gospodarzem nie był. Jego ojciec, a mój pradziadek to co innego. Ten to podobno był gospodarz jak się patrzy, piszę podobno bo osobiście go nie znałem, tylko z opowieści.

Pozdrawiam.
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="Adam S."] :wit Geniu , no właśnie to jest pierwiosnek omszony , nazwa wyleciała mi z głowy . :oops:
Twoje są wszystkie śliczne ;:63 , u mnie nie widziałem w sprzedaży takich kolorów jakie Ty masz .
Wydaje mi się , że ten Twój przedstawiony na 2 zdjęciu jest taki jak mój , albo troszkę jaśniejszy .
Ja go kupiłem zeszłej wiosny , ale u mnie słabo się rozrósł :( , nie wiem jak u ciebie ?

Adam to różne kolory mój jest bordowy a Twój atramentowy .
Ja w tym roku rozsadzałam , zobaczę jesienią może da się żółty rozdzielić i ten który mówisz że mam taki ja Ty . Teraz robi się za ciepło na rozdzielanie .

Genia
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Adamie nic Ci fotki nie fałszują.Piekny sielski ogródeczek ,w którym jest wszystko poukładane i użytkowane ,a nie na pokaz :wink: Jak ja bym chciała mieć takie zwierzątkowo i warzywniak :roll:
Mieszkam przy chodniku ,na narożnej działce więc nawet grill robiony jest w konspiracji.Nie bardzo pomagają thuje posadzone w szpaler,bo po prostu prywatności ,,zero,,
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Adamie bardzo ładnie u ciebie jest w ogrodzie,króliczki urocze. :D
Szklarnie jaką masz dużą. :shock:
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku :wit no chyba , że tak - skoro było kilku spadkobierców ......, no albo trzeba było dobrze koło dziadka się zakręcić i
dobrze z nim gadać , no wiesz co mam na myśli ;:136 i może by się udało . :) Ale tak poważnie, to tak czasem życie się układa ,
że człowiek nie przewidzi wszystkiego . Jest też takie powiedzenie zgoda buduje niezgoda rujnuje ,
gdyby wszyscy spadkobiercy zgodni byli to więcej by osiągneli niż kłutnią .
Geniu :wit , chyba źle mnie zrozumiałaś , ja nie miałem na myśli dzielenie pierwiosnków ,
tylko zauważyłem , że chyba wolniej od tych zwykłych się rozrastają i chciałem wiedzieć , czy Ty też to
zauważyłaś u swoich . A ten Twój rzeczywiście jednak jest bordo a mój granatowy .
Pestko ;:7 bardzo mi miło, taką opinię wystawiasz :oops: staramy się z żoną, aby wszystko zagospodarować -. bo to nasza ojcowizna .
Nasze pole na razie ugorem jeszcze nie leży , choć coraz więcej można zobaczyć nieurzytków , bo rolnictwo sie nie opłaca , a tym
bardziej małe gospodarstwa nie mają szans na przetrwanie .Młodzi wolą pójśc na 8 godz. do pracy , przyjść , usiąść przed domem wypić piwko
zapalić grila i nie obchodzi ich nic więcej .A na gospodarstwie trzeba być do dyspozycji od rana do wieczora .
Pestko ja mieszkam kilkanaście metrów od drogi głównej i jestem zasłonięty drzewami , więc mam komfortowe warunki , aby zapalić grila i nikt mnie
nie podgląda , ale w Twojej lokalizacji też na pewno są jakięś plusy .
Damianku :wit , dziękuję za odwiedziny , cieszę się , że podoba ci się moje zwierzątkowo tunel nie jest taki duży 6 x 3 m. , ale dla nas jest wystarczający ,jeszcze rodzinę obdzielamy pomidorami .

Sadziłem dzisiaj w polu mieczyki i oto kilka zdjęć z wyprawy To są moje okolice , to jest maja wieś Z.......... ce

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu łąka kaczeńcowa

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Śliczna okolica :D
Ale kaczeńce- to dopiero słoneczne kolory ;:138
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adam a ja wcale nie zrozumiałam ,że chcesz żebym dzieliła , ale jak mogę podzielić to czemu nie .Ale moje dość ładnie się rozrastają ,
W pięknym miejscu mieszkasz no i te kaczeńce .
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”